מבזקים
תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע? יום גיבוש קל"ב: צוות השירות הפסיכולוגי החינוכי של גן יבנה יצא לסיור תרבות וקולינריה באשדוד דמעות של כאב ושמחה בקריית עקרון: אליאב עבדוש, שאיבד את שני הוריו בנובה, עלה היום לתורה בבר המצווה שלו אשדוד חוגגת קולינריה: הערב האחרון של יריד האוכל בפסטיבל מרידיאנו נפתח לקהל הרחב אילת: שני חשודים נעצרו בחשד להתפרצויות לחדרי מלון ולרכבים בעיר ספר חדש לפרופ' אסף מידני: "לשרוד את השסע" בוחן את משבר האמון והקרע החברתי בישראל המדריך לשימוש: לוחות סיבית מלמין בשורה לנוסעים: מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ב-2026 ביזארי: בן 28 פרץ לעסק באילת, גנב 900 שקל – וחזר שוב לזירה כדי "לוודא שלא שכח כלום" רחובות: חסימות לילה ברחוב הרצל בשל עבודות לקידום קו המטרונית הכחול אילת: רשת מרכולים נקנסה ב-157 אלף שקל – זו הסיבה לקיה: כתב אישום נגד תושב שהפר צו הריסה והמשיך להשתמש במבנים ללא היתר ויכוח במאפייה באופקים הסתיים בפציעה: בן 35 מואשם כי השליך שפכטל לעבר עובד וגרם לחתך בראשו קבלן בן 66 מב"ש נאשם בהשלכת פסולת בניין בשטחים פתוחים והפרת צו ניקיון "אתה מת, אני אתפוס אותך": נהג מאשקלון מואשם בגין איומים על פקחים ונהיגה מסכנת חיים בן 47 מב"ש איים "לערוף את ראשו" של בן זוג גרושתו קיבוץ גבולות: בעלת כלב בת 69 מואשמת לאחר נשיכה שגרמה לחבלה לתושב הקיבוץ אם צעירה מאשקלון נתפסה עם מאות כדורי סמים ברכב כשבתה התינוקת עמה באר שבע: בן 72 נאשם בגניבת טלפון נייד מגרנד קניון בעיר "אהרוג אותך כשאתה ישן": ויכוח בין אחים בב"ש הסתיים בקטטה אלימה ופציעות קשות

היתר בניה ראשון לפרויקט עומרים בשכונת אפיקי נחל באופקים

פרויקט עומרים בשכונת אפיקי נחל החדשה מונה 780 יחידות דיור. האיכלוס צפוי בעוד כ-36 חודשים

לפני מספר ימים ניתן היתר בניה ראשון לפרויקט הגדול בשכונת אפיקי נחל וביום ראשון 16.6 הונחה אבן הפינה לפרויקט במעמד ראש העיר איציק דנינו.

 

 

פרויקט עומרים בשכונת אפיקי נחל החדשה מונה 780 יחידות דיור, ביוזמת שתי חברות יזמיות בעלות ניסיון רב בנגב- חברת סלעית וקבוצת בראל שאחראית גם על הביצוע והוא מלווה על ידי בנק הפועלים לעניין חוק המכר.

שיווק הפרויקט החל בינואר 2024 ועד כה נמכרו מעל 340 דירות, כאשר בימים האחרונים עלו הדחפורים על הקרקע והאיכלוס צפוי בעוד כ-36 חודשים.

בשכונת אפיקי הנחל מתוכננות להיבנות למעלה מ-7000 יחידות דיור בצפיפות נמוכה של 5.4  יח״ד לדונם נטו והיא למעשה עיר חדשה שנבנית בתוך אופקים כאשר על פי התכניות השכונה תחובר בעתיד הקרוב לשמורת נחל אופקים באמצעות גשר עילי למעבר כלי רכב ואופניים לצד טיילת להולכי הרגל.

 

משמאל אריאל בבלי-קבוצת בראל, שייקה נפחא- סלעית, איציק דנינו

פרויקט עומרים של קבוצת בראל וחברת סלעית משתרע על כ-74,000 מ"ר בסמוך לכניסה החדשה לעיר ויבנו בו 780 יחידות דיור ב-20 בניינים בארבעה מתחמים מתוכם 562  דירות נמכרות בשוק חופשי וכן 4,400 מטר משרדים ותעסוקה.

הפרויקט שהוא הגדול בשכונה החדשה מתוכנן כשכונה חכמה התואמת את דרישות וצרכי המשפחה במאה ה-21 בסמוך לתחנת הרכבת, 18 דקות נסיעה לקריית התקשוב והמודיעין של צה"ל,  12 דקות מבאר שבע ו-65 דקות נסיעה ברכבת לתל אביב.

פרויקט עומרים מציע דירות 3 חדרים החל מ- 1.35 מיליון, דירות 5 חדרים החל מ-1.69 בתנאי מימון נוחים: 10/90 ומפרט טכני עשיר.

בנאומו בטקס אמר ראש העיר אופקים, איציק דנינו: "אופקים הפכה מעיר שהצעירים שלה בורחים ממנה לעיר שהצעירים בורחים אליה. לא בכדי אופקים ממשיכה לצמוח, להתפתח, לגדול ולקלוט אליה עוד ועוד תושבים איכותיים ומשפחות צעירות אשר מחפשות את העיר הנכונה עבורם לגדל בה ילדים עם מערכת חינוך טובה, עם שירותים איכותיים לתושב, עם חיי תרבות וקהילה ועם מבט אל עבר העתיד. אני רוצה להודות ליזמים הנהדרים על שבחרו בעיר אופקים עבור הפרויקט הנפלא הזה, הבעת האמון בעיר ובמהפך שאנו מבצעים בה ראויה לתודה. נמשיך לפעול יחד, בשיתוף פעולה עם כלל אגפי העירייה על מנת להבטיח שתושבי אופקים יקבלו את התוצאה הטובה ביותר עבורם ובזמן הטוב ביותר."

בזכות הסכמי הגג אופקים תשליש את גודלה בשנים הקרובות
בשנים האחרונות עוברת אופקים פריחה משמעותית. העיר שמרוחקת כ 12 ק"מ מבאר שבוע ו 24 ק"מ מעזה, מגלה יציבות מרשימה וצמיחה של האוכלוסיה לא מעט בזכות שני הסכמי גג שנחתמו עם המדינה והטבת מס כמעט מקסימלית בסך 18%, שמבטיחים את עתידה של אופקים  לאחר שמדינת ישראל השקיעה מיליארדי שקלים מתוך כוונה להפכה לעיר עצמאית ומשגשגת.

אופקים היא לא היחידה שחתמה עם מדינת ישראל על הסכמי גג אלא שלנהירה של תושבים ומשקיעים לעיר יש סיבה משמעותית נוספת. הקרבה לפארקי ההייטק והתעסוקה- גב ים נגב ועידן הנגב המרוחקים 20 דקות נסיעה מהעיר ומאכלסים חברות ישראליות ובינלאומיות מהמובילות בתחומן דוגמת סיסקו מערכות, אלביט מערכות, רפאל, התעשייה האווירית IBM, EY, ORACLE, NVIDIA, WIX, DELL ,PLAYTIKA , RAD,  ועוד.

גם אזור התעשייה שקד כולל כבר כיום למעלה מ-30 חברות ומפעלים ובהם: FLEX, קליר, אורון, נגב אקולוגיה, פלסטופק, תריסורג, רדימיקס, ועוד. גם התעשייה האווירית מקימה מפעל חדש באופקים שישמש לייצור ציוד אלקטרוני בטכנולוגיות מתקדמות בהשקעה של 50 מיליון שקל.

כיום מונה העיר כ-32 אלף תושבים ובעשור הקרוב היא מתעתדת לשלש את מספר תושביה ולמעלה מחצי מיליון מ"ר מתוכננים להיבנות בחלק מתוכנית הפיתוח ועידוד התעסוקה והקידמה בעיר בפרט ובאזור הדרום בכלל. אופקים כלולה כחלק מתוכנית יישובי המטרה של צה"ל וכפועל יוצא מכך יושקעו משאבים רבים בתשתיות, פיתוח, הנגשת וקידום העיר לטובת קליטת אלפי התושבים החדשים. יש לציין עוד כי אופקים מובילה בתחום החינוך כאשר 88% מהנבחנים תלמידים בכיתה זכאים לתעודת בגרות וגודלה של כיתה ממוצעת נמוך מהממוצע הארצי ועומד על 24.7 תלמידים.
במסגרת תכנית "עיר שווה" יוקם בשנים הקרובות מרכז הייטק חדש, אשר יפרוש חסותו על עשרות סטארט אפים, מיזמי חדשנות והשקעות כלכליות.

קצב הצמיחה הדמוגרפית המרשים של העיר הוא גם תוצר של פתיחת תחנת הרכבת בעיר וחניכתו של כביש המחבר לבאר שבע. שני אלה קיצרו משמעותית את טווחי הנסיעה לבירת הנגב ולגוש דן מה שמושך אליה משפרי דיור מבאר שבע והאיזור שבחרו לקנות דירה ענקית ולצאת עם יתרה לאחר מכירת הדירה שלהם.

לדברי מנכ"ל סלעית, שייקה נפחא, לא מעט מהמשקיעים שרוכשים אצלנו דירות בפרויקט עומרים, מגיעים דווקא מהפריפריה של גוש דן שמאמינים שמה שאינטל עשתה לקריית גת, יעשו חברות ההייטק שמציפות את איזורי התעשיה הסמוכים לאופקים ויהפכו אותה למוקד משיכה משמעותי למשפחות צעירות. כידוע, המפתח למשיכת תושבים הוא תעסוקה.

פרויקט עומרים באפיקי נחל- סטנדרט של איזורי הביקוש

הדירות בעומרים תוכננו עבור משפחות צעירות ומשפרי דיור, המחפשים דירה מרווחת ומעוצבת, המותאמת בדיוק לצרכיהם. כך נוצר תמהיל דירות מגוון המותאם למנעד רחב של קהלים – דירות 3 חד', דירות 4,5 חד' מרווחות עם מרפסות ענקיות וגולת הכותרת – דירות 6 חדרים ופנטהאוזים מפוארים עם מרפסות נוף ענקיות.

לכל אחת מהדירות סטנדרט מוקפד ועשיר, תכנון אופטימלי, חלל אירוח וחדרי שינה גדולים, מטבח אופן ספייס, סוויטת הורים מפנקת, ומפרט מוקפד ועשיר.

דורון אבקסיס, משנה למנכ"ל קבוצת בראל:

"חברת בראל רואה בפרויקט עומרים כפרויקט דגל ומתייחסת אליו בהתאם הן בתכנון והן בביצוע. החברה תיישם מספר שיטות ביצוע מהמתקדמות ביותר בשוק, כולל את שיטת הבנייה החדשנית של בראל UPSIDE DOWN. בשיטה זו, מערכות התשתית של הבית מועברות מהרצפה לתקרה, וכל זה מחופה בתקרת גבס דקורטיבית כסטנדרט. כך, מתקבל פתרון אלגנטי שמאפשר מיקום תאורה נסתרת וגישה נוחה לתשתיות הבית.

שיטה זו גם מאפשרת איתור ותיקון מהירים של תקלות במערכות החשמל, מיזוג האוויר והאינסטלציה, מבלי "להרים את הבלטות" ותוך מזעור נזק לצד ג'. בנוסף, השיטה מנטרלת את בעיית השיפועים במרפסות באמצעות ריצוף צף מגרניט פורצלן, כך שהשיפוע מתבצע מתחת לריצוף והמשטח מפולס עם הסלון, מה שמונע בעיות רטיבות ומבטיח מרפסת מושלמת.

בראל מביאה לפריפריה גם את השימוש הנרחב והמתקדם בלוחות גבס איכותיים וחדשניים המספקים בידוד תרמי ואקוסטי אופטימלי. הלוחות מאפשרים ביצוע שינויים בקלות ומציעים מגוון רחב של אפשרויות תליה והעמדת ריהוט בחללי הדירה.

יתרון נוסף ובולט של שיטת בראל UPSIDE DOWN הוא הפן הירוק שלה – פחות פסולת בניה, פחות משאיות מזהמות ופחות שימוש בבלוקים וחומרי בניה."

 

◼️ לקבוצת חדשות אופקים בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן
דילוג לתוכן