מבזקים
עוד אירוע אלימות באשקלון: גבר בן 40 נפצע באורח קשה הסדרי תנועה חדשים בכביש 461: הכניסה לרמת פנקס תיחסם ל-3 חודשים לזכרם: מאות תושבי גבעת שמואל השתתפו במרוץ הלפיד המסורתי אשקלון על הרגליים: כ-3,000 משתתפים במרוץ "אשקלון WINNER נתנאל" זהירות, אוכפים: עיריית אור יהודה מרחיבה את רשימת מוקדי האכיפה המוגברת טרגדיה בנתניה: צעירה כבת 26 נהרגה לאחר שנפלה מגובה פצוע בינוני באירוע אלימות בערד: גבר כבן 45 פונה לסורוקה תושב באר יעקב ושני קטינים נעצרו עם אמצעי לחימה בכניסה לאצטדיון סמי עופר אזעקת "צבע אדום" הופעלה באזור התעשייה הדרומי באשקלון; דובר צה"ל: "מדובר באזעקת שווא" מסוף השבוע: התייקרות קלה של כ-1% במחירי מוצרי החלב שבפיקוח טרגדיה בערד: גופת גבר אותרה בדירה במצב ריקבון מתקדם תאונה עצמית באילת: רכב התנגש בקיר, צעיר פונה במצב בינוני ליוספטל דרמה בנגב: ילד בן 6 במצב קשה לאחר שנעקץ על ידי עקרב אירוע אלימות קשה ברהט: ילד בן 7 פונה במצב קשה לסורוקה קריית מלאכי: הלימודים בחטיבת הביניים "דרכא" יפתחו באיחור בשל אירוע אלימות חמור מרדף על הגגות באילת: נעצרו שני חשודים בפריצה לבית עסק כך תכינו את המרחב המוגן לחירום תיעוד קשה מקרית גת: קטטה אלימה בין הורים בגינה ציבורית לעיני הילדים עו"ד שמעון אמיר: "רדיפה אחר כותרות על חשבון לוחם; החקירה פגומה ורשלנית" רצח דסטאו צ'קול בבאר שבע: הוארך מעצרם של שני הקטינים החשודים במעשה

הפקקים נשלפים: פסטיבל היין ה־12 בראש פינה חוזר לסחוף את אוהבי היין

לצד היין, יפעלו במתחם דוכני אוכל גליליים בדגש על תוצרת חקלאית מקומית, בית קפה, ודוכנים של אמנים מקומיים. מתחמי ישיבה באווירה רגועה יאפשרו למבקרים להתרווח, לשוחח ולהאזין למוזיקה חיה בלב הלילה.

פסטיבל היין הגלילי חוזר למהדורה ה־12 וייפתח ביום חמישי, 12 ביוני 2025, בלב המושבה ראש פינה. לאחר שנה של הפסקה, הפסטיבל – שהפך למסורת תרבותית ולחגיגה של יין וטעמים – חוזר בעוצמה מחודשת ומבטיח ערב בלתי נשכח תחת כיפת השמיים.

יריד היין הוא הזדמנות ייחודית לגלות את מיטב היינות הגליליים ולהכיר מקרוב את האנשים שמאחוריהם – הייננים, הכורמים ובעלי היקבים. באירוע ניתן לטעום יינות איכות מהטרואר הצפוני של הגליל, הגולן והעמקים, לשוחח עם יוצרי היין, ולהיחשף לתהליכים השונים הכרוכים בהכנתם. בין אם תבחרו להעמיק בעולם היין או פשוט ליהנות מכוס או שתיים עם חברים – החוויה היא בגובה העיניים וללא מחיצות.

למעלה מ־30 יקבי בוטיק, מזקקות איכות ויבואני יין ייקחו חלק בפסטיבל – נבחרת מובחרת שמייצגת את מיטב העשייה הצפונית. בלב הפסטיבל ניצבים יקבי הבוטיק: קטנים, קפדניים וחדורי תשוקה, שמביאים עמם אלטרנטיבה רעננה ומרתקת לעולם היינות המוכר של היקבים הגדולים. זוהי הזדמנות נדירה לגלות טעמים ייחודיים, לשמוע סיפורים אישיים מהכרם ועד הבקבוק, ולחוות את העשייה המקומית מקרוב.

בין המשתתפים: יקב TERRA NOVA, יקב היוגב 8, יקב האגם הצפוני, יקב אבוהב, יקב כישור, יקב פדלשטיין, יקב כרמל, יקב לטם האורגני, יקב רקאנטי, יקב פלורה, יקב סימון, יקב תבור, יקב צפת, יקב אביתר, יקב מיתב, יקב האור הגנוז, יקב מירון, יקב להט, יקב ג'וליה ויקב שאטו רמו. אליהם מצטרפות מזקקת באסל, מזקקת אולגר, וכן יקבים ייחודיים כמו PASEK וASHKAR  רבים מהיקבים אינם משתתפים דרך קבע בפסטיבלים גדולים, והפסטיבל מהווה עבורם – ועבור הקהל – רגע נדיר של חיבור ישיר, טעימה וגילוי.

לצד היין, יפעלו במתחם דוכני אוכל גליליים בדגש על תוצרת חקלאית מקומית, בית קפה, ודוכנים של אמנים מקומיים. מתחמי ישיבה באווירה רגועה יאפשרו למבקרים להתרווח, לשוחח ולהאזין למוזיקה חיה בלב הלילה.

במרכז הליין המוזיקלי של הפסטיבל יעמוד מופע ייחודי וחד-פעמי: "משבלול עד לול" – ערב נוסטלגי ומרגש בהובלת דורי בן זאב וחברים, עם אירוח של מיקי גבריאלוב. זהו מופע שנכתב והופק במיוחד עבור הפסטיבל, ויוצג בו לראשונה ובבלעדיות. מיד לאחריו תיפתח רחבת הריקודים למסיבה חיה עם DJ מקומי שתימשך אל תוך הלילה.

""פסטיבל היין הגלילי בראש פינה הוא אירוע תרבותי מהמעלה הראשונה, שמזה שנים מציב את המושבה על מפת היין והקולינריה של ישראל," אומר מוטי חטיאל, ראש מועצת ראש פינה. "לאחר שנה של הפסקה, אנו שמחים להשיב את הפסטיבל למרכז הבמה – באירוע שמכבד את עשייתם של יקבי הבוטיק, החקלאים והיצרנים מהאזור, ומחבר בין מסורת לחדשנות. אני מזמין את הציבור הרחב מכל קצוות הארץ להגיע לראש פינה, לקחת חלק בחוויה תרבותית עשירה, ולהתרשם מהייחודיות שהגליל מציע – בכוס היין, בטעמים המקומיים ובאווירה שאין לה תחליף."

כל רוכש כרטיס יקבל כוס יין מהודרת מבית "סופרנה", שתלווה אותו בין הדוכנים ותאפשר טעימות חופשיות לאורך כל הערב. הכניסה מגיל 18 ומעלה בלבד.

 הצטרפו לחדשות תרבות, בילוי ופנאי בווטסאפ לחצו כאן

צילום: תיירות בגליל

דילוג לתוכן