מבזקים
פיגוע ירי בכביש 35 – 5 נפגעים, בהם שניים במצב אנוש צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה – 1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע אילת: תרומה מקנדה הפכה לבית לילדים שהוצאו מבתיהם גדרה: חברותיה ובנות משפחתה של קרן בן בסט ז"ל צעדו בבגדים שעיצבה התראה מטאורולוגית בישראל – זו התחזית לימים הקרובים אלי יצפאן, סדנאות וטיול: מה מחכה לאזרחים הוותיקים בקריית מלאכי בנובמבר? שבוע של חסימות ורעש ברחובות: עבודות הקו הכחול שוב משבשות את התנועה בעיר עיריית חולון השלימה את שדרוג שני הרחובות המרכזיים בשכונת ח-370: כבישים חדשים, תאורה, מדרכות ופיתוח סביבתי רמת גן: תושב העיר נאשם בסחר בסמים דרך טלגרם – גם לקטינים חסימות לילה באזור אשדוד: רחוב הנפט ייסגר לכיוון דרום במסגרת עבודות בכביש 41 בן 16 נפצע בינוני באירוע אלימות בירושלים ופונה לחדר הטראומה דיווח ראשוני: פיגוע ירי סמוך לצומת יהודה ירי הבוקר ברמלה: גבר בשנות ה – 30 לחייו נפצע קשה בג'ואריש, המשטרה פתחה במצוד התפנית בפרשת העובר שהושאר בבית החולים בירושלים: המשטרה קבעה שלא בוצעה עבירה

החשש מקריסת המבנים המסוכנים: שי זולדן הגיע עד לכנסת; עירית קרית גת תסייע כלכלית

לפני מספר חודשים קראו תושבי שכונת הבשן בקרית גת לעזרה, בעקבות צו פינוי שהוצמד לדלתות בתיהם. לדבריהם, לא היה עם מי לדבר בעירייה, משום שמדובר בשטח פרטי. למקום הגיע חבר המועצה שי זולדן, שהקשיב למצוקת התושבים, גייס את משרד עורכי הדין שבבעלותו ויחד עם אנשי הצוות שלו נמצאו פתרונות אשר הוצגו השבוע בועדת הכלכלה של הכנסת. "מי שאין לו – נשלם במקומו, יתקנו את הבניין המסוכן, כשימכרו את הבית, יחזירו את הכסף לעירייה", אמר זולדן.

בהתחלה פעל עבור התושבים כדי למנוע מהם להתפנות לרחוב, לאחר מכן, גייס את חברי מועצת העיר קרית גת עם פיתרון שינוי חוקי העזר העירוניים ואפשר לעירייה לעזור לתושבים אשר ידם אינה משגת. כאמור, זולדן הביא את הנושא לדיון בועדת הכלכלה בראשות יו"ר הועדה ח"כ מיכאל ביטון. בדיון השתתפו ח"כ החברים בועדה, ראשי ערים, ראש עיריית קרית שמונה, אביחי שטרן, ראשת העיר בית שמש, ד"ר עליזה בלוך וראש העיר קרית גת, אבירם דהרי, לצד אנשי מקצוע מטעם משרדי הממשלה השונים על מנת לתת פיתרונות לתושבים.

ח"כ מיכאל ביטון הודה לזולדן על העלאת הנושא. "אני רוצה להודות חבר מועצת העיר קרית גת, שי זולדן, על שהעלה בפניי את הנושא החשוב הזה, וכבר יצר פיילוט ראשוני לטיפול בבעיה ברמה המקומית, אנחנו ככנסת ישראל נפעל כדי לעזור לתושבים שצריכים עזרה מאיתנו ולא נפקיר אותם לגורלם", אמר.

ח"כ ביטון הוסיף כי "מדינת ישראל במצב חירום, סוגיית המבנים המסוכנים היא סוגייה חשובה, אם לא נפעל מייידת, בגיבוי ומימון לרשויות מקומיות. – האירועים בחולון זה רק קדימון. הועדה מצאה שאין כתובת אחד בממשלה, אנו שמחים לגלות שמשרד ראש הממשלה נכנס כאינטגרטור ועליו להתייחס לנושא כמצב חירום. על משרד הפנים והשיכון לבחון את המודל שמוצע על ידי חבר מועצת העיר קרית גת, שי זולדן ומאומץ בעיריית קרית גת. במקום שאין איש אהיה איש. ויש לקדם פיתרונות עבור התושבים בקצה, ברגעים הקשים ביותר שלהם, בזמן שעולמם חרב עליהם כפי שהציע כאן שי זולדן. על הממשלה לחבק את ראשי העיר שלקחו יוזמה ופועלים כבר מכיסם של הרשויות לעזור לתושבים. במבנים שנבנו על ידי הממשלה, על המדינה לערוך מיפוי של מבנים מסוכנים שניבנו על ידי המדינה ולתת להם עדיפות לפתרונות ומענה".

בדברים שנשא הסביר זולדן את הצורך והמציאות של התושבים מהשטח, את העובדה שכבר ברמה המקומית ישנו פיילוט על מנת לעזור לתושבים, ומכאן יש לרתום את גופי הממשלה ובהקצאת תקציבים כבר בשנה הקרובה על מנת לתת פיתרון מיידי לתושבים בקרית גת, ובישראל בכלל.

המקומון: עיריית קריית גת תסייע כלכלית לדיירי המבנים מסוכנים

עיתון "המקומון" מפרסם כי מאות דיירים בבניינים שהוכרזו כמבנים משותפים מסוכנים קריית גת לא מצליחים, בעיקר בגלל קשיים כלכליים, להביא אנשי מקצוע ולתקן את הכשלים כדי לחזור ולהתגורר בדירות שלהם. עיריית קריית גת החליטה להתגייס כספית ולעזור למי שזקוק  לחזק את מבני המגורים שהוכרזו מסוכנים. בעירייה קריית גת ממשיכים לבחון מבנים שיש שהם עלולים לקרוס. המשרד עורך בדיקות הנדסיות למבנים, מקבל חוות דעת מומחים ובלית ברירה מגדיר את המבנה כמוסכן ומתריע  לדיירים על מועדי הפינוי אם לא יבוצעו פעולות החיזוק הנדרשות מהם.

אגף ההנדסה מנחה את הדיירים בהליכי הרישוי, הבדיקות והביצוע הנדרשים מהם עפ"י חוק. ככל התרבו המבנים שהוכרזו כמבנים מסוכנים, מדובר בעיקר במבנים שנבנו בשנות ה- 60 , התבררה גודל הבעיה, מדובר בעיקר בבניינים בהם מתגוררת אוכלוסייה קשת יום, קשישים ונכים שאינם יכולים לממן מכיסם את התיקונים הנדרשים כדי לחשור ולחיות בבתים.

ראש העירייה, אבירם דהרי שיצא לבתיהם של חלק מהתושבים פנה למשרד הפנים בבקשה לאשר לעיריית קריית גת לסייע כספית למי שלא יכול לממן את התיקון. האישור שהתקבל הוא שהעירייה תשתתף ותסייע בעלויות חיזוק המבנים של זכאים שהדירה בבעלותם – בכפוף לרישום הערת אזהרה בנכס, אשר תימחק עם השבת עלות ההשתתפות לעירייה. גובה הסיוע לדירה הוא כ-40,000 שקלים. כך תוכל לסייע העירייה לדיירי המבנים להתארגן לביצוע העבודות ולהיכנס בנעליהם של אלה אשר אינם יכולים בשום דרך לשאת בעלויות. העירייה תקבע בימים אלה תבחיני זכאות לסיוע, יחד עם פעילות עובדות סוציאליות מאגף הרווחה והמינהלת לקשרי קהילה של תאגיד יפתח להתחדשות עירונית ,המקיימים בימים אלה מפגשי הסברה, מיפוי ואיתור צרכים עם הדיירים.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן
דילוג לתוכן