מבזקים
עצמאות דיגיטלית בירושלים: מחזור חדש של "שני דיגיטלי" לאזרחים ותיקים כביש 6: משאית ורכב פרטי התהפכו הלילה לתעלה סמוך למחלף שורק רז קינסטליך הורה לקיים שעות חינוך ייעודיות בעקבות רצח ימנו זלקה ז"ל: "האלימות בקרב בני נוער מדאיגה יותר מכל איום חיצוני" תיעוד מהערבה: המצלמה שחשפה את נהגי הטלפונים בכביש 90 חשיפה: מסמכי המשבר הניהולי והכספי בתיכון המקיף ביהוד-מונוסון – הניהול יעבור לרשת חיצונית מהפכת בריאות בנתיבות: מאוחדת והדסה משיקות שיתוף פעולה שיביא MRI ו-CT לעיר יצירת המחול “LAKE – העונה החמישית” תעלה במכון ויצמן ברחובות ראשון לציון: BST מקדמת פרויקט התחדשות עירונית ראשון – כ-256 דירות חדשות ירושלים, תל אביב והערים המקומיות: זו האזהרה של הרשות להגנת הפרטיות ירושלים ובת ים: אנגל אינווסט תקים כ-1,000 דירות חדשות בשלושה פרויקטים של התחדשות עירונית "צבע טרי" חוזר לתל אביב: מתחם תעשייתי רגע לפני הריסה יהפוך למוקד האמנות הגדול בישראל ברמלה מתרחבים: לאומית השיקה מרכז רפואי חדש עם פיזיותרפיה וזמני המתנה קצרים מהפך באשדוד: ועד מתנדבים חדש נבחר לתחנת מד"א בעיר – צפו בחגיגות מתחם הקולנוע PLANET בבאר שבע נפתח מחדש עם הטבה משפחתית משתלמת לראשונה בבת-ים: בית קהילתי ליוצאי אתיופיה יוקם בעיר בלב עיר היין: אשקלון משווקת מתחם בילוי וקולינריה חדש עם פוטנציאל מסחרי גבוה תערוכה חדשה נפתחה בגלריה העירונית במודיעין רוכב אופנוע בן 21 נפצע קשה לאחר שהחליק סמוך למעבר טאבה תאונת אופנוע קשה באילת: צעיר נפצע סמוך למעבר טאבה והובהל ליוספטל צה"ל בלחימה עצימה בלבנון: הותקפו מעל 20 תשתיות טרור בבקעא ובדרום המדינה

טקס זיכרון לנספי סודן נערך בהר הרצל

״בדרך לירושלים אשר חלמנו עלייה, איבדנו הורים, ילדים, קרובים וחברים״, אמרה אסתר ביסוור שאיבדה את אחותה הגדולה גבטה קבדה במסע לישראל: ״על אף האובדן והכאב, התקווה והאמונה לא נשברו והכמיהה לירושלים רק התחזקה. אין לנו קבר, יש לנו רק אנדרטה שנוכל לבא להתייחד עם קרובינו״.

אתמול, התקיים בהר הרצל טקס חשיפת שמות לעולי אתיופיה שנספו בדרכם מסודן. הטקס נערך באנדרטת הזיכרון שהוקמה בשנה שעברה, במעמד שר העלייה והקליטה אופיר סופר, יו״ר המרכז למורשת יהדות אתיופיה פנטהון אספה דוויט, ראש המטה לשילוב יוצאי אתיופיה במשרד רה״מ דוד יאסו, נציגת וועדת אימות השמות זיווה מקונן דגו ובנוכחות משפחות הנספים.

הטקס התקיים בהמשך לעבודות השיפוץ וההרחבה של האנדרטה, ביוזמת שר העלייה והקליטה. השנה נוספו שמות חדשים, בעקבות עבודת תחקיר מעמיקה שנעשתה על ידי משרד העלייה והקליטה בשיתוף המרכז למורשת יהדות אתיופיה.

״בדרך לירושלים אשר חלמנו עלייה, איבדנו הורים, ילדים, קרובים וחברים״, אמרה אסתר ביסוור שאיבדה את אחותה הגדולה גבטה קבדה במסע לישראל: ״על אף האובדן והכאב, התקווה והאמונה לא נשברו והכמיהה לירושלים רק התחזקה. אין לנו קבר, יש לנו רק אנדרטה שנוכל לבא להתייחד עם קרובינו״.

במהלך הטקס נחשפו 20 שמות נוספים של גברים, נשים וילדים שלא שרדו את המסע לירושלים. גם ארבעה עשורים לאחר מבצע משה, מוסיף עם ישראל להעניק שם וזיכרון לאלו שלא זכו להגשים את חלום העלייה.

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר: ״בעליית יהודי אתיופיה יש משהו ייחודי – שימור המסורת, הכמיהה לציון, והמסע שמזכיר את יציאת מצרים. אין דוגמה מרגשת יותר לקיבוץ גלויות כמו עם ישראל, ואין סיפור עלייה מעורר השראה כמו זה של קהילת יהודי אתיופיה.חשיפת שמות הנספים היא חוב מוסרי ולאומי. זו הזכות שלנו והחובה שלנו – לזכור, להכיר ולהנציח את אחינו ואחיותינו שנספו בדרכם לארץ הקודש״.

יו״ר המרכז למורשת יהדות אתיופיה, פנטהון אספה דוויט: ״עוד 20 שמות מצטרפים ל-30 השמות שנחנכו עם הקמת האנדרטה. חובה עלינו לזכור ולהזכיר את אלפי היהודים שנספו בדרכם לישראל. כל שם הוא עולם ומלואו, סיפור חיים שלם.

אני מבקש להודות למשרד העלייה והקליטה, לצוות מרכז מורשת יהדות אתיופיה ולוועדת האימות על עבודת הקודש ועל שיתוף הפעולה. זאת המחויבות שלנו – להנציח את הנספים למען המשפחות, הקהילה והחברה הישראלית כולה. נמשיך לפעול עד שנביא את שמותיהם של כל הנופלים״.

צילום: דמיטרי סמבורסקי, לע"מ

דילוג לתוכן