בעיצומם של ימים מאתגרים, קהילת יבנה ממשיכה להפגין ערבות הדדית וחום אנושי. יוזמה קהילתית מרגשת יוצאת בימים אלה לדרך בעיר, במסגרתה תושבים מתנדבים יתחברו למשפחות של משרתות ומשרתי מילואים ויפנקו אותן בעוגה לשבת – כמחווה קטנה של חיבוק, הוקרה ותמיכה.
בימים אלו יש בעיר מאות משפחות שבני ובנות משפחתן מגויסים לשירות מילואים ושומרים על ביטחון המדינה. בעוד הם נמצאים בחזית, הקהילה המקומית מתגייסת כדי לחזק את המשפחות שנשארות בעורף ולהזכיר להן שהן אינן לבד.
במסגרת היוזמה מזמינה העירייה את תושבי יבנה להירשם ולקבל פרטים של משפחה מגויסת, ליצור עמה קשר במהלך השבוע ולהגיע ביום שישי עם עוגה לשבת ומסר חם של תמיכה והוקרה.
היוזמה מתקיימת בהובלת “הסלון” – מרכז הצעירים ביבנה, הפועל בשיתוף הקהילה המקומית ומטרתו לחבר בין תושבים וליצור מעגלי תמיכה וחוסן קהילתי בתקופה המורכבת. במרכז הצעירים מציינים כי מדובר ביוזמה פשוטה אך משמעותית, שיכולה להעניק רגע של חום, עידוד ותחושת שייכות למשפחות המילואים.
בעירייה מדגישים כי יוזמות קהילתיות מסוג זה משקפות את רוח הערבות ההדדית המאפיינת את יבנה ואת הרצון של התושבים להיות שם זה עבור זה, במיוחד בתקופות מאתגרות.
תושבים המעוניינים לקחת חלק במיזם מוזמנים להירשם עד יום שלישי, 10 במרץ, בקישור.
◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









