מבזקים
עסק לשטיפת רכבים בערערה בנגב נסגר ל־30 יום לאחר שנתפסו בו שני שוהים בלתי חוקיים ראשוני: תלונה בלהב 433 הוגשה נגד בכיר בעיריית נס ציונה אשקלון תתייחד עם נרצחי 7 באוקטובר ונופלי המלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר טרגדיה בירושלים: הולכת רגל כבת 70 נהרגה ברחוב רשב״א כך יציינו השבוע בבתי הספר ובגנים את 7 באוקטובר: טקסים, שיח רגשי וסיפורי גבורה שיבושי תנועה בכביש 461 והסביבה: עבודות הרכבת הקלה יימשכו לאורך כל השבוע באור יהודה, יהוד מונוסון וסביון שבועיים לפני 7 באוקטובר היא חיבקה את ליאור בפעם האחרונה: "לא ידענו שזו תהיה פרידה" יותר מ – 1,000 מנהיגים מ – 117 מדינות יגיעו לירושלים לציון שלוש שנים ל – 7 באוקטובר תשעה נעצרו בעקבות אירוע ירי באשקלון – המשטרה תבקש להאריך את מעצרם הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור? מהיום: חונים בחינם בראשון לציון ונוסעים לתל אביב בלי הפקקים – אבל יש קאץ׳ 10 גנים בגדרה נקראו על שם נופלים ונרצחים – ולכל אחד נוצר איור שמספר את סיפורו אילת: רוכב קורקינט חשמלי בן 48 נפצע בשדרות התמרים – מצבו בינוני באר יעקב נערכת לחורף של הצגות: "אנדרסן וספר האגדות" ו"אליסה בארץ הנפלאות" מגיעות לעיר אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר?

יאיר רביבו למירי רגב: "בעשור הקרוב מספר התושבים יגיע ל-200 אלף ובהמשך צפוי להגיע ל-300 אלף"

מירי רגב ביקרה עם צוותה בלוד ובהתאם לדברי ראש העיר הורתה לגורמי המקצוע לבחון את כלל הבקשות: "אנו נחושים להמשיך להשקיע בעיר"

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, ערכה  ביקור עבודה בלוד, בהשתתפות מנכ"ל משרד התחבורה – משה בן זקן, מנכ"ל רכבת ישראל – שוקו ז'אנה, ראשי ומנהלי נתיבי ישראל, נתיבי איילון, נתיבי תחבורה עירוניים ובכירים נוספים.

מעיריית לוד נמסר כי פגישת העבודה התקיימה בלשכתו של ראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו, במטרה לקדם ולחזק שורה של פרויקטים תחבורתיים אסטרטגיים בעיר, שיביאו לשיפור דרמטי בנגישות ובניידות של תושבי לוד.

במהלך הפגישה, הוצגו בפני השרה שורת דרישות תחבורתיות משמעותיות, בהן: הקמת רכבת לוד צפון – תחנה שלישית בעיר בצמוד לאזור התעסוקה הצפוני אליו מגיעים מדי יום אלפי עובדים, הכפלת תחנת רכבת "גני אביב" כדי שתפעל משני הכיוונים, קידום הקמת גשר יוספטל שעתיד לחבר בין כביש 200 לרחוב יוספטל ממזרח גשר המהווה חיבור אסטרטגי למרכז העיר ולאזור התעסוקה לוד צפון וכביש 1, תגבור שירותי התחבורה הציבורית בעיר, קידום המטרו בלוד – מהלך משנה מציאות שיביא לתושבות ותושבי העיר נגישות וחיבור ישיר לכל עיר במרכז הארץ במרחק של כמה תחנות, והקמת מחלף גינתון במטרה לשפר את הנגישות לתוך העיר ומחוצה לה לכביש 443, כדי להביא להפחתת עומסים בשכונות הוותיקות ובשכונות החדשות במזרח העיר

רביבו אמר במעמד הפגישה: "כיום מתגוררים בלוד כ-100 אלף תושבים, ובעשור הקרוב המספר צפוי להכפיל את עצמו ל-200 אלף ובהמשך להגיע אף ל-300 אלף. מדובר בעיר בצמיחה מואצת עם פוטנציאל עצום – והדבר מחייב תשתיות תחבורה חדשניות ומשודרגות".

השרה רגב הדגישה את הערכתה הרבה לעיר ואמרה: "שיפור התחבורה הוא מנוע צמיחה כלכלי וחברתי, והוא מביא לשיפור אמיתי באיכות החיים של התושבים. משרד התחבורה בראשותי נחוש להמשיך להשקיע בלוד ולממש את חזון הפיתוח שלה. נעשה את כל הדרוש כדי לשפר את תשתיות התחבורה בעיר, במטרה להמשיך ולחזק את תנופת הפיתוח העירונית, ולסייע לעיר לצמוח ולגדול"

בסיום הפגישה, הורתה השרה לגורמי המקצוע לבחון את כלל הבקשות שהועלו ע"י ראש העיר, והודתה לצוות המקצועי בעירייה ולצוות משרדה על שיתוף הפעולה הפורה.

◼️ הצטרפו לחדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית לוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן