מבזקים
חוגגים עצמאות 78 בגבעת שמואל: למרות האתגרים – העיר תלבש חג גבעת שמואל חוגגת עצמאות 78 בפארק רמון ובשכונות העיר אוהדי בית״ר ירושלים פקדו את קברי 120 הנופלים והניחו צעיפי הנצחה ראשון לציון: תינוקת בת חצי שנה חולצה בשלום מרכב אשדוד מתייחדת עם זכר הנופלים: טקס מרגש במקיף ז’ בהשתתפות משפחות שכולות ותלמידים נתניה: פעוט ננעל ברכב וחולץ בשלום בליבנו לעד: אלפים מיבנה התייחדו עם זכר הנופלים בטקס המרכזי בחלקה הצבאית אשדוד נערכת ליום העצמאות: אלפי תושבים צפויים לפארקים – והעירייה מגבירה היערכות וניקיון מצטיין הנשיא מאשקלון: קמ״א נ׳ הוכר כאחד ממצטייני יום העצמאות ה-78 אשקלון מתכוננת ליום העצמאות: העיר נצבעה בכחול־לבן עם אלפי דגלים ומיצגי תאורה ברחבי העיר בין פרקים לפסוקים: חידון התנ״ך הראשון בנווה עמית יוצא לדרך בירושלים רס"ר קובי טל מאופקים נבחר לדגלן בטקס המשואות בהר הרצל באר שבע גאה: סמל שני עדי צמח תייצג את העיר בטקס המשואות בהר הרצל "הם כותבים בדם את ההיסטוריה": הטקס המרגש במקיף א’ אשדוד – והמסר החד של ראש העיר אשדוד זוכרת: טקסי זיכרון ושירי לוחמים נערכו במקביל לעצרת המרכזית – "בזכותם ובאחריותנו" היערכות שיא בדרום: המחוז הדרומי נערך לאירועי הזיכרון ולחגיגות העצמאות אילת מרכינה ראש: אלפים השתתפו בטקס הממלכתי בחלקה הצבאית רמלה שרה וזוכרת: ערב שירי לוחמים מרגש חיבר בין כאב לתקווה יצא לשליחות חסד – ונרצח בדרך: סיפורו של הרב יצחק צייגר “כל חסד שאפשר – אני מוכן באהבה”: סיפורו של קובי אביטן מאילת שנפל בדרכו לסייע בעזה

היערכות משטרת ישראל לקראת מחאות הצפויות היום בירושלים

שימו לב לשינויים בהסדרי התנועה והנחיות לציבור המוחים והנהגים

משטרת ישראל השלימה את היערכותה לקראת מחאות שצפויות להתקיים היום (17.6) בירושלים. מאות שוטרים ולוחמי מג״ב יפעלו לשמור על הביטחון, הסדר הציבורי והחוק, וכן להכווין את התנועה באזור.

מטרת הפעילות המשטרתית הינה לאפשר את חופש המחאה והביטוי כחוק, לשמור על שלומם וביטחונם של המוחים ומשתמשי הדרך, למנוע אלימות וונדליזם ולשמור על הסדר הציבורי, הכל תוך איזון מתבקש בין חופש הביטוי והמחאה לחופש התנועה, וצמצום הפגיעה בשגרת החיים התקינה בירושלים ובצירי תנועה ראשיים המובילים לעיר.

המחאה שתואמה עם המשטרה, תתאפשר באזור שבו הותר להפגין ובמתווה שסוכם.

 

שינויים בהסדרי התנועה:
החל משעות הבוקר, ייחסם רחוב קפלן, ורחוב עזה בקטע שבין רחוב מטודלה לרחוב הזז. בהמשך היום בשעות הצהריים ייחסם לתנועה רחוב זוסמן, ותורחב החסימה ברחוב עזה עד לכיכר פריז.

בנוסף, בשעות הערב צפויים להיסגר לפרקי זמן קצובים ובהתאם לצורך, הרחובות: לורך, רופין, בן צבי- מרבין ועד רופין, רמב״ן, רבין- מלורך ועד בן צבי.

כמו כן, ייתכנו חסימות נוספות ברחובות נוספים ואלו המובילים למקטעים אלו, ויתכנו עומסי תנועה באזור מרכז העיר ירושלים והכניסה לעיר.

 

הנחיות לציבור המוחים:

בעת הגעה למחאה- יש לנסוע כחוק במהירות המותרת והמתאימה לתנאי הדרך. כל הפרעה ושיבוש מכוון של התנועה בצירים – אסורה ומהווה עבירה על החוק.

חל איסור מוחלט לקיים מחאות בשטח חסינות הכנסת או לבצע מעשים שישבשו את הפעילות התקינה במשכן. מחאה תתאפשר במתחם ההפגנות הייעודי שהוקצה לשם כך ושבו התקיימו מחאות רבות בעבר.

בהתאם לפסיקת בימ״ש והוראות הדין: לא תתאפשר מחאה בסמוך לבתיהם הפרטיים של נבחרי ציבור. המחאה תתאפשר רק במרחק המותר ובמקום שהוקצה לכך בלבד.

בהתאם לחוק ולפסיקת בימ״ש- קיום תהלוכה בצירי תנועה מותנה בתיאום ואישור מראש של המשטרה. חל איסור לקיים תהלוכות בניגוד לחוק.

במהלך המחאה חל איסור על הבערת אש, לרבות לפידים ומדורות. מעשה מסוכן זה מהווה עבירה פלילית וייאכף בהתאם.

לא תתאפשר חסימת צירים ראשיים שלא תואמה עם המשטרה וכל ניסיון לפגיעה קשה בשגרת החיים בירושלים ובחופש התנועה של אלפי הנהגים ותושבי ירושלים. המחאה תתאפשר במקומות שהוגדרו לכך בלבד.

יש להישמע להוראות השוטרים בשטח ולהימנע מכל גילוי אלימות וונדליזם. מעשים פסולים ופליליים מעין אלו יטופלו באפס סובלנות.

חל איסור על הטסת רחפנים באזור, ללא תיאום ואישור מראש של המשטרה.

המלצות לציבור הנהגים ומשתמשי הדרך:
בעקבות עומסי התנועה הצפויים, מומלץ להימנע מנסיעה באזור הכנסת בשעות הערב. מומלץ להסתייע ביישומי הניווט ו/או בשירות התחבורה הציבורית אל העיר ירושלים ובתוכה.

ציבור הנהגים מתבקש לנהוג בזהירות ובסובלנות. יש להישמע להוראות השוטרים שיפעלו להכווין את התנועה.

משטרת ישראל הינה משטרה של כולם, ורואה בזכות המחאה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית. כפי שהיה בעבר, המשטרה תפעל לאפשר את חופש הביטוי והמחאה כחוק ובהתאם למתווה שאושר. מנגד לא נאפשר התפרעויות והפרת הסדר הציבורי בניגוד לחוק, וכל פגיעה בגוף, ברכוש או בסמלי שלטון.

 

◼️ לקבוצת חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: ארכיון דוברות המשטרה

דילוג לתוכן