הופכים את המקלט למרחב מחבק: המיזם המרגש של עיריית כפר סבא לחיזוק החוסן

במיוחד עבור הילדים: העירייה משיקה את פעילות "המקלט המקושט" ומחלקת ערכות פנאי ומשחקים למקלטים המשותפים; ראש העיר רפי סער: "משקיעים בחוסן הרגשי לצד ההיערכות הביטחונית".

עיריית כפר סבא מרחיבה את מערך המענים הקהילתיים לתושבים בצל מבצע "שאגת הארי" ומשיקה שתי יוזמות ייחודיות לחיזוק החוסן והשותפות. במסגרת המיזם הראשון, "המקלט המקושט", מוזמנים משפחות וילדים לקחת חלק בפעילות חווייתית של קישוט המקלטים הציבוריים באמצעות יצירות צבעוניות ומסכות לקראת פורים, במטרה להפוך את המרחב המוגן למקום נעים ומחבק עבור בני הנוער והילדים.

בעירייה מדגישים כי מדובר בקישוט בלבד ללא צביעה או פגיעה במבנה המקלט, והתושבים מוזמנים לצלם את התוצרים ולשלוח לעירייה. במקביל, מפעילה העירייה מיזם לחלוקת ערכות ייעודיות למקלטים משותפים בבנייני מגורים הכוללות פריטים שימושיים ומשחקים משפחתיים שנועדו לספק תעסוקה ורגעים של שגרה גם בשעות המורכבות.

ראש העיר רפי סער, שסייר במקלטים הציבוריים, ציין כי היוזמות נועדו לחזק את תחושת הביטחון והביחד של הקהילה כולה בתקופה מורכבת זו. לדבריו, לצד ההיערכות הביטחונית הקפדנית, העירייה משקיעה משאבים רבים בחוסן הרגשי של התושבים מתוך תפיסה הרואה במרחב המוגן מקום של ערבות הדדית. שתי היוזמות מצטרפות למערך רחב של מענים עירוניים המפורסמים באתר העירייה, הכוללים פעילות קהילתית וסיוע שוטף. העירייה קוראת לציבור לקחת חלק ביוזמות אלו וממשיכה להרחיב את מערך הפעילויות בהתאם לצורכי התושבים בשטח.


◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית כפר סבא

דילוג לתוכן