עובדי מוסד "יד ושם" המאוגדים בכוח לעובדים ישביתו ביום ה' ( 23.10.25) את כלל הפעילות במוסד. זוהי הפעם הראשונה שבה נציגות העובדים משביתה את פעילות המוסד ליממה. 400 העובדים מוחים על כך שלאחר 7 שנים של מו"מ, נסוגו ההנהלה ונציגי אגף השכר במשרד האוצר מהבנות שהוסכמו לשיפור תנאי שכר העובדים.
יפתח מאירי, חבר ועד עובדי יד ושם: "עובדי יד ושם הם מהעובדים המסורים ביותר בשירות הציבורי. זיכרון השואה הוא מאבני היסוד של הזיכרון הקולקטיבי היהודי, ורבים מהאנשים שעוסקים בשימורו ובהנחלתו ביום־יום עושים זאת מתוך תחושת שליחות עמוקה – ובתמורה מקבלים שכר מביש. במשך שבע שנים ניהלנו מו״מ ארוך, אחראי וגמיש, עשינו כל מאמץ כדי להגיע להסכמות מבלי לפגוע במוסד. אבל במקום שיתוף פעולה קיבלנו זלזול. ברגע האחרון, האוצר חזר בו מהסכמות בסיסיות שנבנו בעמל רב. זה כישלון ערכי של המדינה, וקודם כל של האוצר. הפעם העובדים לא ימשיכו לשתוק."
עפ"י דו"ח אגף השכר במשרד האוצר, שכרם הממוצע של עובדי יד ושם בשנים 2021-2022 נמוך ב-% 72 (!) ממקביליהם בשירות הציבורי (השכר החציוני נמוך ב-23% ביחס לכלל עובדי השירות הציבורי). בשבע השנים האחרונות התנהל מו"מ לכינון הסכם קיבוצי במוסד הכולל שיפור בשכר, מו"מ אשר הוארך בשל משבר הקורונה. בה בעת, הסכימו העובדים לנקוט ב"שקט תעשייתי" בשנת 2022 כדי לאפשר להנהלה החדשה לגבש מבנה ארגוני חדש, ואף נאותו להיכנס למו"מ על תכניות התייעלות שכללה תכנית פיטורי עובדים. ביוני 2023 הוסכם על הסכם חדש ומיטיב, שכלל "זחילת שכר"- תוספת שנתית של 2.6% בלבד בכדי לצמצם את הפערים בין העובדים לבין מקביליהם במגזר הציבורי ולעמוד ביוקר המחיה המאמיר. העובדים הסכימו שוב לחכות עם חתימת ההסכם הקיבוצי בשל המלחמה. עתה, כשבשלו כל התנאים לחתימה על ההסכם העובדים נדהמו לגלות כי ההנהלה ומשרד האוצר מתנערים מההסכמות שנחתמו במסמך העקרונות!
יעל שלו-ויגיסר,ראש מטה ירושלים בכוח לעובדים, המלווה את ועד עובדי יד ושם: "העובדים הללו הם אוצר בלום של ידע על השואה, אנשים בעלי שם בינלאומי שהקדישו את חייהם לשימור זכר השואה שעובדים באחד המוסדות החשובים במדינת ישראל. המדינה בתמורה גומלת להם בשכר שממקם אותם בתחתית סולם השכר הציבורי. דרישות השכר שלהם מינימליות- כ-43% מהעובדים משתכרים מתחת ל-9000 ש"ח ברוטו, ורבים נאלצים לעבוד בעבודה נוספת. למרות זאת, המקום הזה חשוב להם כל כך, עד כי היו נכונים לספוג התייעלות וצמצומים. אך יש גבול. לא ייתכן שלאחר משא ומתן אינסופי שכלל ויתורים מרחיקי לכת מצד העובדים אנחנו מגלים כי הסכמות ברורות בעניין זחילת השכר משנת 2023, שעל בסיסן נערכו אותם צמצומים, יבוטלו באורח חד צדדי. לעובדי יד ושם נמאס לשתוק ואין בכוונתם להתפשר על זחילת השכר שהובטחה להם".
ביום ראשון, תתחדש שביתת העובדים. במקביל, צפויים העובדים להפגין מול משרד האוצר.
ועד עובדי "יד ושם": "אנו קוראים להנהלת המוסד ולמשרד האוצר, להתעשת ולעמוד במה שהתחייבו לו בעניין זחילת שכר עובדי יד ושם, עוד בהסכם העקרונות משנת 2023".
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן







