לא כל מי שחצה את גיל 60 מחפש עוד חוג או הרצאה. יש מי שרוצים להכיר אנשים חדשים, להשפיע על המתרחש ביישוב שלהם, ליזום פעילויות ולהמשיך להיות חלק פעיל מהקהילה.
במועצה האזורית באר טוביה החליטו לתת מקום בדיוק לצורך הזה, והשבוע הושק באופן רשמי מועדון 6075, המיועד לתושבות ולתושבים בני 60 עד 75.
אירוע ההשקה התקיים בקולוסיאום שבמושב אביגדור, שלפי הודעת המועצה היה מלא עד אפס מקום. אלא שבניגוד ליוזמות המתחילות בהחלטה של הרשות המקומית, במקרה הזה הרעיון הגיע דווקא מהשטח.
הכול התחיל בפנייה של תושבות המועצה, שביקשו לפתח מסגרת קהילתית המתאימה לבני גילן. לא רק מקום שאליו מגיעים כדי להשתתף בפעילות שמישהו אחר תכנן, אלא מרחב שבו אפשר להציע רעיונות, ליצור קשרים ולהוביל יוזמות.
בעקבות הפנייה החל תהליך משותף עם האגף לשירותים חברתיים במועצה. במסגרת התהליך התקיים ערב של שולחנות עגולים, שבו עלו רעיונות וצרכים של התושבים, ובהמשך נפתח קורס להכשרת פעילים קהילתיים.
בחודש מאי האחרון כבר הסתיימה הכשרתו של הפורום המוביל של המועדון. המשתתפים גיבשו רעיונות לפעילות קהילתית, ובאירוע הסיום הוענקו להם תעודות הוקרה.
השבוע הגיע השלב הבא: המועדון הושק בפני קהל רחב, לקראת פעילות שתובל על ידי התושבים עצמם.
וזו גם הנקודה שמבדילה את מועדון 6075 ממסגרות פנאי רגילות.
המטרה אינה רק לספק פעילויות לבני הגילים הללו, אלא לאפשר להם להיות מעורבים ביצירתן. חברי הפורום אמורים להוביל יוזמות שיתרמו לבני גילם, אך גם לקהילה הרחבה של באר טוביה.
במועצה אזורית, שבה התושבים מתגוררים במושבים וביישובים שונים, מסגרת משותפת יכולה ליצור הזדמנויות להיכרות ולפעילות מעבר לגבולות היישוב שבו מתגוררים.
עבור מי שפרשו מעבודתם, צמצמו את היקף התעסוקה או פשוט מחפשים אפשרויות חדשות לעשייה, מסגרת כזאת עשויה להציע הזדמנות להמשיך להשתמש בניסיון ובכישורים שצברו לאורך השנים.
גם עבור מי שעדיין עובדים במשרה מלאה, המועדון יכול להיות הזדמנות לפתח קשרים חברתיים ולהשתלב ביוזמות קהילתיות המתאימות לתחומי העניין שלהם.
במועצה כבר פועלים מועדוני ותיקים ביישובים השונים, לצד פעילויות תרבות, העשרה ומסגרות בין־דוריות. מועדון 6075 מצטרף למערך הזה, אך מתמקד בקבוצת גיל מוגדרת וביוזמה שמגיעה מהמשתתפים עצמם.
עם זאת, עדיין יש כמה שאלות מעשיות.
בהודעת ההשקה לא פורסמה תוכנית הפעילות העתידית של המועדון, וגם לא נמסרו פרטים על תדירות המפגשים, עלות ההשתתפות או הליך הצטרפות לתושבים שמעוניינים לקחת חלק.
לכן, מי שמתעניין במיזם יכול לפנות לאגף לשירותים חברתיים במועצה ולברר כיצד ניתן לקבל מידע על פעילות הפורום ועל אפשרויות ההצטרפות בהמשך.
לפי אתר המועצה, ניתן לפנות לעו״ס ענת ארז, העוסקת בתחום הוותיקים ובמועדוני הוותיקים, בטלפון 08-8509835. חשוב לציין כי מספר זה מפורסם כפרט קשר לשירותי הוותיקים ולא כמוקד הרשמה ייעודי למועדון 6075.
השקת המועדון היא צעד נוסף בפיתוח הפעילות הקהילתית בבאר טוביה, אבל ההצלחה שלו תיבחן בהמשך: בכמות התושבים שיבחרו לקחת חלק, ביוזמות שיצמחו מהפורום וביכולת ליצור חיבור בין אנשים ויישובים.
בינתיים, היוזמה כבר מעבירה מסר מעניין: גם בגיל 60, 65 או 75, לא צריך לחכות שמישהו יחליט בשבילך איך ייראו החיים בקהילה. לפעמים אפשר פשוט להציע רעיון, למצוא שותפים ולהפוך אותו למציאות.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









