מבזקים
חילוץ מיוחד: עובד נפל מגובה באתר בנייה בשוהם שריפה בדירה ברחוב פטל ביבנה: לוחמי האש סורקים אחר לכודים רחובות: בן 16 טבע בבריכה – מצבו קשה אירוע דקירה באשקלון: שני תושבים נפצעו, חשוד מאשדוד נעצר זמן קצר לאחר מכן כביש 1: שני רוכבי אופנוע נפצעו קשה בתאונה סמוך למחלף בן גוריון בשורה למשרתי המילואים: עד 550 אלף שקל הנחה ו – 20 אלף הזדמנויות לדיור רוני ראובן מיבנה יקבל את "אות סטפה": האמנות שהפכה לכלי חינוכי לילדים ובני נוער קריית גת חוגגת 70: אלה שמונת יקירי העיר שנבחרו לשנת 2026 עסקת ענק בחברה מיבנה: לאומי פרטנרס תשקיע 33 מיליון שקל במעבדות איזוטסט רמלה: השוטרים ניפצו את חלון הרכב – ובתוכו מצאו אקדח טעון קטל בכביש 1: שני גברים נהרגו בתאונה, גבר נוסף נפצע קשה הבירה זורמת, הדג נחש על הבמה: פסטיבל הקיץ של גבעתיים חוזר תל אביב: מטען צינור הוסלק בתוך מקרר בחצר בית – בן 45 נעצר תאונה קשה בכביש 1: צוותי ההצלה הוזעקו למספר נפגעים פתח תקווה: חשודה התחזתה לגבר וניהלה קשרים רומנטיים ומיניים עם נשים ליקויים במלאי התרופות: צו סגירה חלקי הוצא לדיור מוגן בפתח תקווה שני פצועים באירוע אלימות באשקלון גלית חייט מונתה למנהלת חטיבת הביניים "יצחק נבון" בחולון רהט: אטליז נסגר בצו מנהלי לאחר אירוע ירי שבו נפצע מנהל העסק שינויים בתנועת הרכבות בחיפה והצפון: התחנות שייסגרו בסוף השבוע

כשיצירתיות פוגשת נשימה וזריחה באשדוד 

קהילת אבוקדו – קהילה ירוקה עם גרעין חזק, מארחת את הסופר דרור שגב לסדנאות כתיבה יצירתית, רגשית ותרפויטית בטבע העירוני של אשדוד. זה מספר פעמים שקבוצה אינטימית של תושבים ותושבות נפגשת לסדנת כתיבה, באחד מאתרי הטבע של אשדוד, בשעת הזריחה או השקיעה.

סדנאות הכתיבה "לכתוב, לנשום", בשיתוף עם קהילת אבוקדו העירונית, מפגישים את חובבי הכתיבה והמרחבים הפתוחים עם עצמם, במקומות הכי פרטיים ומעצימים שיש. סדנאות הכתיבה מתקיימות מול השקיעה או הזריחה, באחד מאתרי הטבע השוקקים של העיר, כשתושבות ותושבים אשר שריינו לעצמם מקום בסדנאות הקרובות שיימשכו לאורך כל הקיץ, לוקחים בהן חלק.

 

"פעם ישבנו על חולות הדיונה מול הזריחה ופעם על מרפסת התצפית אל הים מול השקיעה בפארק האקולוגי, מוקפים שועלים וצבאים, מעלים זיכרונות ילדות בטבע, טעמים וריחות של מאכלים, ונותנים לנפש להתבטא ולפעמים גם זולגות כמה דמעות" מספרת ימית הוניקמן פרץ, מנהלת מח' איכות הסביבה ומציינת כי "מדובר בסדנאות מאוד חווייתיות עם שיתופים מרגשים".

בחודשי הקיץ פוגש הסופר והמרצה דרור שגב את תושבי אשדוד במרחב העירוני ובפינות הטבע בעיר, כדי להנחות תהליך של חיבור פנימי וחיצוני באמצעות כתיבה. הפעם התקיים גם שיתוף פעולה מעניין, שהתרחש בריטריט כתיבה של הסופר יחד עם אפרת שקד, מנחה למדיטציה מאשדוד ששמה הולך לפניה במסגרת סדנת אורח ייחודית בנווה שלום.

אפרת, כאורחת מיוחדת, פגשה את קבוצת הכתיבה. ברגישות רבה היא הפעילה את היכולות, החושים והאינטואיציה של חברי הקבוצה והביאה אותם להתכנס לתוך עצמם לכמה שעות מזוקקות, לשעתיים של אסקפיזם והרחק מהמציאות.

אפרת, מקומית ומשלנו, ידועה בכל הארץ הודות למפגשי התנועה והחיבור הטבעי שהיא מקיימת. היא מלווה ומאפשרת למשתתפים לפתח תודעה נוכחת – במציאות משתנה. "ההזדמנות להפגיש את אורחי הריטריט שלי עם אפרת שקד הן בעיניי יקרות מפז״, אומר שגב, "הסדנה הייתה סולד-אאוט ולא היה לי ספק שכאורחת מיוחדת אביא את אפרת. אפרת מוסיפה עוד נדבך של עוצמה ונשמה. אני שמח לגלות בכל פעם מחדש עוד ועוד אשדודים מוכשרים, עזי לב ונפלאים".

לאור האמור הוחלט להביא את השיתוף פעולה למפגש הקרוב שיתקיים ביום חמישי 25.7 בנחל לכיש, בה שקד ושגב ישתפו פעולה לסדנה חווייתית ועמוקה של כתיבה מדיטטיבית. נותרו כרטיסים אחרונים.

לפרטים והרשמה בלחיצה על הקישור.

 

◼️ לקבוצת חדשות  אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן