מבזקים
בהנחיית גיל חובב: רמלה מחפשת את מיזמי התיירות הבאים שלה מה ילמדו השנה בבן-גוריון? המסלולים החדשים שנכנסים לתמונה בן 40 נפצע קשה לאחר שנפל מגובה באתר בנייה בבני ברק בן 40 נפצע בתאונה בין שני אופנועים בתל אביב הקשר שהחל בטלגרם: תושב מזרח ירושלים מואשם במגע עם סוכן חוץ בן 17 נפצע בתאונת קורקינט חשמלי בפתח תקווה ברמלה שמעו מקרוב את סיפורי 7 באוקטובר: בת זוגו של הלוחם והפצוע עלו לבמה בדרך למגרש: בני נוער מנתיבות פתחו את התכנית להכשרת עוזרי מאמן בסיור בטרנר שני קטינים נעצרו באשדוד בחשד שהשליכו בקבוקי תבערה לעבר ניידות אשקלון: פועל בן 73 נפצע בינוני לאחר שמשטח כבד נפל עליו במפעל תושב פתח תקווה, מרצה בבר אילן, נאשם בתכנון מתקפת טרור המונית נגד ערבים “לא משאירים אף אחד מאחור”: שקד חבני ז״ל ועוגיות הטחינה שאהבה “תעשו הכול עם חיוך”: רוני אשל ז״ל והכריך של שבת שאהבה “קרן השמש שלנו”: ליבי כהן מגורי ז״ל וסלט העדשים שהפך למנה של כולם “תאמינו בעצמכם ותהיו אופטימיים”: אילן אליהו משה ז"ל והפנקייקים של הבוקר בבית “הוא היה שם בשבילנו תמיד”: אסף שלזינגר ז"ל והקציצות שאהב בשישי "הפרטיטורה של 'קיץ' הייתה בווסט, לצד הרימונים": אורי בר – אור ז"ל ונקניק השוקולד שאהב רשות המסים בנתניה: ביותר מ – 60% מהעסקים שנבדקו נמצאו הכנסות שלא נרשמו ״מי שמפחד לא מאמין״: בן בנימין כהן ז"ל וקציצות הערוק של שישי קריית מלאכי: צעירה נפלה מגובה של כ – 7 מטרים – פונתה במצב בינוני לאסותא אשדוד

כך ייראה מרכז חדשני לביטחון אנרגטי של עיריית ירושלים 

עיריית ירושלים מקימה מרכז חדשני לייצור ואגירת חשמל סולארי, שיבטיח אספקת חשמל יציבה לשירותים חיוניים בעיר, גם בעת חירום, ויצמצם את התלות ברשת החשמל המסורתית. הקמת המרכז היא חלק ממימוש תוכנית האקלים העירונית ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "המרכז לביטחון אנרגטי מהווה שינוי תפיסתי ביחס לאספקת אנרגיה בעיר ולהגנה על הסביבה"

מהפך אנרגטי בירושלים: במסגרת החלטת ממשלה 'לפיתוח משק האנרגיה בעיר' – עיריית ירושלים, באמצעות חברת "עדן" – החברה לפיתוח כלכלי בירושלים, בשיתוף משרד האנרגיה והתשתיות הלאומיות ומשרד ירושלים ומסורת ישראל, מקימה בימים אלה מרכז חדשני לייצור חשמל ממקורות מתחדשים, במרכז התחזוקה העירוני בגבעת שאול. המרכז החדש, המצויד במערכת לייצור חשמל סולארי ואגירתו במצברים, נועד לעודד שימוש באנרגיה ירוקה, להבטיח אספקת חשמל יציבה לשירותים חיוניים בעיר, גם בעת חירום, להפחית את השימוש בגנרטורים בשעת חירום ואת התלות ברשת החשמל הארצית.

הגדלת השימוש באנרגיה ירוקה ואגירת חשמל ירוק תאפשר עצמאות אנרגטית, שלא תלויה ברשת ומאפשרת שהייה לאורך תקופה ארוכה ללא חיבור לרשת החשמל הארצית בעתות חירום. בעתות שגרה, השימוש במערכות החדשות יהיה לצורך התייעלות וחיסכון בצריכת החשמל.

החיסכון השנתי למרכז התחזוקה בגבעת שאול נאמד בכ- 100,000 שקלים מתוך עלות שנתית כוללת של כחצי מיליון. ניצול המצברים יהיה רק בכ-70% מהמלאי, ו-30% יישארו באופן קבוע לחירום. בהפסקות חשמל – המצברים יספקו חשמל למבנים חיוניים במרכז התחזוקה העירוני.

המרכז לביטחון אנרגטי בגבעת שאול – שבו מרוכזים היחידות של מינהל תפעול, לרבות ציי כלי הרכב ומשאיות האשפה – יפעל באמצעות קולטים סולאריים ומצברים מתקדמים, שדרכם ייצר וייאגר חשמל, ויספק אותו בשעות השיא וכן במקרה של הפסקות חשמל. הטכנולוגיה המתקדמת תאפשר לצמצם את עלויות החשמל בזכות ניצול יעיל של אנרגיה מתחדשת, הגנה על הסביבה ושיפור איכות האוויר.

חברת "עדן" נערכת לפריסת מערכות דומות במבנים עירוניים ובתחילה במבנים המוגדרים כמבנים עירוניים לשעות חירום (בנייני העירייה בכיכר ספרא ועוד).

הקמת המרכז לביטחון אנרגטי של העירייה נולדה במסגרת קורס היערכות עירונית לשינויי האקלים, שבו לוקחים חלק מנהלים מעיריית ירושלים. הקורס מהווה נדבך מרכזי בתוכנית האקלים העירונית שאושרה בשנת 2021 על ידי ראש העיר ירושלים, משה ליאון, ומטרתו ליישם את אפיקי הפעולה והיעדים האסטרטגיים של תוכנית האקלים בתוכניות העבודה של אגפי העירייה השונים.

עיריית ירושלים היא העירייה הראשונה בישראל שערכה קורס למנהלים בנושא היערכות למשבר האקלים, והיא מהעיריות הראשונות שגיבשו תוכנית היערכות לשינויי האקלים וחוסן אנרגטי במסגרת תוכנית המאיץ של משרד האנרגיה והמשרד להגנת הסביבה. תוכניות העבודה שגיבשו המשתתפים בקורס נוגעות, בין היתר, בחיזוק החוסן העירוני במצבי קיצון וכן בשגרת אקלים משתנה.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "עיר הבירה ירושלים היא חלוצה גם בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל. המרכז לביטחון אנרגטי שאנו מקימים בימים אלה, מהווה דוגמה ליישום פתרונות חדשניים להתמודדות עם משבר האקלים, ומייצג שינוי תפיסתי ביחס לאספקת אנרגיה בעיר ולהגנה על הסביבה. נמשיך להפוך את ירושלים לעיר מתקדמת וירוקה לרווחת כל תושביה ומבקריה."

 

◼️ לחדשות ירושלים והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת איכות הסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית ירושלים

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן