ראש עיריית כפר סבא, רפי סער, הודיע על חזרה מדורגת וזהירה של מערכת החינוך בעיר, לאחר הערכות מצב עם פיקוד העורף, גורמי הביטחון, משרד החינוך ונציגי השלטון המקומי וההורים.
על פי המתווה, בימים חמישי–שישי (9–10 באפריל) ישובו לפעילות מסגרות החינוך המיוחד בלבד, הכוללות גני ילדים, בתי ספר לחינוך מיוחד וכיתות תקשורת – ללא מערך הסעות. במקביל, ביום חמישי (9 באפריל) כלל התלמידים במערכת החינוך הכללית ימשיכו ללמוד במתכונת מקוונת.
בעירייה מציינים כי לקראת השבוע הבא ממתינים למתווה מפורט מטעם משרד החינוך וגורמי הביטחון, אשר יגדיר את אופן החזרה המלאה ללימודים. עם קבלתו, צפויות להתפרסם הנחיות מדויקות לכלל מוסדות החינוך בעיר.
עוד נמסר כי העירייה נערכה מראש למגוון תרחישים, לרבות הכנת מוסדות החינוך לפתיחה מחודשת תוך שמירה על ביטחון התלמידים והצוותים.
סער הדגיש כי מדובר בצעד מדוד ואחראי, שנועד לאזן בין הצורך בשגרה לבין שמירה על ביטחון הילדים והקהילה, והביע תקווה לחזרה הדרגתית ובטוחה לשגרה בימים הקרובים.
◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן







