פרקליטות המדינה הגישה היום לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד ליליה קלשניק, בת 61, בגין רצח (באדישות) בנסיבות מחמירות ועבירות נוספות, לאחר שהציתה את דירתה בנתניה וכתוצאה מהשריפה גרמה למותו של אחד מדיירי הבניין ויקטור זוטוב ז"ל, לפגיעתם של שבעה דיירים ותוך סיכון חייהם של דיירים אחרים בבניין.
מכתב האישום שהגישה עו"ד הילה כהן קדוש מפרקליטות מחוז מרכז עולה, כי קלשניק שכרה דירה בבית הדירות "גלי רות" בנתניה ובעקבות תלונות שהיא ובן זוגה מוכרים סמים מדירתה, היא נדרשה לעזוב את המקום. בתחילת החודש, על רקע ניסיונות לפנותה, הציתה קלשניק ערימה של בגדים וסדינים בדירה ועזבה את הבניין. היא הלכה לתחנת אוטובוס סמוכה, כשהיא מתבוננת לעבר הבניין הבוער, ונסעה מבלי שהזעיקה את כוחות ההצלה.
האש התפשטה במהירות מהדירה אל יתר חלקי הבניין, וגרמה לעשן סמיך, חום רב וסכנה ממשית לחיי הדיירים. השריפה הגיעה בין היתר לדירתו של ויקטור זוטוב ז"ל, אשר ניסה להימלט באמצעות הליכון, אך איבד את הכרתו כתוצאה משאיפת עשן וחום ונפל ביציאה מדירתו. הוא חולץ תוך ביצוע פעולות החייאה, ובהמשך נקבע מותו.
עוד עולה מכתב האישום, כי דייר נוסף נפגע באורח קשה כתוצאה משאיפת עשן וכוויות, ופונה מהבניין כשהוא מורדם ומחובר לחמצן. שישה דיירים נוספים נפגעו בדרגות חומרה שונות משאיפת עשן, וחלקם פונו לקבלת טיפול רפואי. נזק רב נגרם לרכוש.
כתב האישום מייחס לנאשמת עבירות של רצח (באדישות) בנסיבות מחמירות, חבלה חמורה, הצתה והיזק בזדון.
הפרקליטות מבקשת מבית המשפט לעצור את קלשניק עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה. בבקשת המעצר ציינה הפרקליטות, כי קלשניק פעלה כשהיא מודעת לנוכחות אנשים בבניין ובסביבתו, ותוך אדישות לאפשרות גרימת מוות או פגיעה קשה.
◼️ חדשות נתניה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







