מבזקים
סוף עצוב לחיפושים: נעדר כבן 50 אותר ללא רוח חיים ביער בן שמן ערב קטלני ברהט: שני גברים כבני 30 נהרגו בתוך פחות משעה אילת: ילד בן 3 טבע בבריכת צימר – מצבו בינוני 27 עצורים באשדוד ובקריית גת: הסוכנים הסמויים שחדרו ללב מנגנון הפרוטקשן מתימן לבוכרה – והערב לפרס: שלוש תרבויות, עיר אחת וחגיגה גדולה בחולון "7 באוקטובר החזיר את הצלקות": הסיפור האישי ששמעו צעירי תגלית בחולון סמוך לבאר שבע: בן 19 נכווה בכ־28% מגופו מבלון גז ופונה לסורוקה מיליונים בחשבון והכתובת שנשארה בתל שבע: החשדות נגד רופא שיניים מבאר שבע לא רק לצעירים: הפאב המיוחד שייפתח ברחובות לבני הגיל השלישי סערה בצמרת חולון: המנכ"ל לשעבר תובע את ראש העיר ב־160 אלף שקל בטענה ללשון הרע 31 אלף דונם של טבע סביב מודיעין: שתי תוכניות ענק אושרו – וזה מה שישתנה בשטח דרמה בהרצליה: בן 74 התמוטט במהלך עבודתו – מצבו אנוש בן 78 התמוטט בכניסה לבניין באשדוד – פונה לאחר החייאה בת 77 אותרה ללא רוח חיים בביתה בבאר שבע המצלמות קלטו, עיריית לוד איתרה: הקבלן ששילם 9,723 שקל על נזק לעמוד לוד: נער דהר על סוס ברחובות העיר – ונעצר סמוך לביתו עשרות מצלמות פרטיות הוסרו – בעיריית לוד חושדים ששימשו למעקב אחר המרחב הציבורי תושב ב"ש הגיע לסופר-פארם עם שקית אטומה – ונאשם בגניבת בשמים בשווי 2,377 שקל הפך את השולחן ואיים: בן 53 מבאר שבע נאשם בתקיפת רופא "אני שורף לך את הבית": כתב אישום נגד תושב אילת בעקבות איומים על אמו

המטרה בלוד: השקעה בבנייה בשכונת רמת אשכול

שכונת רמת אשכול בלוד, עמדה במוקד המהומות שאירעו בחודש האחרון. לפני פחות משנה, אושרה תכנית תמ"ל 2007 על ידי הוותמ"ל (הוועדה הארצית לתכנון ולבנייה), שנועדה לטפל בבעיה הקיימת בשכונה, באמצעות התחדשות עירונית רדיקלית.

בחברה הכלכלית של לוד – שאחראית על קידום התוכנית – טוענים כי "לאור המצב בכוונתם להכפיל את ההשקעות במקום ולהאיץ את הקצב". עו"ד בן מיוסט, מנכ"ל החברה הכלכלית לוד, אמר לגלובס: "אני חושב שהסיכוי של התוכנית עכשיו לקרות הוא רק גדל. אירועי משבר נתפסים אולי כאובדן, משהו שמוביל למסקנות קיצוניות, אבל, בפרספקטיבה פרקטית זו גם הזדמנות".

מיוסט מוסיף כי "אם עד לנקודת הזאת חשבנו על תהליך ארוך והדרגתי, ולו גם כדי שאנשים לא יחיו באתר בנייה, אז כעת אנחנו חושבים שאנחנו צריכים להגדיל את המנות של ההתחדשות. אם תכננו להשקיע בשנים הקרובות 100 מיליון שקלים, אז נשקיע 200 מיליון ונאיץ את כל התהליכים. השינוי שנדרש הוא דחוף ביותר".

שכונת רמת אשכול מוגדרת על ידי עיריית לוד כ"מתחם הליבה" של העיר ושטחה הוא כ-350 דונמים. השכונה היא ערבוב של הרבה שטחי בור, חורבות עתיקות, חאן, בית בד וקבר שייח. יש בה כנסייה חשובה ("גאורגיוס הקדוש קוטל הדרקון") ומסגד, מתחמי חושות ("פלישות"), וגם לא מעט בתי שיכון בני ארבע קומות מתחילת שנות ה-70 שנמצאים במצב תחזוקתי קשה מאוד.

האוכלוסייה בשכונה, מורכבת מכ-70% ערבים ו-30% יהודים, שביניהם עולים מחבר המדינות, אתיופיה, גרוזיה, ובוכרה. 

תוכנית תמ"ל 2007, שקובעת בין היתר איזה מבנים יהרסו ואילו מבנים לא חוקיים יוסדרו, כוללת הגדלה של כמות יחידות הדיור מ-1,200 ל-5,400, ומציעה מבנים בגובה של עד 25 קומות. המנגנון האופרטיבי שהתוכנית מציעה הוא חלוקה ל-14 מתחמי בינוי שיקודמו באופן ניפרד, ללא תלות זה בזה. בנוסף מאושרת הקמת 22,000 מ"ר של שטחי מסחר ועוד 33,000 מ"ר של שטחי משרדים ושרותים.

אביטל בלונדר, מנכ"לית עמותת ג'ינדאס להתחדשות עירונית בלוד, מקדמת ב-8 השנים האחרונות ברמת אשכול יוזמות לשותפות רב מגזרית, הכוללת שילוב בין המדינה, הרשות המקומית, החברה האזרחית, פילנתרופיה והמגזר העסקי. "אחד הדברים שמשפיעים על הצלחת תוכנית היא אם אנשים מרגישים שיש להם סיכויים להשתלב. התשובה היא להמשיך להשקיע. נדל"ן זה ראייה לטווח ארוך. אני חושבת שייקח שנים לתקן את הנזק שנעשה פה, אבל השוק שוכח יותר מהר מאנשים".

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו: "אנחנו ממשיכים לקדם ולפתח את העיר בכל הכוח. לצד ההתמודדות עם האתגרים הרבים, אנחנו ממשיכים בשיתופי פעולה, בהובלה של פרויקטי בנייה חדשים, בהקמת רובעים, בפיתוח אזור התעסוקה מהגדולים בארץ וכמובן בהבאת עסקים חדשים לעיר. לוד בדרך להפוך למרכז המגורים, התעסוקה והתחבורה הראשי בלב ישראל. נאחל לכולנו שנה טובה, שנת בריאות והצלחה”.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן