פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד מחמד אלמעאבדה (20) מערערה ומוחמד קבועה (18) מכסיפה, לאחר שבעקבות הזדהות עם ערכי ארגון הטרור דאע"ש קשרו קשר לבצע פעילות טרור נגד אזרחים וחיילי צה"ל.
על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד מוחמד סולימאן מפרקליטות מחוז דרום, אלמעאבדה גילה עניין רב בפעילות דאע"ש ונהג לגלוש באתרים ייעודיים של הארגון. בשנת 2023, במהלך מפגש בין השניים, שיתפו זה את זה בתמיכתם באידיאולוגיית דאע"ש ובפעולותיו. בהמשך החל אלמעאבדה לשלוח לקבועה תכנים הקשורים לארגון. על רקע אירועים שדווחו מרצועת עזה, בהם נפגעו אזרחים, החליט אלמעאבדה לפעול באופן שיבטא את תמיכתו בדאע"ש. לפני כחודש, שיגר הודעה לקבועה באמצעות ווטסאפ, בה הציע לבצע פיגוע לקראת חג הקורבן. קבועה השיב בחיוב והביע נכונות להשתתף בתכנון.
אלמעאבדה נעצר ימים ספורים לאחר מכן. לשניים יוחסה עבירה של קשירת קשר לפשע – מעשה טרור.
הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








