מבזקים
הרוג ושלושה פצועים בתאונה קשה בכביש 316 סמוך למיתר: שני כלי רכב התהפכו תאונה קשה בחוף הצפוני באשדוד: שני ילדים בני 4 ו – 6 נפצעו קשה בהתהפכות טרקטורון באגי זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 7-8 באוגוסט 2026 "ילד טוב ירושלים": גיא בטיט הוא ההרוג בתאונת האופנוע הקטלנית באילת אלימות בקו 881: נהג האוטובוס ניפץ את השמשה לעיני הנוסעים – ילדים צרחו; הנהג הושעה שבוע מטורף באשדוד: נועה קירל, עדן בן זקן, איתי לוי, רינת בר, מרגול ואגם בוחבוט – והכניסה חופשית מהסקסופון בכיתה ג' לרצועה בינלאומית: DJ Mamee2u מסתער על יוטיוב עם שיר חדש גופתו של יעקב ישראל ידיד תושב ירושלים שטבע למוות בקפריסין עושה את דרכה לישראל רכב התנגש במעקה בטיחות בכביש 90 בסמוך לעין חצבה הילדים הולכים לעוף על זה: כוכב הילדים רועיקי מצחיקי מגיע לרמלה – והכניסה חופשית נהגים באילת שימו לב: שינויים בהסדרי התנועה סמוך לבית החולים יוספטל עד סוף אוגוסט 21 מיליון שקל על "מכשול התנינים": ראש מועצת רמת הנגב תוקף – "הנגב לא צריך עוד הצגת יח"צ" בעקבות מקרי הכלבת בישראל: אשקלון מרחיבה את פעילות המניעה ומפזרת חיסונים בשטחים הפתוחים המטרו בחולון כבר משנה את השטח: המבנה שנבנה מתחת לצומת ברקת – גולדה מאיר אייפד ומדי צה"ל נגנבו מרכב באשקלון: למחרת הם אותרו בשני מקומות שונים כתב אישום באילת: אגרוף, בעיטה וניסיון להימלט מהשוטרים במועדון "הסלינה" שלוש מכירות בערב אחד: כתב אישום באילת בגין מכירת וודקה ובירה לקטינים "תביא לי סיגריה": כתב אישום נגד תושב אילת שלפי הנטען שלף סכין ואיים לדקור עובר אורח "אם היה לי אקדח הייתי יורה בו": ויכוח ליד מכונת מחזור באשדוד הסתיים בכתב אישום קבוצת גורדון תיירות משיקה שייט חגיגי לאירופה עם חני נחמיאס ויהודה אליאס
יהודית יחזקאלי

הצלחה ליום עיון בנושא ילדי תימן והבלקן החטופים: "פצע פתוח בגופה של האומה"

יהודית יחזקאלי

המדובר בכנס נרחב בשיתוף המכון לתקשורת בישראל, שבו נדונה הסוגיה, שכנראה, לא תיפתר לעולם: היעלמות ילדי תימן, המזרח והבלקן. דוד שוקר סיפר לקהל את סיפורו האישי על כך שנלקח מהוריו בטענת שווא והצליח לחזור לחיקם מבית היתומים דיסקין בירושלים. לדבריו: "חברים ששיחקתי איתם למחרת נעלמו".

ביום העיון שאותו הנחה פרופסור נח הלפרין, נשיא המכון לתקשורת בישראל, השתתפו מכובדים רבים. בין היתר, נכחו באירוע ראש העיר רחובות, רחמים מלול, ח"כ נורית קורן שעומדת בראש הוועדה המיוחדת להיעלמות ילדי תימן, מזרח והבלקן בכנסת, רינה מצליח שהחזירה את הנושא לסדר היום הציבורי, העיתונאיות נצחיה יעקב ויהודית יחזקאלי, פרופ' טובה גמליאל מהמחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בר אילן, מנכ"ל מכון התקשורת מארק גל ועוד.

צילום: החברה העירונית רחובות.

פרשת היעלמותם של ילדי תימן והבלקן נשארה כפצע כואב בגופה של האומה כולה. הוויכוח התמידי על מה שהתרחש בתחילת שנות ה-50, העדויות הסותרות, ההורים שמחכים לילדיהם שיחזרו, והאחים שעוד מחפשים את אחיהם, אחרי שהוריהם הלכו לעולמם בלי לדעת מה עלה בגורלם. עם השנים קמו עמותות שניהלו מאבקים לחשיפת האמת ודרשו צדק וריפוי, אך גורלם של מאות ילדים נותר עלום.

ראש העיר מלול, שקיבל מידיו של משה נחום את ספרו החדש בנושא ילדי תימן האבודים, אמר: "פרשת ילדי תימן והבלקן היא אחת הכואבות בתולדות המדינה. אני מקווה שכנס מסוג זה יקדם את הדיון בסוגיה. תפקידנו להשאירה על סדר היום עד לפתרון התעלומה".

 

 

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן