מבזקים
שני קצינים בצה"ל ואזרח ישראלי יואשמו בהברחת סחורות לעזה ירי סמוך לקונסוליה הישראלית באיסטנבול: הרוגים ופצועים, החשודים נעצרו רמלה חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ראשון, בהמשך קפסולות ולמידה היברידית תיעוד: שברי יירוט פגעו סמוך למסגד בלוד מימונה עד הבית: פתח תקווה חוגגת עם משאיות מופלטות ברחבי העיר כפר סבא חוזרת ללימודים בהדרגה: חינוך מיוחד ייפתח – שאר התלמידים בזום מרדף בלב תל אביב: שני קטינים נעצרו עם אקדח טעון וציוד מיגון ללא קהל ובהקלטה מראש: אירועי יום הזיכרון לשואה ביד ושם יתנהלו תחת מגבלות ביטחוניות חשד: צעיר דקר את אחיו והרג שני כבשים באום בטין – נעצר לאחר מצוד משטרתי אתר בנייה בערערה בנגב נסגר ל-30 יום: 5 שוהים בלתי חוקיים נתפסו במקום דרמה ברחוב יטבתה באשקלון – שני לכודים חולצו מתוך דירה בוערת מסתערבי מג״ב עצרו בשכם 4 מבוקשים החשודים בייצור מטעני חבלה אשדוד נערכת למימונה בצל ההסלמה: איסור על מנגלים בפארקים וחזרה מדורגת ללימודים אשקלון: הלימודים ימשיכו מרחוק; בחינת חזרה הדרגתית רק מיום ראשון המסורת נמשכת גם השנה: קטי אלבז תקיים את חגיגת המימונה לעילוי נשמת אחיה נועם ז"ל גבעת שמואל נערכת לחג: מימונה ולימודים תחת מגבלות אילת דוחה את החזרה לבתי הספר: הלימודים יימשכו מהבית ראש העין: יום העצמאות נדחה, טקסי יום השואה והזיכרון יעברו לרשת אין הקלות בשלב זה: פיקוד העורף מאריך את ההנחיות עד יום חמישי קבר המלכים בירושלים: חשוד נעצר עם פטיש מוסלק בתיק גיטרה

זהו שמו של איש העסקים מאילת שייכנס בכלא

ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע גזר את דינו של תושב אילת שהתקין דלתות אש מזויפות ועבר עבירות כלכליות

בית המשפט המחוזי בבאר שבע גזר את דינו של תושב אילת – אייל בן חיון שנתיים וחצי מאסר, קנס בגובה 250,000 ₪ וכן חילוט של רכבי הקדילק והמרצדס שבבעלותו.

בן חיון הורשע על פי הודאתו בעבירות של מרמה וזיוף בין היתר לאחר שסיפק והתקין לקבלנים דלתות אש שנחזו כתקניות, אך בפועל לא היו עמידות בפני אש ומעולם לא נבחנו על ידי מכון התקנים.

מכתב האישום המתוקן, שהוגש על ידי פרקליטות מחוז דרום פלילי, במסגרת הסדר טיעון יוחסו לנאשם שלושה אישומים שונים הכוללים עבירות של מרמה, זיוף, הונאת נושים, קבלת דבר במרמה הלבנת הון ועוד.

מהאישום הראשון עולה כי במהלך 2013 ניתן בהתאם לבקשתו של בן חיון צו כינוס הליכים והוא הוכרז כפושט רגל. במסגרת הצו הוטלו על בן חיון מגבלות שונות ביניהם איסור על הקמת חברה ללא אישור, איסור יצירת חובות חדשים והוטלה עליו החובה לדווח על כל שינוי במצב הכלכלי בפרט בנוגע להכנסותיו ומצב חובותיו. למרות האמור בשנים שלאחר מכן פתח שלוש חברות שונות הרשמות בבעלות של קרובי משפחתו ומכריו ששימשו כ"אנשי קש", זאת למרות שהוא החזיק בהן בפועל ופעל באמצעותן. על מנת להסוות את עסקיו פתחו אנשי הקש חשבונות בנק ללא שהצהירו כי בן חיון מעורב בחשבונות למרות שהוא נהג בחשבונות כבשלו. בחשבונות בנק אלה הועבר סכום כולל של כ 21 מיליון ₪. מלבד הונאת נושיו, השימוש ברכוש אסור והלבנת ההון, פעל בן חיון בעורמה ובתחבולה על מנת להתחמק מתשלום מס.

מהאישום השני עולה כי בין השנים 213-2019 במסגרת הקמת עסקיו, ותוך הסוואת בעלותו בחברות, הציג בן חיון לביטוח הלאומי מצג שווא לפיו הוא מחוסר עבודה וזכאי לקבלת דמי אבטלה. בפרקי הזמן בהם לא היה זכאי לדמי אבטלה, נהג לדווח כי חזר להיות שכיר באחת מהחברות אותן ניהל ובעת הגעת המועד לזכאות נוספת לדמי אבטלה צירף מסמך על סיום העסקתו בסך הכל קיבל דמי אבטלה בגובה של כ-200,000 ₪.

מהאישום השלישי עולה כי במסגרת עסקיו בן חיון שיווק, מכר, סיפק והתקין לקבלנים דלתות מסוגים שונים, תוך שהוא מציג בפני הקבלנים את הדלתות כדלתות אש תקניות שיוצרו על ידי חברות בעלות סימן תו תקן. בפועל הדלתות לא היו עמידות בפני אש ובן חיון בעצמו או מי מטעמו נהגו לחבר על כנף הדלתות סימון תן תקן של אחת מהיצרניות המוכרות במשק תוך פירוט והדגשת שמן. בנוסף, בתום התקנת הדלתות נהג בן חיון לספק לקבלנים ולרשויות מסמכים מזויפים המצביעים על כך שהדלתות נושאות תו תקן. הדלתות הותקנו בין היתר במוסדות חינוך, מבנים ציבוריים ומפעלים כאשר על בסיס האישורים שסיפק בן חיון ניתנו אישורים לאכלוס המבנים.

במסגרת הטיעונים לעונש ביקשה הפרקליטות להטיל על הנאשם עונש מאסר ממושך והדגישה בין היתר  את התכנון והתחכום שבמעשיו, את הנזק שנגרם ושצפוי היה להיגרם, לסיכון חיי האדם, להיקף הסכומים לפגיעה בתקינותה וניקיונה של המערכת הפיננסית וכלכלת המדינה, לפגיעה בקופה הציבורית ועוד. מאידך טען עו"ד של בן חיון כי יש לראות בכל העבירות אותן ביצע כאירוע אחד וכי מידת הפגיעה בערכים המוגנים היא נמוכה, תוך שהוא מציין כי 21 מיליון שהשקלים כוללים לא רק הכנסות אלא גם התחייבויות והוצאות ולכן הנזק הוא פחות.

בגזר הדין קבע שופט בית המשפט המחוזי בבאר שבע יובל לבידרו כי: "במעשיו פגע הנאשם בערכים המוגנים של שמירה על זכות הקניין, על חיי מסחר תקינים, על אותנטיות מסמכים, על הגינות בכלל ועל חופש פעולה של אדם או תאגיד.

באשר לעבירות המרמה והונאת נושים שביצע בשימוש לרעה בהליכי פשיטת רגל פגע הנאשם בנוסף גם בערכים המוגנים של אמון הציבור בבית המשפט, בהליך פשיטת הרגל ובמערכת העסקית.

באשר לעבירות המרמה של עבירות כלפי המוסד לביטוח לאומי פגע הנאשם בערכים המוגנים של הגנה על יחסי האמון בין דורשי עבודה הגונים למוסד לביטוח לאומי.

באשר לעבירות המרמה הקשורות במכירה של דלתות אש שאינן עומדות בתו תקן פגע הנאשם בנוסף בערכים המוגנים של הגנה על שלומו ושלמות גופו של אדם לרבות הדיירים שהתגוררו או שהו במבנים בהם הותקנו דלתות אש מזויפות".

לאור אמור גזר ביהמ"ש על בן חיון 30 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס בגובה של 250,000 ₪ וחילוט רכב מסוג קדילק ורכב מסוג מרצדס לטובת אוצר המדינה.

עבירות הונאת הנושים נחקרו על ידי יחידת החקירות הארצית של הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי במשרד המשפטים ונוהל על ידי עו"ד צליל זנטי מפרקליטות מחוז דרום ועו"ד מיכל רוזנפלד סבטלנה סקורז'ינסקי ממשרד העבודה והכלכלה.

◼️ לקבוצת חדשות אילת והערבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן