מבזקים
כלב קפץ לנחל איילון בזמן אזעקה, כוחות החילוץ הוזעקו ירי למרכז: פצועים בדרום תל אביב ודיווח על זירה משמעותית בפתח תקווה טרגדיה בפתח תקווה: מתנדבי זק״א פועלים בזירה ברחוב דגניה פעוטה בת 4 חודשים נכוותה ממים רותחים בירושלים, מצבה בינוני תאונה קשה בלהבים: נער על קורקינט חשמלי נחבל בראשו תחקיר צה״ל חושף: למה הפגיעות בדימונה ובערד הסתיימו אחרת אחרי הפגיעות בערד ודימונה: המתנדבים שנכנסו לפעולה בסורוקה נעדרת כבר חודשים: בקשת הסיוע החדשה לאיתור צעירה מקריית גת ההורים דורשים ודאות: להחזיר את ימי הלימודים שאבדו בחופשת הקיץ בן גביר בזירת ההרס בערד: “יש לנו עם חזק, עם של גיבורי על” הגשם ירד, אשדוד נשארה בשליטה: כך פעל מטה החורף בעיר שבר יירוט בכניסה לראשון לציון: העירייה מדווחת על אירוע ללא נפגעים הורים בהרצליה יקבלו החזר: העירייה עוצרת חיובים למסגרות שאגת הארי בירושלים: ההקלות החדשות שיכולות לחסוך לעסקים כסף סערה בערד: בתי כנסת במקלטים? ראש העיר משיב לביקורת טיל מלבנון פגע ברכב בצפון: הרוג באצבע הגליל רמת גן: רוכבת אופניים חשמליים נפצעה בינוני בתאונה חלקי יירוט אותרו בדרום: המשטרה בסריקות במרחב לכיש והנגב גופה נפלטה מהים באשקלון: צוותי זק״א פועלים בזירה “הלב של כולנו בדרום”: המסר של ליאת שוחט אחרי האסון

הערב: ישיבת מועצה חשובה ברמלה – "זו הפרה בוטה של הסטטוס קוו שהנהלת העיר לדורותיה התנגדה"

הערב (שני) תיערך ישיבת מועצה ברמלה בה יעלה להצבעה נושא החלפת שמות רחובות במרכז העיר לרחובות בעלי שמות ערביים: אום כולתום ומוחמד עבד אל והב.

כאמור, קואליציית וידל מורכבת מ- 13 חברים מתוך 19 חברי מועצה: ליכוד- 3, ערבים -4, ש"ס והרב מיכאל דרעי – 3, אברהם דז'ורייב -1, רונן רוטשטיין -1, רונן מושייב -1

הראל שהם, חבר במועצת רמלה: "בשל הרוב המובנה שיש לוידל להחלטה הזו (ליכוד בצירוף הסיעות הערביות), גם אם חלק מחברי המועצה יחליטו להימנע /לא להגיע זה עדיין לא מספיק. זה בדיוק כמו להצביע בעד ההחלטה! חברי המועצה היהודים (קואליציה ואופוזיציה) חייבים להתנגד או לחילופין לדרוש מראש העיר להוריד את ההצעה מסדר היום לפני ישיבת המועצה. אני רוצה להאמין שהלב היהודי החם יגבר על השיקולים הפוליטיים. כחלק ממכירת החיסול של העיר וכתוצאה ממחויבותו לשותפיו מהמגזר הערבי, החליט ראש העיר לשנות את השמות בהחלטה תקדימית לשמות ערביים. זו הפרה בוטה של הסטטוס קוו שהנהלת העיר לדורותיה התנגדה לה במשך שנים אבל בקדנציה הנוכחית – התחושה היא שהכל מותר. מה כל כך קשה להבין? לא מחליפים לשמות ערביים בעיר יהודית. אין יותר ברור מזה. לא רק זה. מדובר בשניים שלצד כישרונם המוזיקלי, מעולם לא הסתירו את שנאתם לישראל ("להרוג את היהודים", "אקח רובה ואשחרר את פלסטין"- הם רק חלק מאמירות ומילות שיריהם). הרחובות המדוברים נמצאים בשכונת "הגטו" (מאחורי האיצטדיון) בה גרים בין היתר תושבים יהודים , פועלים בתי כנסת (אחד מהם חידשנו לפני 6 שנים) , מוסדות חינוך ומידי שנה מצטרפות עוד ועוד משפחות כחלק מהמאמץ שלנו להחזיר את השכונה לימי גדולתה. אנא מכם, כל מי שיש לו קשר לאחד החברים – זה הזמן להפעיל אותו. בסוף, כולנו נבחרי ציבור ותפקידינו לייצג את הציבור שבחר בנו".

דילוג לתוכן