מבזקים
ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו

הניצחון של שדרות: אלון דוידי מסכם את 2025 – "עברנו את מספר התושבים שלפני ה-7 באוקטובר"

ראש עיריית שדרות אלון דוידי בראיון סיכום שנה מעורר השראה: עם 3,000 תושבים חדשים, תקציב של 644 מיליון שקלים והסכם גג ל-7,500 יחידות דיור, שדרות כבר לא רק "משתקמת" – היא בדרך להפוך למעצמת טכנולוגיה וחוסן עולמית.

שנת 2025 תיזכר בהיסטוריה של שדרות כשנה שבה הרוח ניצחה את השבר. בראיון סיכום שנה לקראת 2026, ראש העיר אלון דוידי לא מדבר רק על הישרדות, אלא על נסיקה. "שדרות חזרה להיות עיר בבנייה", הוא אומר בגאווה, ומציג נתונים שעד לפני שנה נראו כמעט בלתי אפשריים.

סיכום שנת 2025: אם היית צריך לבחור רגע אחד משמעותי שבו היישוב עשה צעד ענק קדימה השנה – מהו היה?

"הרגע המשמעותי ביותר עבורי בשנת 2025 הוא נקודת החזרה לצמיחה ממשית, לא כהצהרה אלא כמציאות יומיומית בשטח – ברגע שעברנו את מספר התושבים שחיו בעיר לפני ה 7.10. שדרות חזרה להיות עיר בבנייה, בקליטת משפחות ובהתרחבות, תוך כדי תהליך שיקום מורכב. מאז מתקפת 7 באוקטובר נבנו בעיר כאלף יחידות דיור, ובחודשים האחרונים הצטרפו לאזור למעלה מ-3,000 תושבים חדשים, רובם לשדרות. זהו הרגע שבו עיר מבינה שהיא לא רק חוזרת לעצמה, אלא ממשיכה קדימה ומעצבת את עתידה".

ניהול ומשאבים: מהו ההישג התקציבי או התשתיתי המשמעותי ביותר שהצלחת להבטיח השנה עבור עתיד העיר?

"ההישג המרכזי של שנת 2025 אינו מתמצה בשמירה על רציפות תקציבית ותפקודית, אלא מתבטא במגמה ברורה של נסיקה, צמיחה ושגשוג, גם נוכח מציאות מורכבת. תקציב עיריית שדרות לשנת 2025 אושר בהיקף של כ-644 מיליון שקלים, והוא איפשר לנהל את שדרות ביציבות ניהולית תוך יכולת להאיץ תהליכי פיתוח, להרחיב השקעות בתשתיות, בחינוך וברווחה, ולהעניק לתושבי העיר שירותים איכותיים ומלאים, במקביל להובלת מהלך שיקום רחב היקף של העיר והאזור כולו. כמובן שלא ניתן להתעלם מהמאבק שניהלנו ממש לאחרונה, ראשי רשויות העוטף, על ביטול הקיצוץ המתוכנן בתקציב מינהלת תקומה שנועד עבור התושבים שלנו, מה שמאפשר לנו להמשיך לחלום, לבצע ולפתח".

משברים והזדמנויות: איך הנהגת את הרשות אל מול האתגרים הלאומיים של 2025, ומה למדת על החוסן של הקהילה שלך?

"הנהגה בתקופה כזו נבחנת ביכולת להחזיק יחד ביטחון, רווחה, חינוך וקהילה, מבלי לאבד את הלכידות החברתית. השנה למדתי שוב שהחוסן של שדרות אינו מושג תאורטי, אלא מערכת חיה שפועלת יום-יום. זה בא לידי ביטוי במעטפת רחבה של תמיכה נפשית וקהילתית שמובילה העירייה, בהיקף של עשרות אלפי מפגשי ייעוץ פרטניים, טיפול משפחתי ופעילויות חוסן קהילתיות. העובדה ששדרות צמחה כל כך בשנה האחרונה מלמדת על עוצמת הקהילה, ועל האחריות שלנו כרשות לתרגם חוסן אנושי למערכות שירות מתפקדות ואמינות".

תכנית עבודה 2026: מהו הפרויקט ה"גרנדיוזי" ביותר שיוצא לדרך בשנה הקרובה ויהווה את סמל השנה עבורך?

"שנת 2026 מסמלת בעיניי מעבר ברור משלב השיקום לצמיחה מואצת, הנשענת על שלושה צירים מרכזיים, דיור, תעסוקה וטכנולוגיה. בתחום הדיור, אנו מקדמים הסכם גג משמעותי הכולל תוספת של כ-7,500 יחידות דיור, מהלך המייצר ודאות תכנונית ותשתיתית ומניח בסיס יציב להתפתחות העיר בשנים הקרובות. במקביל, בתחום התעסוקה, יוצא לדרך פרויקט רחב היקף להקמת אזור תעשייה חדש, בהשקעה כוללת של כ-270 מיליון שקלים, בשיתוף מנהלת תקומה ומשרד הכלכלה. מדובר במהלך אסטרטגי המחבר בין פיתוח כלכלי, יצירת מקומות עבודה איכותיים וחיזוק משיכת אוכלוסייה צעירה וחזקה לשדרות. לצד אלה, שדרות מובילה בפיתוח טכנולוגיות חוסן ובריאות, ומבססת לעצמה שם בזירה הבין-לאומית, עם משלחות וגופים מהארץ ומהעולם שמגיעים ללמוד מהניסיון ומהמודלים שנבנו בעיר".

חזון ארוך טווח: איפה אתה רואה את היישוב בסוף 2026 במונחי איכות חיים, חינוך ופיתוח לעומת המקום בו הוא נמצא היום?

"בסוף שנת 2026 אני רואה את שדרות כעיר המסיימת שלב שיקום ומבססת שגרה משודרגת, מתוך מטרה ברורה להמשיך ולנסוק. עיר עם איכות חיים גבוהה יותר במרחב הציבורי ובשירות לתושב, עם התרחבות משמעותית של היצע הדיור המלווה בתשתיות מותאמות, ועם חיזוק מנועי תעסוקה אזוריים המייצרים יציבות כלכלית וביטחון למשפחות. במקביל, נמשיך לחזק את מערכי החינוך והרווחה, תוך הטמעת מענים נפשיים וקהילתיים כמרכיב קבוע במדיניות העירונית, כך שהחוסן לא יישאר תגובה למשבר אלא יהפוך ליתרון מבני ומתמשך של העיר. שדרות תהיה עיר שבה הקהילה היא מקור כוח מרכזי, ביטוי לערבות הדדית, לחוסן ולאחריות משותפת".

תגובות על הכתבה – בפייסבוק שלנו >>


◼️ חדשות שדרות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ראובן קופיצ'ינסקי

דילוג לתוכן