יצאתם להצביע והטלפון מצלצל ממטה של מפלגה? ביום הבחירות, שלישי 27 באוקטובר, חשוב להכיר מגבלה שנועדה להגן על פרטיות הבוחרים: נציגי מפלגות הנמצאים בקלפיות אינם רשאים להעביר למפלגות מידע על הגעתו של אדם לקלפי, על עצם הצבעתו או על נסיבות ההצבעה.
האיסור אינו מוגבל לאפליקציות ולמערכות ממוחשבות. הוא חל על העברת מידע בכל דרך, גם כאשר המטרה היא לעדכן מטה בחירות מי כבר הצביע ומי עדיין לא הגיע לקלפי.
ההבחנה חשובה: חברי ועדת הקלפי נדרשים לעקוב אחר ההצבעה לצורך ניהול תקין של הבחירות, אולם המידע שנחשף אליהם במסגרת תפקידם אינו מיועד לשמש את המפלגות לצורכי הקמפיין שלהן.
בפסק דין שניתן ב־17 בספטמבר קבע בית המשפט העליון כי העברת מידע על נוכחותם של בוחרים בקלפי ועל עצם הצבעתם למפלגות, ללא הסמכה בדין, פוגעת בפרטיות ואינה חוקית.
בהחלטה נוספת, מ־22 באוקטובר, נקבע כי גם העברת נתונים בזמן אמת על מספר האנשים שהצביעו בקלפי מסוימת אסורה. המשמעות היא שהאיסור אינו נוגע רק לדיווח הכולל שמות או מספרי זהות, אלא גם למידע כמותי שנאסף בקלפי ומועבר למפלגה במהלך יום הבחירות.
ומה אם קיבלתם שיחה ממפלגה לאחר שהצבעתם, או הודעה המעידה לכאורה שהיא יודעת שעדיין לא הגעתם לקלפי? עצם קבלת השיחה אינה מוכיחה שהתרחשה עבירה, אך אם יש חשד שהפנייה מבוססת על מידע שהועבר מתוך הקלפי, אפשר לפנות לרשות להגנת הפרטיות.
לצורך קבלת פניות ביום הבחירות מפעילה הרשות מוקד בטלפון *3103, בין השעות 10:00 ל־22:00. ניתן לפנות גם בדוא״ל [email protected].
ההצבעה היא זכות אישית, והמידע על מימושה אינו אמור להפוך לכלי מעקב בידי מטות הבחירות. גם ביום שבו המפלגות פועלות להגדלת שיעורי ההצבעה, הזכות לפרטיות נשארת בתוקף.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








