מבזקים
קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ מנהלת חדשה לבית הספר ניצנים/יחד ניצנים במודיעין הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום

היממה השלישית בבית חולים שיפאא': תיעודים חדשים ומבט מבפנים

"נהפוך פה כל אבן עד שנגיע לכל פעילי חמאס ופעילי הטרור שנמצאים במתחם הזה"

האמל"ח שנתפס ומבט מבפנים: תיעודים חדשים מהפשיטה של צה"ל ושב"כ על שיפאא'

לוחמי צוות הקרב של חטיבה 401, יחידת דובדבן וכוחות שייטת 13 יחד עם כוחות השב"כ המשיכו במאמץ הלחימה בחמאס במרחב בית החולים שיפאא'. הכוחות המשיכו בפעילות במרחב בית החולים כחלק ממאמץ תפיסת המחבלים אשר מתחבאים ופועלים בתוך מבני בתי החולים ומשתמשים באוכלוסייה האזרחית כמגן אנושי.

 

כוחות צה״ל ושב״כ עצרו עד כה כ-350 חשודים במרחב ואיתרו אמצעי לחימה ברחבי בית החולים בניהם: רובי קלאצ’ניקוב, מקלעים, מחסניות, מרגמות, רימונים, אר פי ג'י ומדי לחימה.

 

מאמץ ההתקפה מתבצע תוך הימנעות בפגיעה באזרחים, חולים וצוותים רפואיים.

"אנחנו ביממה השלישית למבצע בשיפאא', מבצע של שייטת 13 בתוך מתחם בית החולים", אמר דובר צה"ל, תא"ל דניאל הגרי, "אנחנו רואים כאן את המבנה הקטארי פה זה אזור הכניסה לבית החולים המבנה הזה זה המבנה של המיון".

"המבצע התחיל בפשיטה על המתחם הזה פה ברחבה הזאתי היו היתקלויות עם מחבלים", הוא המשיך, "יש לנו כאן במרחב הזה בין 250 ל-300 מחבלים מזוהים, יש עוד למעלה מ-300 חשודים".

 

"יש עוד למעלה מ-300 גדודים שאנחנו מתחקרים, מדברים על פעילי גאפ רבים מאוד, כולל מג״דים", הוא פירט, "אנחנו מדברים על פעילי חמאס ביניהם גם אנשים שהם סיירים בדרג המדיני אנחנו נגיע לכל המחבלים במרחב הזה המשימה שלנו לעצור את הבכירים בחיים ולהביא אותם לחקירה, מי שילחם נגדנו יהרג".

"כך פעלנו לאורך המבצע הזה, במקביל אנחנו מתספקים אוכל ומים, את כל החוסים, את כל מי שיוצא החוצה ונכנע, כך נמשיך לעשות", הוא הוסיף, "נתנו גם גנרטורים לטובת חדר המיון שהיו בו בעיות חשמל המבצע עוד מתנהל יהיו עוד ימים פה שנצטרך לעבוד עד שנסיים את הסריקות".

"עד עכשיו פעולה איכותית ומשמעותית מייצרת לחץ גדול על חמאס ומוכיחה חמאס חזר למה שהוא מכיר, להתחבא בשיפאא'", סיכם דובר צה"ל, "אנחנו נחזור ונפרק אותו ולא נאפשר לו להתחבא בתוך בית החולים נהפוך פה כל אבן עד שנגיע לכל פעילי חמאס ופעילי הטרור שנמצאים במתחם הזה".

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דובר צה"ל

דילוג לתוכן