הונאת SMS בתל אביב וברחבי הארץ: המשטרה מזהירה מפני "התראה אחרונה על חוב"

משטרת ישראל מפרסמת אזהרה לציבור מפני מסרונים ומיילים מתחזים על "חוב תנועה" הכוללים קישור מזויף לתשלום – וקוראת להתעלם ולדווח על כל פנייה חשודה.
אזהרה לציבור, מיסרון/מייל כזב ״התראה אחרונה: חוב עבור עבירת תנועה.״  אינה הודעה ממשטרת -ישראל.
לאחרונה התקבלו במשטרת ישראל פניות מהן עולה כי נשלחו לציבור הודעות  sms ובמייל (ראו תמונות מצורפות) עם הכיתוב "התראה אחרונה חוב עבור עבירות תנועה" ובה קישור המוביל לתשלום כספי באופן מקוון.
אנו מבהירים כי הודעה זו הינה הודעת כזב אינה פניה ממשטרת ישראל וככל הנראה מדובר בניסיון הונאה או דיוג.
הקישור המצורף להודעה מוביל לדף מזוייף הנחזה לדף לגביית חוב ובו פרטי חוב מזוייפים
יש להתעלם מההודעות ולדווח על קבלת הודעה למשטרת ישראל ( ניתן לדווח באמצעות הגשת תלונה מקוונת באתר המשטרה.
לנוחותכם, להלן מספר דגשים אודות תהליך פניה רשמי ואמיתי מטעם משטרת ישראל:
1.כיצד מודיע אגף התנועה של המשטרה  לבעל רכב על ביצוע עבירת תנועה ? יישלח דו"ח תנועה או הזמנה לדין באמצעות דואר ישראל במכתב רשום בלבד לכתובת בעל-הרכב כפי שרשומה במשרד הפנים (אנא ודאו שכתובתכם מעודכנת ).
2.פניה של אגף התנועה בדוא"ל תהיה רק כמענה – במקרה שבעל הרכב פנה קודם למרכז פניות נהגים וביקש לקבל את המענה לפניה בחזרה לדואר האלקטרוני.
3.שימו לב לכתובת הדוא"ל ממנה נשלח המכתב – ואם קיימת הסיומת gov.il.
בכל מקרה בו עולה חשד כי מדובר בפניה כוזבת  וחשש לניסיון דיוג:
•אל תלחצו על הקישור המצורף
•אל תורידו קבצים למחשב
•דווחו למשטרת ישראל.*
לפניה למרכז פניות נהגים ארצי ניתן להתקשר ל 9666.
ניתן להיכנס לאזור האישי באתר הממשלתי gov.il, שם ניתן לבדוק באם יש דוחות ואף לראות אותם אונליין.

◼️ חדשות שירותים לציבור – ביטוח לאומי / רשות המסים / חשמל / דלק וגז / מים / בנקים בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות המשטרה

דילוג לתוכן