פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים כתבי אישום נגד חסין גנאים ועבד אלרחים חמידה, בני 21 מירושלים, המואשמים בתכנון פיגוע טרור נגד כוחות הביטחון באמצעות השלכת מטען חבלה לעבר חיילי צה״ל בבסיס ענתות.
על פי כתבי האישום, שהוגשו באמצעות עו״ד מירית לוי חסון מפרקליטות מחוז ירושלים, במהלך שנת 2024 צפו השניים בסרטונים העוסקים בהכנת מטעני חבלה, העבירו את התכנים זה לזה ובהמשך גיבשו תוכנית לבצע פעולה נגד כוחות הביטחון.
לפי הנטען, השניים בחרו בבסיס ענתות כיעד לפיגוע בין היתר בשל היכרותם עם האזור וידיעתם כי במקום שוהים חיילים רבים. במסגרת ההיערכות, כך נטען, החל עבד אלרחים חמידה להכין מטען חבלה באמצעות פתיל, צינור ואבק שריפה שהפיק מכדור תחמושת שהיה ברשותו. עם זאת, הוא חדל מהכנת המטען לאחר שלא הצליח להשיג חומרים נוספים שנדרשו להשלמתו.
במקביל, מיוחס לחסין גנאים קשר עם קרוב משפחתו המתגורר בקפריסין, שלפי כתב האישום הציג עצמו כבעל תפקיד בארגון הטרור חמאס ועסק בפעילות עבור הארגון.
הפרקליטות טוענת כי במסגרת הקשר ביניהם התבקש גנאים לבצע משימות שונות, ובהן צילום אתרים שונים, איסוף מידע על מחסומים והעברת מידע הנוגע לחיילים ולפעילות ביטחונית.
עוד עולה מכתב האישום כי גנאים העביר מידע על אירוע שבו הייתה אמורה להתארח בירושלים קבוצה מבית הספר של חיל האוויר, לרבות מועד האירוע, מספר המשתתפים ומספרי החדרים שיועדו להם.
לפי האישום, באחת השיחות שאל פעיל החמאס את גנאים האם יסייע במקרה שיישלח מחבל לבצע פיגוע. בתגובה, כך נטען, השיב גנאים כי הוא עצמו מוכן לבצע פיגוע התאבדות, אך ביקש פרק זמן נוסף לצורך היערכות.
בנוסף, מיוחס לגנאים אירוע נוסף משנת 2023, במהלכו השתתף לכאורה בהפרות סדר במחנה הפליטים שועפאט בזמן פעילות כוחות הביטחון להריסת ביתו של המחבל עודאי תמימי. על פי כתב האישום, הוא ואדם נוסף השליכו מטעני צינור לעבר כוח ביטחון ממרחק של כעשרה מטרים.
לגנאים מיוחסות עבירות חמורות ובהן קשר למעשה טרור של רצח בנסיבות מחמירות, מגע עם סוכן חוץ, ניסיון למסירת ידיעה לאויב, פעולה או עסקה בנשק למטרות טרור, מעשה טרור של חבלה בכוונה מחמירה ועבירות נוספות. לחמידה מיוחסת עבירה של קשר למעשה טרור של רצח בנסיבות מחמירות.
הפרקליטות ביקשה מבית המשפט להורות על מעצרם של שני הנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.
החקירה נוהלה על ידי משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי.
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן








