מבזקים
תגובה מהירה באשדוד: נעצר חשוד שתקף קשיש ושיסה בו את כלבו "מעשים קטנים עושים הבדל גדול": טור דעה מאת רונה פלדמן משהו חייב להשתנות! טור דעה מאת אביב גרוס, תלמידת בית הספר הדמוקרטי ביבנה השף צ’רלי פדידה מצטרף לפטרה ומוביל שדרוג של מיליון שקל במסעדה האשדודית 8.5 מיליון ש״ח בחשד: פרשת הבנייה מראשון לציון נחשפת רחוב דוד רזיאל ברמלה: שתי נשים נפגעו בתאונה תאונת עבודה באשקלון: גבר נפל ממשאית שא נור חוזרת לכותרות: התמיכה שמגיעה מהולנד בת ים זוכרת: הצדעה ללוחמים ששינו את ההיסטוריה רמלה חוגגת: ערב ענק עם כוכבים, מוזיקה ואווירה ישראלית דימונה מתחזקת: שירותי רפואה חדשים קרוב לבית בית שמש, יבנה, ירושלים, ראשון לציון וחולון: מצוד אחרי הצתה מאחורי הדלתות הסגורות: תל אביב חושפת את הסודות חשמל מהשמש בדימונה: המחיר הנמוך בישראל יוצא לדרך שדרות חוגגת היסטוריה: מ.כ חוזרת לליגה א׳ אחרי 58 שנים 4 הרוגים ב – 9 שעות: הכבישים בראשון לציון ובערבה גבו מחיר כבד נוסעים ברחובות? חסימה זמנית ברחוב רמב״ם מהכיתה להייטק: כך מחברים את דור העתיד בנתיבות הטרנד מגיע לאור יהודה: ערבית מדוברת ושוק ההון רחובות סוגרת ברזים: מיליונים נחסכים מרכבי העירייה

הרב אפריים זלמנוביץ: עריק המגזר החרדי או עריק מהצבא – מה יבחר החרדי?

חוק הגיוס לא יעבור בכנסת ואם יעבור, לא ייושם. תלמידי הישיבות והוריהם נשמעים לראשי הישיבות וכל עוד הם לא מרשים לפרוש מתלמוד התורה כדי להתגייס – הם לא יתגייסו.
הרב אפריים זלמנוביץ, רבה של מזכרת בתיה:

אני מביא לידיעת כל הפועלים לחוקק חוק גיוס מיוחד לבני ישיבות: חישבו בברירה העומדת בפני בחור ישיבה – עריק מהמגזר החרדי או עריק מהצבא – אין ספק כל בן ישיבה ידבוק בקהילה בה גדל.

הוריו יאמרו לו את צו התורה: "עַל־פִּ֨י הַתּוֹרָ֜ה אֲשֶׁ֣ר יוֹר֗וּךָ וְעַל־הַמִּשְׁפָּ֛ט אֲשֶׁר־יֹאמְר֥וּ לְךָ֖ תַּעֲשֶׂ֑ה לֹ֣א תָס֗וּר מִן־הַדָּבָ֛ר אֲשֶׁר־יַגִּ֥ידֽוּ לְךָ֖ יָמִ֥ין וּשְׂמֹֽאל" (דברים י"ז י"א). מבאר הספרי: אפילו יורו לך רבותיך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין – שמע בקולם גם אם ישליכו אותך לבית האסורים.

אי אפשר לגייס בכפיה. זה לא נכון ולא נבון גם מצד הצבא. די לראות בהקרבה העילאית שגילו במלחמה בני ישיבות ההסדר. גבורה הנרכשת אצל המאמין שחונך וגדל על ספרא וסייפא. הם מסוגלים לקיים הוראת הרמב"ם המחייב התנתקות ממשפחתו וחבריו ומכל דבר ובלבד שישוב ועטרת ניצחון על ראשו.

די לראות את המספר האפסי של הנענים לצווים ששלח שר הביטחון ולהיווכח שאין בחוק הגיוס כל תועלת. חוק הגיוס לא יעבור בכנסת ואם יעבור, לא ייושם. תלמידי הישיבות והוריהם נשמעים לראשי הישיבות וכל עוד הם לא מרשים לפרוש מתלמוד התורה כדי להתגייס – הם לא יתגייסו.

לכן, אני פונה לשר הביטחון שבעצה אחת עם ראשי הישיבות יהפוך את הישיבות הקדושות לישיבות הסדר חרדיות שיתקיימו בחסות משרד הביטחון. התלמידים יגוייסו ובתיאום עם ראשי הישיבה יעברו בחופשת "בין הזמנים" טירונות מקוצרת לקיים עצת דוד המלך (שמו"ב פרק א') "לְלַמֵּ֥ד בְּנֵֽי־יְהוּדָ֖ה קָ֑שֶׁת". בשעה שהטרור משתולל ברחובות ראוי מדין פיקוח נפש ללמוד להחזיק בנשק. אחרי הטירונות, מי שירצה יוכל לשוב לישיבה ולהמשיך בתלמוד התורה שיוכר כמסלול נוסף בעתודה האקדמאית בצה"ל.

אחרי החתונה ישלים בן התורה את חובתו לצה"ל. במסגרת זו משרד הביטחון יאפשר למתגייס החרדי ללמוד מקצוע כדי שיוכל לפרנס את משפחתו בכבוד. גם יתרום למימוש ההבטחה האלוהית "בַּיּ֣וֹם הַה֗וּא כָּרַ֧ת ה' אֶת־אַבְרָ֖ם בְּרִ֣ית לֵאמֹ֑ר לְזַרְעֲךָ֗ נָתַ֙תִּי֙ אֶת־הָאָ֣רֶץ הַזֹּ֔את מִנְּהַ֣ר מִצְרַ֔יִם עַד־ הַנָּהָ֥ר הַגָּדֹ֖ל נְהַר־פְּרָֽת" (ברא' ט"ו י"ח).

יקיים את המצווה לכבוש את הארץ. לדעת הרמב"ן זו מצוות עשה "שנצטוינו לרשת את הארץ אשר נתן האל לאבותינו לאברהם ליצחק וליעקב ולא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות או לשממה ככתוב "וְהוֹרַשְׁתֶּ֥ם אֶת־הָאָ֖רֶץ וִֽישַׁבְתֶּם־בָּ֑הּ כִּ֥י לָכֶ֛ם נָתַ֥תִּי אֶת־הָאָ֖רֶץ לָרֶ֥שֶׁת אֹתָֽהּ וְהִתְנַחַלְתֶּם֩ אֶת־הָאָ֨רֶץ" (במדבר ל"ג נ"ג) אשר נשבעתי לאבותיכם… וזו היא שחכמים קוראים אותה מלחמת מצווה וכן אמרו בגמרא (סוטה מ"ד ב') "מלחמת יהושוע לכבוש דברי הכל – חובה… "

◼️ הצטרפו לחדשות מזכרת בתיה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן