מבזקים
תאונה עצמית בגדרה: רכב פגע בעץ, נהגת כבת 80 נפצעה באורח בינוני ראש העין: גילוי המצבה של הזמר ישי לוי ז"ל יתקיים בשבוע הבא רחובות משאירה את הנוער בעיר: ספורט עד 2 בלילה, הופעות ומרכזים פתוחים כל הקיץ דרמה באילת: אש פרצה בדירת מגורים, לוחמי האש חילצו אישה לכודה מהמבנה צפו בתיעוד: צה"ל חיסל מפקד במערך הייצור של ארגון הטרור גא״פ ברצועת עזה קבוצת צרפתי שמעון חתמה הסכם עם רשת זול טוב דלישס לפתיחת סופרמרקט שכונתי בפרויקט NOFARIM  בירושלים מבצע ממוקד בג'וואריש: אקדח מוסלק בתעלת ביוב וחלקי נשק נתפסו על ידי בלשי תחנת רמלה ולוחמי המשמר הלאומי של מג"ב הותר לפרסום: רס"ר (מיל') באסל סויד נהרג בתאונה מבצעית בדרום לבנון בין אבל לתקווה: יום אחרי הלוויית הלוחם, נחנך המקווה המחודש ביישוב אדם ביום הולדתה איבדה את אביה – עכשיו הזמרת מירוחם מוציאה את השיר שנולד מהכאב יבנה מנסה להעיר את הלילה: עסקים יוכלו לפעול עד 02:00 האליפות תוכרע בדימונה: מכבי דימונה חוזרת למשחק בית מכריע בית שמש: פעוטה בת 3 ננעלה ברכב וחולצה בשלום בקניון ביג “זה כבר לא מחבל בודד”: ראש מועצת קדומים מזהיר מתרחיש ביטחוני חדש ביהודה ושומרון תאונה מבצעית בעזה: ראאד אבו אלקיעאן מהנגב נהרג במהלך עבודות הנדסיות של משרד הביטחון חשד לרצח ברמלה: צעירה כבת 19 נורתה למוות בשכונת ג׳ואריש ליד אשקלון: אתר ההנצחה של גבעתי נפתח מחדש עם קיר זיכרון חדש לחללי החטיבה יותר משנתיים אחרי: הטרגדיה של עובד חברת החשמל שנהרג בשוגג ליד אשקלון חוזרת לכותרות עיריית רחובות הגישה תלונה במשטרה נגד ועד העובדים, בית המשפט ביטל את ההגבלות: "זו הפגנה לגיטימית" שיבושי תנועה נרחבים בעקבות שיירת מחאה חרדית: עשרות רכבים בדרך לכלא 10

הלב של החברה הישראלית: מנציחים את החיילים הבודדים שנפלו במלחמה

עדה פורר – כותבת "הלב של החברה הישראלית": "זו זכות לשפוך אור על סיפוריהם של החללים הבודדים שהקריבו הכל ומסרו את נפשם למען מדינתם ולמען חזון ואמונה במשהו יותר גדול מעצמם"

לזכרם: במלאות שנה למלחמה, יוצא לאור ספר ראשון מסוגו של עמותת "אח גדול למען חיילים בודדים. הספר, "הלב של החברה הישראלית"- שופך אור על דמויותיהם של החיילים הבודדים שנפלו ב-7.10.23 ובמהלך המלחמה, מנציח את זיכרונותיהם ואת חווית המלחמה היהודית עולמית.

במלאות שנה לפרוץ מלחמת "חרבות ברזל", מפרסמת עמותת "אח גדול למען חיילים בודדים" ספר החדש- "הלב של החברה הישראלית" המביא את סיפורי שלושים ושישה חיילים בודדים שנפלו בקרבות ב-7.10.23 ובחזיתות השונות מאז. ה"חיילים הבודדים" – כאלה שהתנדבו להצטרף לצה"ל לאחר עלייתם ארצה, או חיילים ילידי ישראל ללא עורף משפחתי תומך, הם חלק ייחודי ובלתי נפרד מהחברה הישראלית. הספר, מביא מאיר את דמויותיהם, מנציח את זיכרונותיהם ומשרטט תמונה רחבה יותר של החברה הישראלית במלחמה והחוויה היהודית העולמית.

את הספר כתבה עדה פורר – מתנדבת "אח גדול למען חיילים בודדים" שליוותה את יונתן דין חיים ז"ל – חייל בודד שהתגייר, עלה מארה"ב ונהרג בחזית עזה במהלך המלחמה. הספר, חולק כבוד לשלושים ושישה חיילות וחיילים בודדים שנפלו בגזרות הפעילות השונות, מעזה, דרך יהודה ושומרון ועד גזרת הצפון בלבנון. הסיפורים, הקשיים והאתגרים של החיילים הבודדים מספקים חשיפה להיבטים שונים של החוויה הישראלית עבור חיילים בודדים- עולים וילידי הארץ, בבואם להשתלב בחברה הישראלית המגוונת ולערכים שלאורם פעלו.

עדה פורר – כותבת "הלב של החברה הישראלית": "זו זכות לשפוך אור על סיפוריהם של החללים הבודדים שהקריבו הכל ומסרו את נפשם למען מדינתם ולמען חזון ואמונה במשהו יותר גדול מעצמם. עכשיו זה תפקידנו להכיר את המסע שכל אחד מהם עבר, להמשיך להפיץ את האור שלהם, ולשמור על המורשת שלהם בחיים. אני מקווה שהספר יהווה בנו השראה, כיחידים וכעם, להגשים את חלומותינו, להישאר דבוקים לערכינו, וללא אנוכיות ובאומץ רב – כמו שכל אחד מהנופלים חלם, בצורה המיוחדת שלו – לבנות עתיד בהיר יותר במדינתנו".

דניאל אהרון- מנכ"ל ומייסד עמותת "אח גדול למען חיילים בודדים": "החיילות והחיילים הבודדים בסדיר ובמילואים מיישמים הלכה למעשה את חזון הציונות וחלקם, לצערנו, מקריבים את היקר מכל למען המדינה והחברה הישראלית. נמשיך להנציח את זכרם והקרבתם גם באמצעות תכניות ופעילויות נוספות שנקיים במסגרת העמותה, ולסייע לחיילים הבודדים בסדיר ובמילואים, שאתגריהם האזרחיים נמשכים גם בזמן השירות הצבאי".

עמותת 'אח גדול למען חיילים בודדים' עונה על הצורך בתמיכה, הכוונה וליווי צעירים בודדים המנסים להשתלב בחברה הישראלית, היחידה שעושה זאת באמצעות מאות מתנדבים שכולם חיילים בודדים משוחררים ובמודל חניכה ייחודי. באופן זה מוענקים לחייל הבודד כלים לבניית חוסן ומסוגלות, הנגשת מידע, מיצוי זכויות, גישור תרבותי ומענה רגשי במצבים בהם החייל הבודד מרגיש לבד. עמותת אח גדול פועלת זאת השנה הארבע-עשרה, במהלכן זכתה באות נשיא המדינה לארגון מתנדב ואות שרת הקליטה לפעילות פורצת דרך בקליטת עליה.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אח גדול למען חיילים בודדים

דילוג לתוכן