מבזקים
שני אחים מקריית גת נעצרו בחשד לשוד: הקורבן הותקף באמצעות קסדה נתניה בדרך לחיבור מהיר יותר לכביש 6: אושרה להפקדה תוכנית מחלף אלכסנדר רעול פנים, גז פלפל וסכין: כתב אישום על סדרת מעשי שוד ביבנה ובנס ציונה בת 77 מבאר שבע נעדרת מאז היום: המשטרה מבקשת סיוע באיתורה כמעט 5 ק״ג קוקאין נתפסו ליד באר שבע – שני תושבי תל שבע נאשמים דירה בבאר שבע נסגרה ל־30 יום: המשטרה מצאה ז׳יטונים, קלפים וחומר החשוד כקריסטל שנת השירות החדשה בערד יצאה לדרך: המשימה הראשונה של חניכי "קול־גיא" עץ ושיר לכל נופל: יער "חרבות ברזל" ייחנך בעוטף עזה ב־4 באוקטובר בן 24 מרמת גן נעדר מאז הצהריים: המשטרה מבקשת סיוע באיתורו בן 30 נפגע מרכבת בירושלים ונפצע קשה – אישה נוספת נפגעה קל 130 שקל לחודש: שלושה חוגים חדשים לילדי החינוך המיוחד בקריית מלאכי עיר היין, אשקלון: בן 12 נפגע מרכב ברחוב ארגמן גאווה לאשדוד: אות שר החינוך ללכידות החברתית והתקווה הישראלית הוענק לעיר סטודנטים בנס ציונה, שימו לב: מלגות של עד 12 אלף שקל – וההרשמה נפתחת מחר אילת: בת 13 נפלה מגובה של 6 קומות – מצבה קשה סוכות בקריית מלאכי: מופעים בחינם, מסיבת מים, נינג׳ה והקפות שניות בן 20 עבד במחסן, חזר בלילה – וגנב סירים בשווי 2,100 שקל בת ים: 60 מנהלות ומדריכות נחשפו למודל החדשנות בגיל הרך בעיר סדרת הצתות באשדוד: האחראי אותר וישלם 32 אלף שקל מתיחות בעיריית אשדוד: ועד העובדים הורה שלא לקיים פגישות בענייני זכויות ותנאי העסקה ללא נציגותו

חשבון הנפש של ראש עיריית רמלה מיכאל וידל

ראש העיר רמלה, מיכאל וידל מדבר על חשבון נפש, אחדות ותקווה לקראת יום כיפור >>

ראש העיר רמלה, מיכאל וידל מדבר על חשבון נפש, אחדות ותקווה לקראת יום כיפור >>

שנה מורכבת וקשה עברה על כולנו, הן כמדינה והן כעיר. השנה הזו הציבה בפנינו אתגרים לא פשוטים, לא רק בקנה מידה לאומי, אלא גם בקהילות המקומיות שלנו כאן ברמלה. בשנה זו נחשפנו לפילוג, כאב ואובדן, אך לקראת יום כיפור, זהו הזמן לעצור, לחשוב ולעשות חשבון נפש אישי וקהילתי.

יום כיפור הוא יום מיוחד ביהדות, שבו אנו נדרשים להתבונן פנימה, לבחון את מעשינו ולבקש סליחה – לא רק מאלוהים אלא גם איש מרעהו. זהו הזמן לקחת אחריות על מה שהיה, לתקן את הדרוש תיקון ולהתחייב לפתוח דף חדש של אחדות ופיוס.

ביהדות, יום כיפור הוא רגע שבו אנו מזכירים לעצמנו את הערכים הגבוהים ביותר – תיקון אישי וחברתי, והצורך לבנות יחד חברה טובה וצודקת יותר. כפי שכתוב בתורה: "כִּי בַּיּוֹם הַזֶּה יְכַפֵּר עֲלֵיכֶם לְטַהֵר אֶתְכֶם מִכָּל חַטֹּאתֵיכֶם לִפְנֵי ה' תִּטְהָרוּ" (ויקרא ט"ז, ל'). הפסוק הזה מזכיר לנו שיום כיפור הוא הזדמנות לניקוי פנימי והתחדשות, לא רק עבור עצמנו, אלא גם עבור הקהילה והמדינה.

בעולם היהודי, יום כיפור מסמל לא רק מחילה והיטהרות, אלא גם הזדמנות לחזק את הקשרים בין אדם לחברו ובין אדם לקהילתו. בימים אלו של חשבון נפש, אנו מוזמנים לחשוב על הדרך בה נוכל לחדש את האחדות בעם, להפוך את הקושי והכאב שחווינו לכוח מאחד ולחוסן חברתי.

גם אצלנו ברמלה, אנו נדרשים השנה להסתכל על עצמנו כקהילה ולשאול איך נוכל להמשיך ולבנות עיר חזקה ומלוכדת.

בעיר שלנו, שחיה את השונות התרבותית והדתית, יש לנו הזדמנות ייחודית להמשיך להוות מודל לאחדות. עלינו לנצל את הכוח שיש בחברה המגוונת שלנו, לחבק את השוני וליצור מרקם קהילתי עמיד יותר, מתוך כבוד הדדי ושיתוף פעולה.

 

וידל: פיתוח והבנייה של העיר רמלה – לא עוצרים גם ברגעים הקשים

ברמלה, לצד האתגרים שהציבה השנה האחרונה, אנו ממשיכים לבנות ולפתח את העיר. פרויקטים רבים כבר יצאו לדרך, ובהם חידוש תשתיות, שיפוץ מוסדות חינוך, והקמת אזורי פנאי ופיתוח סביבתי.

העירייה משקיעה משאבים רבים כדי לשפר את איכות החיים של כל תושבי העיר, מתוך הבנה שדווקא בשעות הקשות יש צורך להמשיך ולקדם את העיר, ליצירת עתיד טוב יותר לכולנו.

במהלך השנה הקרובה נמשיך לקדם את פרויקט השכונות החדשות, השקעות בתשתיות תחבורה ושדרוג פארקים ומוסדות ציבור, כדי להפוך את רמלה לעיר מודרנית, חזקה ומאוחדת – מקום שבו כל אחד מרגיש שייך ויכול לתרום. הפיתוח הפיזי של העיר הולך יד ביד עם פיתוח חברתי וקהילתי, תוך מתן דגש על חיזוק הקשרים בין תושבי העיר מכל הקבוצות והמגזרים.

ראש העיר סיכם בנאומו: ״האתגרים שהשנה האחרונה הציבה בפנינו רק מחזקים את ההבנה שאחדות היא המפתח לעתיד טוב יותר. זה הזמן שלנו כרמלה להתייצב מול האתגרים, לתקן את הקשרים, ולבנות יחד עתיד מאוחד ושוויוני לכולנו. זהו גם מסר שהמדינה כולה צריכה לאמץ: התחלה חדשה שמבוססת על סולידריות, ערבות הדדית ופיוס״.

עם כניסת יום כיפור, אני מזמין את כולנו לעצור לרגע, לבחון את מעשינו ולהתחייב לשנה חדשה, טובה יותר, שבה נבנה את עירנו ואת מדינתנו על יסודות של אחדות, חמלה, וכבוד הדדי.

יהי רצון שנצליח לפתוח דף חדש, שכל אחד מאיתנו יתרום את חלקו לאיחוי הקרעים ולבניית עתיד מאיר ומלוכד.

צום מועיל וגמר חתימה טובה לכולכם.

 

◼️ לחדשות רמלה והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רמלה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן