מבזקים
דיווח על פורץ בבניין באשקלון הסתיים במעצר: טבעת זהב וכלי פריצה נתפסו על החשוד לזכר ששת הבוגרים שנפלו: הרב הראשי ורבנים בכירים יגיעו לליל הושענא רבה ברחובות השוטרים תפסו אותו בתוך הרכב: בן 55 מבת ים נאשם בשתי פריצות באותו יום רק 51% מרוצים מתפקוד העירייה: אשדוד משיבה ללמ״ס ומעלה שאלות על המדגם הגיע לבקר את אביו וגילה את הטרגדיה: בן 74 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע התלמידים בחופשה: אשדוד מתגברת את סיורי הביטחון ברובע ב׳ הולכת רגל כבת 13 נפגעה בתאונה בקריית גת רוכב אופנוע כבן 20 נפצע בתאונה באשדוד מדליה בסוף, אבל גם חסימות בדרך: כל מה שצריך לדעת על אירוע הרכיבה במודיעין שריפה פרצה בשכונת שערי פינה בירושלים טברנה יוונית באמצע אשקלון: פסטיבל היין יוצא לדרך עם שמות גדולים לקראת סוכות: אלו השינויים הזמניים בתחבורה הציבורית באשדוד מספארי לילה ועד מסיבת שקיעה: כך ייראה סוכות בבת-ים שני תושבי יפו נעצרו בחשד למעורבות ברצח: קוקאין ויותר מ-1,000 כדורי אקסטזי נתפסו יותר מ-500 דירות בדרך: בני עי"ש מתרחבת והבנייה מתקדמת החול הופך לאמנות: תחרות הפיסול חוזרת לחוף פלמחים בסוכות הולכים לפסטיבל ברחובות? שימו לב: חלק מהחניונים ייסגרו ורכבים ייגררו שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: גבעתיים תציין את היום באירועי זיכרון ושיח אחרי שנים של תקיעות: אילת בדרך למהפכת פינוי-בינוי עם 474 דירות חדשות אור יהודה יוצאת למבצע ניקוי: כך נראים מתקני המשחק אחרי הטיפול

כנס חירום ״עורף סגול״ בכנסת ישראל

דור בן עמי, תושבת העיר שדרות, ראש תחום חירום וחוסן בתנועת לינק 20 מבית שותפויות רוטשילד: ״כשאני יוצאת מהבית ויש צבע אדום אין לי מה לעשות חוץ מלהתפלל שהטיל לא ייפגע בי״.

היום התקיים בכנסת, כנס חירום ״עורף סגול״ שעסק בניסיון לתת מענה פיזי ונפשי לאנשים עם מוגבלות בזמן לחימה. הכנס התקיים בנוכחותם של השר בני גנץ ושר הרווחה, יעקב מרגי. ובהובלת ח״כ פנינה תמנו שטה, ח״כ דבי ביטון וחכ״ל שירלי פינטו.

מחוץ לאולם הכנס הוצבו דוכנים של ארגוני החברה האזרחית: better ונגישות ישראל במטרה לחשוף לפתרונות מידיים לסוגיות שעלו בפאנלים.

הפאנל נפתח בדקת דומייה לזכר הנופלים במלחמת חרבות ברזל ולאחר מכל עלו לבמה להקת ״הרכב מנצח-ראש העין״ לביצוע מרגש של השיר ״הלוואי״ בניצוחה של עופרה כהן.

יו״ר הוועדה לקידום מעמד האישה ויו״ר סיעת המחנה הממלכתי, ח״כ פנינה תמנו שטה: ״ההבנה היא מאוד ברורה, החברה שלנו לא יכולה להיות חברה טובה, חברה שיכולה למצוא בעצמה את הטוב, אם היא לא יודעת לעמוד על זכויות של כלל החברה הישראלית אנו נמדדים על היכולת שלנו להוביל לשיוויון, לאנשים עם מוגבלות יש את הזכות לביטחון ובמיוחד כשמדברים על מאות אלפי אזרחים. ולכן אנחנו כאן היום כדי לדון על כל הדברים שעוד יש לנו לעשות וביניהם תוכנית סדורה שתתן מענה לכל האתגרים.״

חה״כ דבי ביטון (יש עתיד) יו״ר השדולה לזכויות אנשים עם מוגבלויות: ״גם אני אמא מיוחדת, לשתי בנותיי העיוורות ובחיי התמודדתי עם לא מעט אתגרים. כתושבת שדרות ומפונה בחמשת החודשים האחרונים, נפגשתי עם לא מעט משפחות, הורים ילדים עם צרכים מיוחדים, אנשים עם מוגבלות והבנו את הקשיים.
לפנינו עוד המון עבודה, למדנו שאנחנו עם שחייב להיות מוכן להכל ואסור לשכוח את אוכלוסיית המיוחדים״.

יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ: ״העוצמה שלנו כחברה היא היכולת לדאוג גם לחלש יותר, לאלו שמתקשים ולדחוף אותם קדימה, ככה מתנהלת חברה שהיא לא רק מצטיינת, אלא גם מתקדמת. כמדינה וכחברה יש לנו מחוייבות להעניק סיוע וטיפול לאנשים עם מוגבלויות, לראות בהם שווים כמו כל אדם. זה נכון בשגרה, וזה בוודאי נכון בזמן מלחמה. זהו צו מוסרי. אני מבקש לברך את ח״כ פנינה תמנו שטה וח״כ לשעבר שירלי פינטו על היוזמה החשובה והפעילות שלהן בנושא".

חכ״ל שירלי פינטו, יוזמת התוכנית ״עורף סגול״ : ״זה לא יכול להיות שאמא תצטרך לבחור איזה ילד לקחת לממ״ד כי יש לה ילד בכיסא גלגלים, זה לא יכול להיות שילד על הרצף האוטיסטי יחווה התפרצויות זעם ורגרסיה כי לא קיבל מענה חינוכי-טיפולי תואם, שילדה בת 14, חירשת לא תדע שיש אזעקה ותתפלל לאלוהים שלא ייפול עליה טיל! המדינה לא הייתה במלחמה הזאת לסייע לאנשים הכי חלשים! זה הזמן שהממשלה תוציא תוכנית חירום לאומית דחופה על בסיס התוכנית ״עורף סגול״ שהגשתי״.

הפאנל הראשון עסק בהנגשת מקלטים ומערכות מצילות חיים לאנשים עם מוגבלות:
דור בן עמי, תושבת העיר שדרות, ראש תחום חירום וחוסן בתנועת לינק 20 מבית שותפויות רוטשילד: ״כשאני יוצאת מהבית ויש צבע אדום אין לי מה לעשות חוץ מלהתפלל שהטיל לא ייפגע בי״.

אתי שוורצברג, יו״ר אגודת החירשים בישראל: ״היו זוג מאשקלון שישבו יום שלם בממ״ד כי הם לא ידעו מתי תהיה אזעקה ומתי אפשר לצאת בשל היותם כבדי שמיעה״

הפאנל השני עסק במענים חינוכיים לילדים עם מוגבלות בזמן מלחמה:
אסתר שחר דובוסרסקי, אמא של מעיין – ״אני חדשה בעולם של הילדים המיוחדים. תמיד הייתי אמא מיוחדת. עכשיו ה״טייטל״ שלי נקבע בדם. מעייני שלי עברה תאונת דרכים בדרך לטיול שנתי ומאז, כל מה שהיה עד אז נגמר והתחלנו חיים חדשים. במהלך השנה פרצה מלחמה. אני זוכרת את הפעם הראשונה שנשמעה אזעקה, ואני ניתקתי את מעיין ממכשיר ההזנה ורצה עם המיטה שלה למסדרון. זה היה מחזה אימה!״.

ליה אשכנזי, אמא של לביא: ״הפתרון נמצא בשורש, אנחנו חיים במדינה שאנחנו לא יודעים אם יקרה עוד משהו, חייבים לתת יותר תקציבים להדרכות הורים וכל גורם טיפולי אחר שיכול לתת מענה פרקטי, ההכלה חשובה אך חייבים יותר פרקטיקה, להבין איך חושב הילד ואיך הם רואים את העולם מתוך ההבנה שזה שונה לילד המאובחן עם אוטיזם״.

הפאנל השלישי עסק בסיוע נפשי מונגש בעת מלחמה:
עו״ד הדס ארנון שרעבי, מנהלת קשרי ממשל עמותת אותי – ״לצערנו גם מטפלים ומטופלים שלנו חוו על בשרם את האירועים, ילד מגני העמותה נהרג עם כל משפחתו, מטפלים ומטופלים פונו מבתיהם, היה הרבה מאוד עשייה בשטח והחלטנו להנגיש מענים טיפוליים ורגשיים, ללא הטיפולים האלה ילדים עם מוגבלויות לא היו מקבלים כלל טיפולים״.

◼️ לקבוצת חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות חברות הכנסת

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשקלון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של שדרות

לחצו כאן
דילוג לתוכן