מבזקים
עצר בפתאומיות ונסע לאחור: נהג באילת נתפס עם כמות אלכוהול חריגה בגופו לא רק פארק: רחובות חנכה מסלול עירוני חדש שמחבר בין טבע לבריאות ראש העיר, מיכאל וידל: "הנחיתי לקיים תחקיר מיידי ומעמיק של האירוע" בעקבות אירוע בגן לחינוך מיוחד: ראש עיריית רמלה הורה על תחקיר מיידי מהפכת גיל המעבר מגיעה לעיריות: עשרות נשים מגבעת שמואל הגיעו לשמוע על הנושא שפעם היה טאבו רחוב הגליל ייחסם לשלושה שבועות: אלו הסדרי התנועה החדשים ברחובות 100 שנים לשבוע הספר: אלו היוצרים הצעירים שזכו בפרס ברנשטיין היוקרתי בתל אביב 30 שנה אחרי סל הניצחון: ירושלים מצדיעה לאגדה שהפכה לסמל העיר הכירו את הרוצח, ניסו לטשטש ראיות: כתב אישום יוגש נגד קטין בגין רצח בני הזוג פריחודקו דיווח: הושג הסכם בין ארה"ב לאיראן כולל הפסקת אש בלבנון; טראמפ טוען שנתניהו תומך במתווה דריכות שיא: כוננות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לשיגורים מאיראן מרכז רצועת עזה: מחבל חוסל, שניים נוספים נפגעו ואחד נעצר לאחר היתקלות עם לוחמי סיירת חרוב איראן מאיימת, טיסות בוטלו והמרחב האווירי באיראן נסגר: תמונת המצב המלאה ברסלר בתל אביב: "אסור לחזור על הטעות שעשינו אחרי ממשלת השינוי" לוחמי האש חילצו לכוד משריפה במחסן בקומה מינוס 1 בבניין באילת עדכון מיוחד: שינוי במדיניות ההתגוננות של פיקוד העורף; גם ההופעות של עומר אדם ואייל גולן בוטלו נוער רחובות יוזם ומנצח את האלימות: כ-100 תלמידים פיתחו מיזמי חדשנות בהאקתון עירוני תערוכה חדשה בגבעתיים תתרום את כל ההכנסות לשורדי השואה ירושלים בפסגה, ואיפה רחובות ואשדוד נמצאות? אלה הערים שמובילות את תרומות הדם בישראל כתב אישום חמור בירושלים: עובד מלון ניצל קטינה שפונתה בעקבות מלחמה – וביצע בה עבירות מין

ירושלים מקורה בסולארי: מגרש ספורט יזכה בצל ובחשמל נקי לתושבים

מענק 450 אלף ש״ח לעירייה: הגנה משמש וגשם והרחבת שעות הפעילות

בשורה לתושבי ירושלים: מגרש ספורט בעיר יקורה בפאנלים סולאריים לטובת התושבים, הקירוי ייצור הגנה מפני שמש וגשם, וכך יאפשר להרחיב את שעות הפעילות במגרשים, ובנוסף יגדיל את הביטחון האנרגטי תוך ייצור חשמל שאינו מזהם, לטובת בריאות התושבים.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן: "הפרויקט שלנו לקירוי סולארי של מגרשי ספורט הוא בשורה חשובה לתושבי ירושלים. הקירוי הסולארי יגן על ציבור המשתמשים במגרשים מפני הגשם והשמש, כל זאת תוך ייצור חשמל שאינו מזהם לטובת בריאות התושבים. בנוסף, הפרויקט הזה יגביר את הביטחון האנרגטי של תושבי ירושלים, וייאפשר לעירייה להגדיל את ההשקעה ברווחת התושבים. אני מודה לראש העיר משה ליאון על שיתוף הפעולה.״

השרת להגנת הסביבה, עידית סילמן: "קירוי סולארי הוא פתרון סביבתי חכם שמחבר בין אנרגיה מתחדשת, בריאות הציבור והתמודדות עם שינוי האקלים. מדובר במהלך שמפחית פליטות מזהמים וגזי חממה מייצור חשמל, מצמצם איי חום עירוניים, ומנצל את המרחב הציבורי לייצור אנרגיה נקייה לטובת הקהילה. המשרד להגנת הסביבה מוביל כבר שנים מדיניות ברורה לקידום פתרונות מסוג זה, כחלק מהחזון להפיכת ישראל למשק דל־פליטות ועמיד יותר לשינויי אקלים. זאת תוך עבודה הדוקה עם הרשויות המקומיות ועם משרדי הממשלה השותפים, כדי להבטיח יישום יעיל, שוויוני ובעל השפעה סביבתית ממשית בשטח. ישנה חשיבות מיוחדת לסיוע מהקרן לאזרחי ישראל לקידום אנרגיות מתחדשות, והמשרד רואה בכך צעד ראשון חשוב לפעילות הקרן בתחום".

שר התרבות והספורט, מיקי זוהר: ״הקירוי הסולארי הוא פיתרון יצירתי וחשוב בין ספורט וקיימות, ומביא בשורה אמיתית לרשויות המקומיות ולאזרחי ישראל. קירוי סולארי במגרשי ספורט מאפשר את הרחבת שעות הפעילות וייצור אנרגיה נקייה. אני מברך על שיתוף הפעולה החשוב בין המשרדים ואת הרשויות המשתתפות בפרויקט״.

יו"ר הוועדה לפיקוח על הקרן לאזרחי ישראל, ח"כ ניסים ואטורי: "שמח וגאה להיות שותף למיזמים שמוביל משרד האנרגיה בראשות השר אלי כהן, יחד עם משרד התרבות והספורט והמשרד להגנת הסביבה. זוהי מהפכה אמיתית שתקדם את ישראל לעצמאות אנרגטית, ובנוסף תייצר קירוי במגרשי הספורט, שיהפכו את המגרשים לנגישים מבחינת מזג אוויר ואת המשחקים למהנים יותר״

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "זהו מיזם שמגלם בדיוק את הדרך שבה ירושלים מתקדמת, חשיבה חכמה, אחריות סביבתית ותועלת יומיומית לתושבים. קירוי סולארי למגרשי הספורט מאפשר שימוש רציף ונוח במתקנים לאורך כל השנה, מגן על בריאות המשתמשים, ובמקביל מייצר אנרגיה נקייה שמחזקת את החוסן והעצמאות האנרגטית של העיר. זה מהלך שהופך את המרחב הציבורי ליעיל, מתקדם וכלכלי יותר, ומוכיח שאפשר לשלב ספורט, קהילה וקיימות תחת קורל גג אחת שמשרתת את ירושלים ואת תושביה״.

לצורך הקירוי הסולארי, תקבל העירייה מענק של 450,000 ש״ח. קירוי סולארי למגרשי ספורט מעניק פתרון משולב, הוא יוצר הצללה והגנה מפני תנאי מזג האוויר, מאפשר שימוש רציף במתקנים גם בשעות חמות או גשומות, ובכך מאריך באופן משמעותי את זמני הפעילות הספורטיבית והקהילתית לאורך כל השנה. ההגנה מפני קרינה ישירה ושמש קופחת תורמת לבריאות המשתמשים ולשיפור תנאי הפעילות במגרשים.

מעבר לכך, המערכת הסולארית המותקנת על גבי הקירוי מאפשרת ייצור חשמל מקומי, נקי וידידותי לסביבה, ללא פליטות וללא מזהמים. מהלך זה מחזק את החוסן והעצמאות האנרגטית של הרשות המקומית ותורם לאיכות החיים של התושבים. בנוסף, מדובר במיזם חכם ההופך הוצאה תפעולית למנוף כלכלי ייצור אנרגיה שמייצר הכנסות, מפחית עלויות, ומשלב פיתוח סביבתי, קהילתי וכלכלי תחת פתרון אחד.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארנון בוסאני

דילוג לתוכן