מבזקים
הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות כיוון M16 לעבר אביו, סבתו וילדים וירה בשטח בית ספר: בן 18 מרהט נאשם

הצהרת הביטוח הלאומי בעקבות מסיבת העיתונאים של משרד האוצר

בדומה למענק השיבה שהביטוח הלאומי שילם לתושבי הדרום ששבו לבתיהם, הביטוח הלאומי יישם את החלטת הממשלה גם בדבר מענקי השיבה לתושבי הצפון.

הצהרת הביטוח הלאומי בעקבות מסיבת העיתונאים של משרד האוצר:

בדומה למענק השיבה שהביטוח הלאומי שילם לתושבי הדרום ששבו לבתיהם, הביטוח הלאומי יישם את החלטת הממשלה גם בדבר מענקי השיבה לתושבי הצפון. לאור החלטת הממשלה לפיה, הפינוי של רוב היישובים באזור הצפון הוארך עד ה-28/2/25, לאחר תאריך זה צפויה הזכאות להתחיל.

עם זאת, הביטוח הלאומי מדגיש:
1. החלטת הממשלה על המענק טרם עברה.
2. לאחר החלטת הממשלה, יש צורך בחקיקה על פי סעיף 9 לחוק הביטוח הלאומי, המאפשר העברת זכויות באמצעות הסכם. לשם כך, לאחר מסיבת העיתונאים שהתקיימה יחל מו"מ בין הביטוח הלאומי למשרד האוצר בדבר פרטי ההסכם והזכאות, ולאחר מכן, נדרש גם אישור משרד המשפטים, פרסום לידיעת הציבור ולבסוף היוועצות בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת.
3. בניגוד לתשלומים לתושבי הדרום, התשלום לתושבי הצפון כולל רובד נוסף שנוגע לנזק לרכוש בבתיהם של תושבי הצפון.

יצויין, מדובר בפיצוי מתחום מס רכוש, אך הביטוח הלאומי הסכים "להיכנס מתחת לאלונקה" ולבצע תשלום שאינו במסגרת תחומי האחריות של הארגון וזאת כדי לסייע לאוכלוסיית מפוני הצפון לקבל את התשלומים מוקדם מהמועד בו היו מקבלים את הפיצוי, לפי כללי מס רכוש. נדגיש, הדבר קורה בעת שבה הביטוח הלאומי, במקביל לעבודתו השוטפת בתשלום קצבאות וסיוע לנפגעי איבה, מובטלים, אזרחים ותיקים, מילואימניקים, נכויות ועוד לקח על עצמו את הטיפול במענקי המלחמה וביניהם:
– מענקי עידוד תעסוקה
– מענקי פינוי (מענקי אכלוס)
– מענקי עידוד תחום הבנייה
– מענקים לנשות מילואימניקים
– 'הסכם סמוטריץ' – סיוע לנפגעי איבה לתושבי הדרום
– הסדר העיוותים בתחום חובות המילואימניקים העצמאיים
ועוד

הביטוח הלאומי מבקש לחדד כי עד שפרטי הזכאות לא יעברו את כל שלבי החקיקה והאישורים, לא ניתן יהיה להתחיל לפתח מערכות מחשוב שישלמו לציבור מיליארדי ₪ למשפחות מפוני הצפון, תשלום הדורש הצלבות מידע עם גופים וארגונים שונים (כגון: בתי מלון, מס רכוש, בעלי בתים וכיו"ב) ועל כן צפי תשלום מענק זה יהיה לקראת חודש מאי.

כאמור, לפי יכולות היישום של ארגונים אחרים – זמני הביטוח הלאומי הם המקוצרים ביותר ועל כן הסכימו בהנהלת הביטוח הלאומי לסייע בהקשר זה.

שר העבודה, יואב בן צור: "הביטוח הלאומי ממשיך להוכיח את חשיבותו לתושבי המדינה בכלל ובזמני משבר בפרט. היכולות שפיתח הביטוח הלאומי בשנים האחרונות בהעברת תשלומים וביישום החלטות ממשלה ממחישות את כוחו ואת חשיבותו של הארגון לתושבי מדינת ישראל".

מ"מ מנכ"ל הביטוח הלאומי, צביקה כהן: "עובדות ועובדי הביטוח הלאומי ממשיכים לעבוד בתחושת שליחות מסביב לשעון כדי לסייע לתושבי ישראל ובעיקר ולמי שנפגעו מהמלחמה באופן ישיר וזאת דרך תשלומי המענקים במקביל לעבודתנו השוטפת שלא פוסקת לרגע. הפעם, מדובר בסיוע שכלל איננו בתחום עיסוקנו, אך משנקראנו לדגל הביטוח הלאומי התייצב".

 

◼️ הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות שירותים לציבור – ביטוח לאומי / רשות המסים / חשמל / דלק וגז / מים / בנקים בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן