בתום הערכת מצב שקיימו בפיקוד העורף, הוחלט אמש להותיר את מדיניות ההתגוננות ללא שינוי. ההנחיות הנוכחיות יהיו בתוקף החל מהיום ועד ליום רביעי, 13 במאי 2026, בשעה 20:00. בפיקוד העורף מדגישים כי הם מקיימים הערכות מצב שוטפות וכי הציבור יעודכן בכל שינוי רלוונטי.
עיקרי ההנחיות (תוקף עד 13.05.26):
-
קו העימות (אור הגנוז, ספסופה, מירון ובר יוחאי):
-
פעילויות חינוכיות ומקומות עבודה: ניתן לקיים פעילות רק במבנה או במקום שניתן להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות.
-
התקהלויות: עד 200 אנשים בשטח פתוח, ועד 600 אנשים במבנה.
-
-
שאר הארץ: פעילות מלאה ללא הגבלות במקומות העבודה, בחינוך ובהתקהלויות.
נתניהו: "קריסת המשטר באיראן תביא לסוף שלוחיו"
בראיון שהעניק הלילה לכלי תקשורת בארה"ב, התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו להשפעה האיראנית באזור: "אם המשטר באיראן ייחלש או יופל, זה יהיה הסוף של חיזבאללה, חמאס והחות'ים", אמר נתניהו והוסיף הסתייגות: "אי אפשר לחזות מתי זה יקרה. זה אפשרי, אך לא מובטח. המלחמה לא נגמרה".
במקביל, נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, התייחס לתגובת טהרן להצעות האמריקניות האחרונות: "איראן משחקת משחקים עם ארה"ב והעולם כבר 47 שנים. הם לא יצחקו עוד".
◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות מלחמה בישראל וענייני ביטחון בווטסאפ לחצו כאן














