מבזקים
סוכות בטבע הירושלמי: הגן הבוטני מזמין לחגיגת סתיו משפחתית עם סיורים, סדנאות יצירה, רכבת הגן ופעילויות לכל המשפחה אחרי איומים ואלימות בבית ספר ברמלה: הלימודים מחר יחלו רק ב – 10:00 קיבלתם הודעה על חוב לעיריית יהוד מונוסון או אשקלון? אל תלחצו על הקישור עשרות שקיות סמים נתפסו בדירה בחולון: שני אחים נעצרו בחשד לסחר מעקב סמוי מאשקלון הסתיים בכביש 4: אקדח, רובה חיצים וסכין נתפסו ברכב ההתפתחות בפרשת המנהרות סמוך לכפר סבא: אחד החשודים הוא קצין בביטחון המסכל הפלסטיני השוטר עצר את הרכב ביבנה – ואז התגלה מי מסתתר בתא המטען רחובות: ירד מהרכב מול השוטרים – וניסה להימלט מהמקום "אני הולך להרוס לכם את החיים": תושב גדרה מואשם באיומים על אשתו ויכוח בין בני זוג ביבנה הסתיים בתקיפה ובמרדף על קורקינט מה יקרה על הבמה? ערב האלתורים שיגיע לדימונה הסוכה הכי יפה בעיר תזכה בפרס: התחרות שיצאה לדרך בפתח תקווה אוהבים את ג׳ו עמר? ברמלה מכינים ערב נוסטלגי במיוחד פעם תשיעית נהיגה בפסילה: האישום החריג נגד תושב אילת חשד לתקיפת בת זוג באילת: בית המשפט הורה על שחרור החשוד חולון: בן 15 נפצע באורח קשה ניסה להימלט מהשוטרים על סורון באשדוד – ונעצר עם סמים וגז פלפל פועל כבן 25 נפצע אנוש באתר בנייה בקריית עקרון הגיע לאילת לחופשה – ונעצר בחשד לסחר בסמים: יותר מ – 5.5 ק״ג נתפסו בדירה פיצוץ ברחוב הסנהדרין בחולון: נער בן 15 פונה במצב קשה

ילדי רחובות מקבלים עול מצוות מול חומות ירושלים

חניכי כיתה ז' במרכז הנוער 'מקום בלב' של OU ישראל ברחובות, יצאו השבוע למסע בר ובת מצווה חווייתיים ברחבי ירושלים. המסע מהווה סיכום מסע משמעותי ועמוק של הכנה לגיל מצוות אותו עברו התלמידים במרכז הנוער בשנה האחרונה, בתוכנית ייחודית המתקיימת בשיתוף עם הסוכנות היהודית ומשרד החינוך.

טיול בני ובנות המצווה לירושלים, מסכם שנה של מסע בעקבות הזהות היהודית, ערכים, מנהיגות ועוד, אותו חוו ולמדו חניכי OU ישראל במהלך השנה האחרונה בתהליך ארוך ומשמעותי שכלל מפגשים ופעילויות רבות. בשעות הבוקר החניכים הצטרפו לחניכים וחניכות מכל רחבי הארץ, מקריית שמונה בצפון ועד דימונה בדרום והחלו את היום בשכונת ימין משה בירושלים. החניכים יצאו לסיור ברחבי השכונה, כשהמסרים שלמדו לאורך השנה, כחלק מתהליך מההכנה לבר המצווה הכוללים לקיחת אחריות אישית, מנהיגות מעבר ממקבל לנותן ועוד, נשזרו בתוך ההיסטוריה של השכונה ובתוך כך בהיסטוריה של עם ישראל.

אירוע השיא היה טקס בר מצווה מרגש מול חומות העיר העתיקה, בו קראו החניכים בספר התורה, וכל ילד חיפש את "האות שלו בתורה". בהמשך, הופיעו הילדים בפני המשפחות וההורים שהיו חלק בלתי נפרד מהמסע, כאשר בסוף הטקס הוענקו לנערים תעודות הוקרה ומתנה אישית, איתה יצאו לדרך כבוגרים. לאחר הטקס השתתפו החניכים במשחק לייזר טאג חוויתי, במסגרתו הם תרגלו מנהיגות ואחריות הלכה למעשה.

קובי זיאת, מנהל מפעלים ב –OU ישראל: "במהלך סדנת הבר מצווה החניכים לומדים על לקיחת אחריות, המעבר ממקבל לנותן ומעגלי השייכות. אין ספק שרגע השיא של הסדנא הוא ההגעה לירושלים שהיא ליבת עם ישראל וארץ ישראל. אני מאחל לכל החניכים המשך עשייה ותרומה לעם ישראל כבוגרים וכמנהיגים".

חיים פלזנר, סמנכ"ל OU ישראל ציין במהלך הסיור כי "לכבוד בני ובנות המצווה, עלינו לעיר הקודש ירושלים. העלייה מסמלת את המעבר של בר ובת המצווה מגיל ילדות לבגרות. ירושלים למרגלות העיר העתיקה היא המקום שמסמל את החיבור של המורשת שלנו עם החיבור לארץ ולעם, וזהו המסר שביקשנו להעביר היום לילדים לקראת גיל המצוות".

 מנכ"ל OU ישראל, הרב אבי ברמן: "אירוע בר המצווה של חניכי וחניכות מרכזי הנוער של ה-OU הוא ללא ספק מאירועי השיא של מרכזי הנוער. מסע שנתי הכולל הכנה ערכית ורוחנית לקראת גיל בר ובת המצווה, שמתנקז לאירוע שיא מרגש שמעצים את הלב והנפש שסופו בקבלת עול מצוות מול חומות ירושלים".

(צילום: OU ישראל)

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן