מבזקים
פלמחים: האזהרה הוסרה – הים שוב בטוח לרחצה המקום שבו נקבע עתיד הכלכלה הישראלית הוא אשדוד אשקלון: מהדיור ועד התחבורה – הכל עומד להשתנות קריית עקרון: בין זיכרון לנתינה – מחווה שנוגעת בלב הלוגו החדש של וולפסון חולון מספר סיפור של גבורה לוד נערכת ליום הזיכרון: אלו הרחובות שייסגרו בעיר ירושלים: אגם ברגר הגיעה לומר תודה – והשאירה את כולם בלי מילים הרצליה: שוק איכרים פיראטי נהרס – הקרקע חוזרת למדינה היום זק״א תיראה אחרת – בגלל רוני אשל ז״ל רמלה: נהיגה פרועה הסתיימה בחשיפה חריגה אשקלון: מסיבת רעש חשפה מציאות מדאיגה תל אביב: עוד שלב בדרך למהפכה – אושר פרויקט המסילה הרביעית רחוב הפלמ"ח בגבעת שמואל משנה פנים הלוגו השתנה – והסיפור האשדודי מאחוריו שובר לב נחשף: רשת הטרור הסודית של איראן נגד ישראל גדרה משנה את כללי המשחק של חגיגות העצמאות כפר סבא: נהגת בת 75 איבדה שליטה ונפצעה אשדוד: טרגדיה בכביש – בן 25 נהרג, יובא למנוחות לוד: יצא לעבודה – ולא חזר אשדוד לא מחכה לכיכר: שלוש משאיות שמחה ייצאו לרחובות, ובמת הענק כבר קמה
גילה גמליאל

המלצות ועדת מדז'יבוז' הוגשו לשרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל

גילה גמליאל

גילה גמליאל

בתום שנה של עבודה מאומצת, מפרסמת היום (שני) הוועדה לגיבוש תכנית לאומית למאבק בתופעת ההטרדות המיניות בחברה הישראלית (ועדת מדז'יבוז') את המלצותיה, שהוגשו לשרה לשיויון חברתי, גילה גמליאל (הליכוד), אשר הקימה את הוועדה.

הדוח כולל 38 המלצות ומחולק לצעדים מתוקצבים במסגרת התכנית ולסמכויות שהרשות למעמד האשה תובעת לעצמה, במסגרת שינויי חקיקה שהממשלה הבאה תידרש להם. זאת, לאור אי אכיפתו של החוק הקיים למניעת הטרדה מינית במקומות עבודה, בעיקר במגזר הפרטי.

עורכת דין ברק (צילום: עמיר צוק)

"חשוב לזכור כי המחוקק קבע כי בית המשפט רשאי לפסוק פיצוי של עד 120 אלף ש"ח ללא הוכחת נזק למי שעברו הטרדה מינית" אומרת עו"ד קרן ברק מומחית בליווי נפגעות עבירות מין מ"לייזרוביץ ברק – עורכי דין", "עם זאת במרבית החברות במגזר הפרטי קיים מנגנון השתקה מסועף בו עושים הכל כדי למנוע את אותן תביעות, בעיקר משום שלא רק המטריד חשוף להן אלא גם המעסיק"

"מאחר והפיצוי הוא מקסימלי קשה לאמוד את החלטות השופטים ואנו נתקלים לא פעם בפיצויים זניחים, עם זאת חשוב לומר כי בשנתיים האחרונות משתנה המגמה וסכום הפיצוי הממוצע עומד על כשלושים וחמישה אלף שח למי שחווה הטרדה מינית" מוסיפה עו"ד ברק, "על מנת להפוך את מסקנות הועדה לישימות חשוב לא פחות לקבוע פיצוי מינימלי ללא הוכחת נזק, רק כך ייעצר שטף ההטרדות המיניות, נכון להיום המסלול הנזיקי הוא הדרך בה נפגעי עבירה יכולים לקבל פיצוי, רק לאחרונה זכה משרדנו בפיצוי של 900 אלף שח עבור אישה שהוטרדה מינית במקום עבודתה".

דילוג לתוכן