מבזקים
ראשוני: תלונה בלהב 433 הוגשה נגד בכיר בעיריית נס ציונה אשקלון תתייחד עם נרצחי 7 באוקטובר ונופלי המלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר טרגדיה בירושלים: הולכת רגל כבת 70 נהרגה ברחוב רשב״א כך יציינו השבוע בבתי הספר ובגנים את 7 באוקטובר: טקסים, שיח רגשי וסיפורי גבורה שיבושי תנועה בכביש 461 והסביבה: עבודות הרכבת הקלה יימשכו לאורך כל השבוע באור יהודה, יהוד מונוסון וסביון שבועיים לפני 7 באוקטובר היא חיבקה את ליאור בפעם האחרונה: "לא ידענו שזו תהיה פרידה" יותר מ – 1,000 מנהיגים מ – 117 מדינות יגיעו לירושלים לציון שלוש שנים ל – 7 באוקטובר תשעה נעצרו בעקבות אירוע ירי באשקלון – המשטרה תבקש להאריך את מעצרם הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור? מהיום: חונים בחינם בראשון לציון ונוסעים לתל אביב בלי הפקקים – אבל יש קאץ׳ 10 גנים בגדרה נקראו על שם נופלים ונרצחים – ולכל אחד נוצר איור שמספר את סיפורו אילת: רוכב קורקינט חשמלי בן 48 נפצע בשדרות התמרים – מצבו בינוני באר יעקב נערכת לחורף של הצגות: "אנדרסן וספר האגדות" ו"אליסה בארץ הנפלאות" מגיעות לעיר אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית

חטיבת הביניים בדה שליט פתחה את התערוכה לזכר השואה והגבורה, זו השנה ה-18. המורה חנה גינסברג: "נעשית כאן עבודת קודש"

כבכל שנה, גם הפעם הקימה המורה והמחנכת חנה גינסברג ותלמידיה מחטיבה ב' דה שליט, עמלו על תערוכה מרהיבה, מרגשת ומכובדת לזכר השואה והגבורה. בתערוכה מוצגים עבודות ויצירות מופת של התלמידים, ודגמים מיוחדים הממחישים את זוועות השואה. נאמני הפרויקט: אייל אולמן, אופיר פרידמן, נדב בן שדה, עמית רוזמן, שירה הופמן, בר לרר.

אל התערוכה, שנפתחה הבוקר (חמישי) נכנסים התלמידים על פי מערכת מסודרת מראש, מקבלים דף פעילות לביצוע בתערוכה – אך לא רק הם נהנים ממנה. ניצולי שואה מבקרים בתערוכה ומשתפים את התלמידים בסיפור חייהם וההבטחה לזכור ולא לשכוח נשמרת בה שליט היטב, זו השנה ה-18.

חנה גינסברג סיפרה כי "נעשית כאן עבודת קודש". עוד אמרה: "היוזמה הזו נולדה מתוך תפיסת העולם החינוכית שלי, כמורה לתנ"ך, הדוגלת בעיקרון, שכל ילד יכול להגיע לחוויות של חקר בלימודי השואה והעצמה בתחומים לימודיים ואישיים. כל ילד יכול לממש את מיומנויות הלמידה הרגשית ערכית שלו, ולחזק את תחושת השייכות שלו לעם ולמדינה. בתערוכה לזכר השואה והגבורה, באווירה הקודרת, "שותים" התלמידים בצמא את סיפוריהם ומעלים שאלות. הקמת התערוכה היא בבחינת קיום צוואת הניצולים והנספים, והחובה שלנו כבנים לעם היהודי. בכל שנה נהגתי להעניק לניצולי השואה אלבום ובו שזורים תמונות מהרצאתם בפני התלמידים וכן ברכות ואיחולים שכתבו התלמידים. השנה הנני מעניקה לכל ניצול ולכל מספר סרטון, המהווה נכס ומזכרת מרגשת עבורם ועבור בני משפחתם".

התערוכה לזכר השואה והגבורה מספקת ביטוי למגוון רחב של כלי חשיבה, בעזרתם בוחנים התלמידים רגשות ורעיונות, אותם הם מבטאים באמצעות חומרי יצירה שונים כגון: תמונות, מוצגים, דגמים, ציורים, ספרי זיכרון, אביזרים. כמו כן, במהלך תהליך היצירה נעשה שימוש באמצעים אורקוליים ובטכניקות מיוחדות, לצד תהליכים של למידה משמעותית לאורך כל תהליך העבודה.

התערוכה תימשך עד ה-21.6 בחטיבה ב' דה שליט, בין השעות 9:00-14:30 כאשר ראש העיר רחמים מלול, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך זהר בלום ומנהלת אגף החינוך אפרת צוקרמן, צפויים להגיע בשלהי יוני להתרשם מן הפרויקט המרגש.

  

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן