מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?

כפר סבא: מאחורי הדלתות הסגורות של היחידה שמצילה בני נוער מקצה התהום

בנייה מחדש של אמון, חיבור מחודש למסגרת ויצירת עתיד עבור בנות ובני נוער שנמצאים על קצה הרצף החינוכי והאישי.

מאחורי הדלתות של היחידה לקידום נוער – היל"ה בכפר סבא, מתרחשת מדי יום עבודה שקטה אך עוצמתית: בנייה מחדש של אמון, חיבור מחודש למסגרת ויצירת עתיד עבור בנות ובני נוער שנמצאים על קצה הרצף החינוכי והאישי.

היחידה פועלת עבור בני נוער בגילאי 13–18 ומעניקה מענה חינוכי-טיפולי מקיף לנוער בסיכון, במטרה למנוע נשירה ממערכת החינוך ולבנות קשר משמעותי וארוך טווח. כיום מלווים במסגרת כ-200 נערות ונערים, באמצעות צוות מקצועי ומיומן הפועל בבתי הספר, בשכונות, במרחבים הבלתי פורמליים ובמרכזי הנוער – תוך שמירה על רצף טיפולי וחינוכי מותאם אישית.

הצוות פועל מתוך מסירות, אמונה ותשוקה אמיתית לגעת בנפשם של בני הנוער ולהוביל אותם קדימה. המענה כולל טיפול פרטני מותאם, לצד מסלול לימודי במסגרת תוכנית היל"ה – תוכנית להשלמת השכלה לנוער שנשר ממערכת החינוך הפורמלית. כ-50 תלמידות ותלמידים לומדים כיום בתוכנית, כל אחד ואחת עם תוכנית לימודים אישית, הזדמנות שנייה ואמונה ביכולת להצליח.

לצד הלימודים, מפעילה היחידה שורה של קבוצות חינוכיות-טיפוליות ופרויקטים ייחודיים, המותאמים לצרכים ולחוזקות של בני הנוער: רכיבה טיפולית על סוסים, גלישת גלים, אילוף כלבים, סדנאות מקצועיות ויצירתיות בתחומי מוזיקה, כתיבה, איפור, די-ג'יי ולק ג'ל. בנוסף, משולבים בני הנוער בתוכניות העצמה, תרומה לקהילה, מניעה, הכנה לגיוס וליווי לעולם התעסוקה.

אחד מסיפורי ההצלחה המרגשים הוא סיפורו של א', נער בן 16 וחצי שאותר במהלך סיורי רחוב. א' עבד בדוכן פלאפל והצהיר שאינו מעוניין בלימודים או בקשר. עובד קידום נוער סירב לוותר: הוא פגש אותו שוב ושוב בעבודה ובשכונה, בנה אמון, ליווה אותו לצו הראשון והביא אותו לפגישה בתוכנית היל"ה.
"א' סיים 12 שנות לימוד בהצלחה, התגייס לצה"ל וכיום משרת בתפקיד פיקודי", מספרת לאה ממו, מנהלת היחידה לקידום נוער. "גם היום, בחופשותיו, הוא מגיע לבקר ביחידה – והצוות מתמלא גאווה ושמחה על המסלול שבנה בזכות האמון והעבודה המשותפת".

ד', בוגר נוסף של היחידה ותוכנית היל"ה, מתאר כיצד הליווי האישי שקיבל מגיל 13 שינה את חייו. "התקשיתי להתמיד בלימודים ולהגיע לבית הספר", הוא מספר. "לאה זיהתה את הקושי, לקחה עליי אחריות מלאה, ליוותה אותי באופן עקבי, הגיעה לבית הספר, קיימה שיחות אישיות וליוותה גם את המעבר שלי לבית ספר חדש – למרות נתוני פתיחה לא פשוטים. בזכות היחידה הוצאתי תעודת בגרות מלאה עם ממוצע גבוה, שירתי שירות צבאי מלא, ואת שיחת הטלפון הראשונה ביום השחרור עשיתי ללאה – רק כדי להגיד תודה".

"היחידה לקידום נוער בכפר סבא פועלת מתוך תפיסה ברורה: כל נער ונערה ראויים להזדמנות, לליווי ולאמון", מסכמת לאה ממו. "המטרה אינה רק הישגים לימודיים, אלא חיזוק תחושת המסוגלות, מתן כלים להתמודדות ובניית עתיד טוב יותר. הסיסמה שמלווה אותנו – לא לוותר על אף אחד ולאף אחד – היא לא סיסמה. זו דרך חיים".


◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן