מבזקים
‏מארזי חנוכה ב־15 שקלים: העשייה של חניכי מע״ש אור יהודה ‏גם בכיתה וגם ברשת: קריית גת מצטרפת למאבק בחרם ובבריונות בן 37 נפצע במהלך עבודתו בנתניה שני חשודים ביידוי אבנים שפצע שוטרת מג"ב נעצרו בכפר באיו"ש 45 שנות מאסר למחבל שהשתתף בפיגוע ירי והצית חומר דליק לעבר אוטובוס חיילים המסיבה נעצרה באמצע: המשטרה פיזרה אירוע טבע סמוך לקריית מלאכי רכב התנגש בחנות במרכז מסחרי באשדוד: גבר ואישה נפצעו אילת, קריית עקרון והכנרת: 58 הרוגים בטביעות ברחבי הארץ ראש ישיבת ההסדר בבאר שבע תקף את תכני החינוך בצה"ל: "אנחנו לא כוחות האו"ם" סכין, מסמרים ואמצעי הצתה: צעיר נעצר סמוך לירושלים בחשד שתכנן פיגוע מיידי המאבק על האתר הארכיאולוגי ברמת גן: שר המורשת הגיע למתחם וינטר הבת שנרצחה ב-7 באוקטובר מונצחת בגינה חדשה בסורוקה חיילת שלא עונה לטלפון, רווקה עם סוד ומופע דראג: 5 ימים לא שגרתיים בפתח תקווה הבתים שנעלמו והזיכרונות שנשארו: תל אביב נחשפת בתערוכה חדשה יום של מנוחה ותרבות: דיירי המעון יצאו ליום כיף במלון בערד שוק שישי חדש בקריית גת: אוכל מקומי, גבינות, פרחים ומוזיקה בגיל 22 הרוויחה 25 אלף שקל בחודש. היום היא מלמדת ילדים בקריית מלאכי במשך שנים נפגשו במקלט: מי עזר לבני הנוער בירושלים לקבל בית חדש? מה הקשר בין נעליים משומשות לכריך של תלמיד? היוזמה המפתיעה בבת ים אין קו, אין פתרון? תושבי רחובות שוב מתבקשים לספר מה לא עובד בתחבורה הציבורית

לוד מקבלת בית מדרש חדש!

לאחר שנים של פעילות בעיר לוד, מדרשת או"ת לינדנבאום משנה את שמה ל"מדרשת דורית" ועתידה לעבור למבנה קבע חדש, שהקמתו צפויה להתחיל בקרוב הודות לתרומתם הנדיבה של בני הזוג בן-ג'יי ודורית ג'נה.

לאחר שנים של פעילות בעיר לוד, מדרשת או"ת לינדנבאום משנה את שמה ל"מדרשת דורית" ועתידה לעבור למבנה קבע חדש, שהקמתו צפויה להתחיל בקרוב הודות לתרומתם הנדיבה של בני הזוג בן-ג'יי ודורית ג'נה.

המדרשה, הפועלת במסגרת רשת 'אור תורה סטון', פותחת בימים אלה את שנתה התשיעית וממשיכה בדרכה הייחודית: שילוב לימוד תורה רציני ומעמיק עם חיבור למעורבות חברתית וערכי ציונות, בשילוב עם שירות צבאי או לאומי. המדרשה ממוקמת בלב העיר לוד, והמודל החינוכי שלה כולל לימוד מבוקר ועד ערב לצד חיבור פעיל לתושבי העיר.

תלמידות המדרשה גרות בעיר, מתנדבות עם אוכלוסיות שונות ופועלות לעזור למשפחות מילואים מאז ה-7 באוקטובר. בית המדרש של המדרשה פתוח גם לנשות העיר במסגרת שיעורים שבועיים, חגים וסליחות, ומושך השתתפות רחבה. תרומתם של בני הזוג ג'נה מבטיחה את המשך צמיחתן של נשים מנהיגות המשלבות לימוד תורה ותרומה משמעותית לחברה.

כחלק מההתרחבות, עיריית לוד מקצה קרקע במרכז העיר להקמת המבנה הקבוע. הבניין יכלול בית מדרש גדול, חדר אוכל, כיתות לימוד וחדרי ישיבות, ויאפשר הרחבת פעילות המדרשה ותלמידותיה.

בן-ג'יי ודורית ג'נה ציינו: "התמיכה במדרשת דורית מבטאת את מחויבותנו לנשים צעירות שלומדות תורה, משרתות בצה"ל ומשתתפות במעורבות חברתית, במיוחד בערים כמו לוד, שבהן נוכחותן חשובה במיוחד."

הרבנית נעמה פרנקל, ראש המדרשה, הוסיפה: "בנות מכל הארץ לומדות כאן תורה אינטנסיבית ופוגשות מקרוב את העיר לוד ואת אוכלוסייתה המיוחדת. ההתקדמות למבנה קבע ושינוי השם מביאים בשורה משמעותית להגדלת תורה וחסד בעיר."


◼️ חדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברת רשת 'אור תורה סטון'

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן