ירושלים: אזור התעשייה תלפיות משנה פנים עם מאות דירות חדשות

הוועדה המקומית המליצה להפקיד תוכנית ענק במתחם לב תלפיות

עיריית ירושלים ממשיכה לקדם את התחדשות אזור התעשייה תלפיות. הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה המליצה באחרונה להפקיד תוכנית פיתוח משמעותית במתחם קניון לב תלפיות ברחוב האומן 17. התוכנית, המשתרעת על שטח של כ-9.8 דונמים, מציעה להרחיב את הקניון הקיים ולהקים מתחם מעורב שימושים שיכלול מגורים, תעסוקה, מסחר ומוסדות ציבור, בסמיכות לציר הרכבת הקלה.

התוכנית, שהוגשה על ידי בנאסולי אבירם ובתכנון יגאל לוי אדריכלים, מציעה להרחיב את הקניון לכיוון רחוב האומן ולהקים שני מבני מגורים בני 33 קומות מעליו, שיכללו כ-430 יחידות דיור. לצד המגורים, התוכנית מציעה שינוי בשטחי המסחר הקיים ותוספת תעסוקה, בשטח כולל של כ-22 אלף מ"ר לתעסוקה המסחר יחד. בנוסף, במסגרת הפרויקט הוקצו שטחים משמעותיים לצורכי ציבור: כ-3,200 מ"ר בחזית המערבית של מבנה הקניון לטובת מוסדות חינוך, וכן כ-2,000 מ"ר נוספים עבור מבנים ומוסדות ציבור.

הפרויקט שם דגש על יצירת דופן עירונית פעילה כלפי רחוב האומן והתאמת מפלסים. במסגרת המלצת הוועדה, נקבע כי יש לצרף לתוכנית את השטח מצפון לחלקה כדי לאפשר גמישות תכנונית והתחדשות מיטבית. כמו כן, הוועדה המליצה לבחון תוספת זכויות בנייה (200%) למגורים, תוך בדיקת האפשרות לייעדן לשכירות ארוכת טווח, וכן להתאים את היקף הזכויות והקומות לתוכנית האב.

תוכנית זו היא חלק ממהלך רחב היקף שמובילה עיריית ירושלים, בשיתוף חברת עדן, החברה העירונית לפיתוח כלכלי, במטרה להפוך את תלפיות לרובע עירוני מוביל ומשגשג. היא תואמת את עקרונות תוכנית האב לרובע תלפיות ומדיניות הציפוף לאורך צירי הרכבת הקלה, ומציעה מענה עדכני לצורכי הדיור והתעסוקה בעיר.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "שכונת תלפיות עלתה על דרך המלך בהפיכתה לרובע מתקדם וחדשני בלב העיר ירושלים. זה מה שראינו לנגד עינינו, זה מה שראיתי לנגד עיניי, כאשר אישרנו את תוכנית האב לתלפיות 2040. עכשיו אנו רואים כיצד הרעיונות שלנו מתגבשים וקורמים עור וגידים. אלו פני העתיד, ואני גאה בכך".


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: הדמיות: SYL סטודיו יגאל לוי

דילוג לתוכן