מבזקים
בשורה לחובבי ההמבורגר: סניף ראשון של רשת בורגראנץ' נפתח בבאר יעקב טונה מגיע לירוחם: מופע קיץ במסגרת פסטיבל ״יער של כוכבים״ בת 16 מהעוטף שקפצה שתי כיתות זכתה בפרס הצטיינות במתמטיקה בבאר שבע בן 17 מאשקלון על הפודיום: שגיא סיטרוק זכה בארד באליפות ישראל בקראטה אירועי הקיץ בקריית מלאכי: פסטיבל האהבה חוזר לפארק העירוני חילופי הנהגה באילת: עופרה בוארון זכתה בניהול רשת המתנ"סים העירונית ותחליף את איריס כהן עימות ברהט עם גדי איזנקוט: ״אי אפשר להביא תיקון לבדואים בלי שותפות עם הערבים״ בית חדש ליזמות ומנהיגות נשית נפתח בבאר שבע: הכירו את ״קטרית״ מהגינה לצלחת: עשרות פעילויות קיץ בחינם יגיעו לשכונות רחובות עיר היין מתחברת לאשקלון: גשר קדש מתקדם והסקייטפארק החדש בדרך שלושה אחים מגדרה, שלוש מדליות וכרטיס לאליפות העולם באיטליה הציתו לובי בבניין באשדוד: כתב אישום נגד ארבעה חשודים, בהם קטין תקיפת הבכיר בישיבת מועצת יבנה: החשוד נכלא והמשטרה תבקש להאריך את מעצרו 8.5 מיליון שקל בקיץ אחד: 13 גנים ו – 3 בתי ספר ברמלה יעברו שיפוץ יסודי 50 אלף דונם יוכשרו לחקלאות בדרום ובצפון: משרתי מילואים יקבלו עדיפות 19 תוכניות פינוי בינוי משנות את רמלה: 10 מהן כבר אושרו זהב לתל אביב, כסף לרחובות, נתניה וירושלים: ההישג הישראלי באולימפיאדת הפיזיקה מרגש: ראש העיר רז קינסטליך הגיע לברך את אניטה אסרף שחוגגת 100! נוסעים בכביש 443 באזור מודיעין מכבים רעות? זה השם החדש שאישרה הממשלה קיר בלוקים קרס על פועל באתר בנייה בשדרות רוטשילד בתל אביב – מצבו קשה

הרב אפרים זלמנוביץ: אין צורך בחוק הגיוס הוא רק יעמיק את השסע בעם

רבה של מזכרת בתיה, הרב אפריים זלמנוביץ בטור על חוק הגיוס: "מציע למשוך את  הצווים שנשלחו לבני הישיבות החרדיות. אם לא יעשה כן יהפוך אותם לעריקים דבר שיפגע קשות במירקם החברתי במדינת ישראל"

רבה של מזכרת בתיה, הרב אפריים זלמנוביץ בטור על חוק הגיוס:

אי אפשר לגייס בכפיה. די לראות את המספר האפסי של הנענים לצווים ששלח שר הביטחון ולהיווכח שאין בחוק כל תועלת. חוק הגיוס לא יעבור בכנסת ואם יעבור, לא ייושם. תלמידי הישיבות והוריהם נשמעים לראשי הישיבות וכל עוד הם לא מרשים לפרוש מתלמוד התורה כדי להתגייס – הם לא יתגייסו.

לכן, אני פונה לשר הביטחון שבעצה אחת עם ראשי הישיבות יהפוך את הישיבות הקדושות לישיבות הסדר חרדיות שיתקיימו בחסות משרד הביטחון. התלמידים יגוייסו ובתיאום עם ראשי הישיבה יעברו בחופשת "בין הזמנים" טירונות מקוצרת לקיים עצת דוד המלך (שמו"ב פרק א') "לְלַמֵּ֥ד בְּנֵֽי־יְהוּדָ֖ה קָ֑שֶׁת". בשעה שהטרור משתולל ברחובות ראוי מדין פיקוח נפש ללמוד להחזיק בנשק. אחרי הטירונות מי שירצה יוכל לשוב לישיבה ולהמשיך בתלמוד התורה שיוכר כמסלול נוסף בעתודה האקדמאית בצה"ל.

אני גם מציע למשוך את  הצווים שנשלחו לבני הישיבות החרדיות. אם לא יעשה כן יהפוך אותם לעריקים דבר שיפגע קשות במירקם החברתי במדינת ישראל.

חשוב! להשקיע בהסברה; להוכיח נחיצות בני הישיבות לשמירה על ביטחון ישראל. לאפשר להם לשרת בחטיבה החרדית שקמה בצבא. גם להבטיח לבן ישיבה הכשרה מקצועית כך שבתום שירותו יוכל לפרנס משפחותו בכבוד.

אין צורך ללמד את ראשי הישיבות שזכותנו על ארץ ישראל נובעת מההבטחה האלוהית לאבותינו כאמור בתורה "בַּיּ֣וֹם הַה֗וּא כָּרַ֧ת ה' אֶת־אַבְרָ֖ם בְּרִ֣ית לֵאמֹ֑ר לְזַרְעֲךָ֗ נָתַ֙תִּי֙ אֶת־הָאָ֣רֶץ הַזֹּ֔את מִנְּהַ֣ר מִצְרַ֔יִם עַד־ הַנָּהָ֥ר הַגָּדֹ֖ל נְהַר־פְּרָֽת" (ברא' ט"ו י"ח).

ראשי הישיבות מודעים לדעת הרמב"ן שכיבוש הארץ זו מצוות עשה "שנצטוינו לרשת את הארץ אשר נתן האל לאבותינו לאברהם ליצחק וליעקב ולא נעזבנה ביד זולתנו מן האומות או לשממה ככתוב "וְהוֹרַשְׁתֶּ֥ם אֶת־הָאָ֖רֶץ וִֽישַׁבְתֶּם־בָּ֑הּ כִּ֥י לָכֶ֛ם נָתַ֥תִּי אֶת־הָאָ֖רֶץ לָרֶ֥שֶׁת אֹתָֽהּ וְהִתְנַחַלְתֶּם֩ אֶת־הָאָ֨רֶץ" (במדבר ל"ג נ"ג) אשר נשבעתי לאבותיכם… וזו היא שחכמים קוראים אותה מלחמת מצווה וכן אמרו בגמרא (סוטה מ"ד ב') "מלחמת יהושוע לכבוש דברי הכל – חובה… " (ספר המצוות. השגות הרמב"ן על הרמב"ם מצוות עשה רביעית).

ראשי הישיבות גם מודעים לפסק ההלכה שכתב הרמב"ם (מלכים פ"ז): מלחמה להצלת ישראל מיד צר הבא עלינו היא מלחמת מצווה בה "הכל יוצאין ואפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה" אלא שחוששים מסגירת עולם התורה שהיא מגני ומצלי (סוטה כ"א). היא המגינה והמצילה של עמנו לאורך כל הדורות. אין אומתנו אומה אלא בתורותיה (רס"ג). הזכות בידינו לכבוש את ארץ הקודש ולחיות בה, מותנית בקיום עולם התורה במדינת ישראל יען כי באין תורה אין מדינת ישראל.

◼️ הצטרפו לחדשות מזכרת בתיה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן