מבזקים
נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26

כנס זכויות לניצולי שואה נערך במודיעין

הרשות לזכויות ניצולי השואה יחד עם האגף לשירותים חברתיים ואגף קהילה ערכו כנס זכויות ושירותים לשורדי שואה ואזרחים ותיקים תושבי העיר מודיעין מכבים רעות. הכנס הנוכחי, בו השתתפו כ-250 ניצולי שואה ואזרחים ותיקים, היה הכנס האחרון למיצוי זכויות של הרשות בשנת 2024, במהלכה קיימה הרשות כ-75 אירועים בכל רחבי הארץ. 

הרשות לזכויות ניצולי השואה יחד עם האגף לשירותים חברתיים ואגף קהילה ערכו כנס זכויות ושירותים לשורדי שואה ואזרחים ותיקים תושבי העיר מודיעין מכבים רעות. הכנס הנוכחי, בו השתתפו כ-250 ניצולי שואה ואזרחים ותיקים, היה הכנס האחרון למיצוי זכויות של הרשות בשנת 2024, במהלכה קיימה הרשות כ-75 אירועים בכל רחבי הארץ. 

הכנס הנוכחי כלל עמדות  למתן מידע וסיוע של הרשות לזכויות ניצולי השואה ושל עמותות וארגונים הפועלים למען רווחתם של שורדי השואה והאזרחים הוותיקים, מופע מוזיקלי מרגש, כיבוד ושי צנוע. 16 דוכנים של גורמים מקצועיים וחברתיים הציגו בפני המבקרים ביריד את המענים הניתנים בעיר, העשירו במידע משמעותי והזמינו אותם למצות את זכויותיהם. בעמדה של הרשות ביררו בעיקר לגבי מקסום זכויות.

בסיום האירוע חולקו סופגניות מלוות בברכת חג חנוכה שמח על ידי סטודנטים וסטודנטיות מטעם עמותת "אתנחתא".

במסגרת האירוע הוענקה תעודת הוקרה לעו"ס תחיה שרף ראש צוות אזרחים ותיקים על פעילותה הרבה למען תושבי העיר. האירוע הוא חלק משיתוף פעולה שוטף של האגף לשירותים חברתיים עם הרשות לזכויות ניצולי השואה. במסגרת השת"פ הוקם בעיר מרכז מידע ומיצוי זכויות לניצולי שואה, השוכן ברחוב עמק האלה באגף, נגיש לחלוטין ועוסק במגוון תחומים ובהם: קבלת מידע, מיצוי זכויות, סיוע במילוי טפסים, הגשה של חומר רפואי לוועדה רפואית או בקשה להכרה במחלות נוספות, הגשת קבלות להחזר ברשות ועוד.

מנהלת הרשות לזכויות ניצולי השואה, רונית רוזין, סיפרה שהיא נכנסה לאולם והתמלאה באור גדול, כשראתה ניצולי שואה רבים בודקים את זכויותיהם. רוזין ציינה כי הרשות פועלת למען הנגשת השירותים לניצולי שואה קרוב לביתם ותודות לשיתוף פעולה טוב עם העירייה גם מפעילה בעיר מרכז שירות נייד הפועל אחת לחודש וניצולי השואה תושבי העיר, כ-900 במספרם, יכולים להגיע אליו ולהסתייע בעובדי הרשות למיקסום זכויותיהם. לדבריה ניצולי השואה הם המגדלור בעם, הם ההוכחה ליכולת לצאת מהחושך לאור, לבחור בטוב ולנצח בזכות הרוח.

סגן ומ"מ ראש העיר, עמיעד טאוב: "פיתוח מענים ושירותים לאזרחים הוותיקים ככלל ולתושבים שורדי השואה בפרט מהווה חובה וזכות עירונית ראשונה במעלה. אירוע מיצוי הזכויות הינו חלק מפעילות שוטפת שמובילה הרשות בכלל תחומי החיים עבור תושבים שהינם אודים מוצלים מאש ובזכותם יש לנו מדינה. נמשיך לקחת אחריות על הצרכים של תושבי הזהב שלנו"

מנהלת האגף לשירותים חברתיים, מרינה שדה: "אגף השירותים החברתיים בעיר מקדם שירותים מגוונים, איכותיים וייעודיים לאזרחיות ואזרחים הוותיקים. אנו שואפים להנגיש מענים החל מחברה ופנאי ועד לליווי של ממש באזרחים וותיקים בירידה תפקודית, בדידות או כל מצוקה אחרת. זו הייתה חגיגה של ממש שהפגישה בין נותני שירותים בעיר למקבליו, וחזקה את חשיבות ראיית האזרח הוותיק במרכז סדרי העדיפות העירוני".

מנהלת אגף קהילה, זיוה אסא: "מאות תושבי העיר שהגיעו לאירוע הם ההוכחה כמה הנושא של מידע בנושא זכויות הוא חשוב. אירוע זה וכל העשייה בתחום מבטיחים שלוותיקים שלנו יהיו מירב הכלים והידע למצות את זכויותיהם למען שיפור חייהם".

 

◼️ הצטרפו לחדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן

 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית מודיעין מכבים-רעות

דילוג לתוכן