מבזקים
לראשונה בחולון: משאית הוחרמה לאחר שנתפסה משליכה פסולת בניין באופן בלתי חוקי שדרות: המכרז לשיווק 2,868 יחידות דיור בשכונות החדשות "האקדמיה" ו"תקומת ישראל" – נסגר בהצלחה פרצו את גדר הגבול וחצו ללבנון: כ־15 ישראלים הוחזרו בידי צה״ל ומג״ב הותר לפרסום: רס״ן (מיל׳) הראל בירנשטוק מנוקדים ורס״ם (מיל׳) תמיר וקנין מאילת נפלו בקרב בדרום לבנון רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית השכונות הוותיקות באשקלון בדרך לשינוי ענק | כל הפרטים גלי החום מגיעים – וגבעתיים מגיבה: כך העיר מתכננת להגן על התושבים בשורה לבעלי העסקים ברחוב הרצל ברחובות: אלפי שקלים עשויים להיחסך בן 74 מנתניה נאשם בעבודת כפייה ומעשים מגונים בעובדים זרים שהעסיק במשקו הרצוג בקבורת עצמות משפחת הרצל: "בחירות הן לא מלחמת אזרחים – אין לנו מקום אחר" טאהא אבו קוידר, מתנדב מד"א מבאר שבע, נהרג בתאונה בכביש 80

זהו יום טראגי, לחטופים לא נשאר אוויר בריאות ונגמר להם הזמן

רופאי הריאות הישראליים: "יום המודעות העולמי לריאות, שחל מחר, 25 בספטמבר, הוא מועד טרגי השנה, תזכורת ל- 101 חטופים בעזה, שלא נשאר להם אוויר בריאות ונגמר להם הזמן!

חברי האיגוד הישראלי לרפואת ריאות בהסתדרות הרפואית, מציינים את יום המודעות העולמי לריאות, באמצעות מכתב חריג, שמזכיר לעולם את החטופים בעזה.

וכך הם כותבים: "ביום הזה, שבו אנו מעריכים כל נשימה, ועוצרים להעלות מודעות למי שסובלים ממחלות ריאה וממחלות נשימתיות, זוהי חובתנו לזכור, ולהזכיר לכולם – את בני הערובה הישראלים והאחרים, הלכודים במנהרות המלחמה הארורות של עזה, בהן חסר להם אוויר לנשימה, שנחשב עבור רובנו מובן מאליו".

"נזכיר לעולם כי, גברים ונשים, מבוגרים וילדים, נחטפו באכזריות מבתיהם, או במסיבה גדולה, על ידי חמאס, וכבר כמעט שנה, נשללים מאנשים אלו צרכי החיים הבסיסיים ביותר – אוויר לנשימה, יחד עם זכויותיהם לחופש, לשלום ולטיפול רפואי חיוני".

במכתבם מציינים כי בדיוק כפי שיום המודעות העולמי, נועד להוקיר את המתמודדים עם מחלות בדרכי הנשימה, ואת הרופאים, האחיות, הפיזיותרפיסטים ורבים נוספים, ששואפים להפוך את עולמנו לבריא ובטוח יותר – כך יש לזכור, דווקא ביום זה, את מי שזכותם לנשום בחופשיות – נשללה מהם באלימות.

"אנו מפצירים בעולם החופשי, לא לשכוח את החטופים, לחשוב עליהם מידי יום ובעיקר ביום המודעות העולמי לריאות, ולעזור לנו להבטיח את זכותם הבסיסית לנשום בחופשיות"
.
לדברי פרופ' צבי פרידנלדר, יו"ר האיגוד הישראלי לרפואת ריאות: זוהי הזדמנות להודות לאגודת החזה האמריקאית (ATS) על הצהרתה הברורה והמשמעותית לאחר ה-7 באוקטובר, בה הוזכרה האלימות הבלתי נתפסת, והייסורים שגרמו מחבלי חמאס לחפים מפשע. גברים, נשים, ילדים, אזרחי ישראל חסרי הגנה, ואזרחי עוד 35 מדינות. ומצד שני, להביע צער עמוק, הפתעה ואכזבה, מהסירוב של האגודה האירופית לנשימה (ERS) להגיב באופן דומה כלפי אכזריות החמאס".

"אני קורא לשני הארגונים החשובים הללו, העוסקים במחלות ריאה, לסייע, כדי לאפשר לבני הערובה, החטופים בעזה, לקבל את זכותם לנשום אוויר, ומזכיר בהקשר זה אמירה מפורסמת של מרטין לותר קינג ג'וניור, "בסופו של דבר, אתה תזכור לא את המילים של אויבינו אלא את שתיקת החברים שלנו".

 

◼️ לקבוצת בריאות ורפואה  לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן