מבזקים
רחובות: רחוב משולם סרנגה ייחסם לתנועה ולחניה, התושבים נדרשים לפנות רכבים שרד את הפרהוד ונרצח ב – 7 באוקטובר: מודיעין תנציח את שלמה מנצור ז"ל יום הקולנוע חוזר: סרטים ב – 10 שקלים בלבד, אבל יש פרט שכדאי לדעת לפני שמזמינים מתוך 179 מועמדות: אלו שש הנשים שנבחרו לעיטור ראש העיר ירושלים כמה שווה הגג שלכם? הכנס במודיעין שיגלה איך אפשר להפוך שמש להכנסה 308 דירות חדשות ליד שוק מחנה יהודה: המבנה ההיסטורי שהורם במשקל 3,000 טונות מהפך ברובע ה' באשדוד: 168 דירות ייהרסו ובמקומן ייבנו 700 דירות חדשות 100 מיליון שקל, 30 חנויות ופעילות נושאת פרסים: מה חדש בקניון הזהב בראשון לציון? מבדיקות עיניים ועד טיפולי כאב: מרכז רפואי חדש נפתח בקריית אונו אגתה כריסטי, יהודית כץ ועומר גפן: האירועים הבאים שמחכים לכם ברשת הספריות בנתניה ג'חנון, חצ'פורי, כנאפה ופרחים לשבת: "שישישוק" מגיע לספורטנס בנס ציונה אביהו מדינה, ציון גולן וסגיב כהן על במה אחת: ערב הצדעה מיוחד ליהדות תימן בירושלים קובי אפללו, דני רובס ויצירה בלי גבולות: פסטיבל "לב ישראלי" חוזר לאשדוד ב – 29 שקלים הסקייטפארק החדש באשקלון נפתח: מופעי אקסטרים, גרפיטי וכניסה חופשית "יש לי משפחה שלמה של ילדים": הכירו את האיש בן ה־76 ששומר על ילדי יבנה בדרך לבית הספר אלימות, שתיקה וסימני אזהרה: סדרת מפגשים במודיעין שתסייע לזהות מתי צריך לבקש עזרה פגע בשוטר ונמלט, ניסה להסוות את רכבו ונעצר בבית העלמין בלוד: כתב אישום נגד בן 25 תושבי אור יהודה, שימו לב: תנועה ערה של ניידות משטרה צפויה מחר ברחבי העיר לפני המשחק בטרנר: שבעה חשודים עוכבו והורחקו ממגרשי הכדורגל ל – 60 ימים ראיתם אותו? המשטרה מבקשת סיוע באיתור שי – יפת אביטן בן ה-15 מבאר שבע

הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את תקציב המדינה והתכנית הכלכלית לשנת 2025

תקציב המדינה לשנת 2025 יעמוד על כ-609 מיליארד שקל | תקרת הגירעון תעמוד על 4.4% | אושרו התאמות תקציביות בהיקף של כ-37 מיליארד שקל – הכוללים הפחתות הוצאה והעלאות מסים

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את תקציב המדינה והתוכנית הכלכלית לשנת 2025. תקציב המדינה לשנת 2025 יעמוד על כ-609 מיליארד שקל. יעד הגירעון יעמוד על 4.4%.

אושרו התאמות תקציביות בהיקף של כ-37 מיליארד שקל – הכוללים הפחתות הוצאה והעלאות מסים, לצורך כינוס הגרעון ומניעת עליית יחס החוב-לתוצר על-מנת להשיב את כלכלת ישראל למסלול ולייצב את דירוג האשראי.
לצד הצעת התקציב אושרה גם הצעת התכנית הכלכלית הכוללת שורת צעדים מבניים לייעול המשק ושיפור הצמיחה, ובה בין היתר האצת הדיגיטציה במגזר הציבורי, הקמת רשויות תחבורה מטרופוליניות, האצת פינויים כלכליים להגדלת היצע הדיור, הקמת תשתיות ביוב תומכות דיור, אסדרת משק הפסולת, יצירת וודאות מיסויית בסקטור ההייטק ועוד.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ':

“אני מברך את חברי הכנסת על אישור תקציב המדינה בקריאה ראשונה ומודה לכל שותפיי ראשי הקואליציה וחבריה על האחריות והגיבוי. זהו תקציב אחראי וטוב שעונה על כל צורכי המלחמה בחזית ובעורף עד הניצחון ודוחף את הכלכלה והחוסן הלאומי קדימה. התקציב מעמיד לרשות צה"ל ומערכת הביטחון את המשאבים הנדרשים להמשך הלחימה וההתעצמות, מעניק מעטפת עצומה למשרתי במילואים ולבני המשפחות שלהם, הוא כולל מסגרת תקציבית של מילארדים רבים לצמיחה מחודשת וגדולה של חבל התקומה וישובי הצפון בשנים הבאות, ומניח את היסודות לצמיחה כלכלית מואצת של מדינת ישראל.

מעבר להמשך ההשקעה בתשתיות פיזיות מעודדות צמיחה בכל רחבי הארץ, שמנו בתקציב הנוכחי דגש מיוחד על שלושה מנועי צמיחה מרכזיים: הייטק, שממשיך להוות מנוע הצמיחה המרכזי של הכלכלה הישראלית; נדל”ן, תחום שחיוני להבטחת יציבות ופתרונות דיור; ותעסוקת חרדים, משימה לאומית המחזקת את השתלבות המגזר החרדי בשוק העבודה.

לצד ההשקעות הללו, ובשל הצורך החיוני לשמור על מסגרות פיסקליות ולחזק את האמון בכלכלה הישראלית, התקציב כולל צעדי התכנסות פרמננטיים בסך עשרות מיליארדים, המבטיחים המשך אחריות פיסקלית ויציבות כלכלית גם בימים מאתגרים אלה.

אזרחי ישראל, אנו נוהגים באחריות ונמשיך כך. כולנו נכנסים תחת האלונקה של המאמץ הכלכלי, המהווה חלק בלתי נפרד ממאמצי מלחמת הקיום שאנו מנהלים בשנה האחרונה. הכלכלה הישראלית איתנה – המדדים חיוביים והשווקים מגלים עמידות. יחד, בעזרת השם, ננצח את המלחמה ונצעיד את כלכלת ישראל לעבר עתיד מבטיח".

מנכ"ל משרד האוצר, שלומי הייזלר: "התקציב שאושר בקריאה ראשונה מכיל מעטפת אזרחית רחבה הכוללת המשך תמיכה חסרת תקדים במשרתי המילואים, באוכלוסיות המפונות, בעסקים שנפגעו ובשיקום הצפון והדרום וכן נותן מענה רחב לצרכי הביטחון. מדובר בתקציב מאוזן ואחראי לצד צעדי התכנסות הכרחיים למציאות המכילים יעדים פיסקליים לצורך התכנסות לירידת יחס חוב-תוצר בעתיד הקרוב.
בנוסף, התקציב מביא עימו צעדי צמיחה – הקמת רשויות מטרופוליניות לתכנון נכון של התחבורה הציבורית, מלחמה בהון השחור, השקעה בתשתיות, האצת ענף הנדל"ן להגדלת היצע יחידות הדיור וחבילת הקלות מיסוי לחברות ההייטק.

אני מבקש להודות לעובדות ועובדי משרד האוצר על עבודתם המקצועית והמאומצת, לילות כימים, למען כלכלת ישראל ורווחתם של אזרחי מדינת ישראל".

◼️ הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: נועם מושקוביץ / דני שם טוב, דוברות הכנסת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן