"ניתאי שלנו גרם לנו להבין שאסור אף פעם להתייאש"
"במסכת אבות אמר ניתאי הארבלי שהיה אב בית הדין: '…אל תתייאש מן הפורענות'. גם ניתאי שלנו גרם לנו להבין שאסור אף פעם להתייאש והפך עבורנו סמל לתקווה", כך אמרה בהתרגשות יסמין מיטלברג בת ה-34 לצד בעלה יניב באירוע ברית המילה של בנם כשצוות מד"א שיילד אותה בביתה בשדרות נכח בין האורחים.
באחד מהימים בחודש התשיעי להריונה החלו אצל יסמין צירים תכופים, יניב שהבין שלא יספיקו להגיע לבית החולים ברכב הפרטי שלהם, התקשר למוקד החירום 101 של מד"א שהזניק ניידת טיפול נמרץ. "כנראה שלא היינו מספיקים להגיע ברכב הפרטי שלנו לבית החולים לפני שהלידה מתחילה, לכן הזמנו את מד"א כי עם אמבולנס חשבנו שיש סיכוי טוב יותר שנספיק להגיע בזמן. בכלל לא חשבנו על האופציה שהלידה תקרה כאן בבית, אלא רק שנגיע מהר לבית החולים", סיפרו יניב ויסמין.
כשצוות טיפול הנמרץ של מד"א, הפראמדיקים אדל חמיאס, ירין בניטה ודביר מלול הגיעו ליסמין הם הבינו שהלידה קרבה וההחלטה הכי טובה עבורה ועבור העובר שלה היא ללדת בבית. "אין אחת שלא הייתה נלחצת כשאומרים לה שהיא צריכה ללדת בבית בפתאומיות, אבל בגלל הסיפור המורכב מהלידות הקודמות שעברתי, הפחד שלי היה יותר גדול ממישהי אחרת שכנראה הייתה נקלעת לאותה הסיטואציה", מספרת יסמין. "ברוך השם יש לנו שלוש בנות מקסימות – רביד, אדל ושחר הלל, אך הדרך ללידה הזאת לא הייתה קלה. עברתי תקופה לא פשוטה שבמהלכה הגעתי לחדר הלידה עם צפייה גדולה לצאת עם בן, אך יצאתי בידיים ריקות. פעם אחת נכנסתי לניתוח קיסרי והתינוק נפטר כמה שעות לאחר מכן, בפעם השנייה עברתי לידה שקטה כשהייתי בשלב מתקדם בהריון ולאחר הלידה של שחר הלל עברתי הפלה. למרות הכל, אף פעם לא חשבנו לוותר, לא התייאשנו, בחרנו להמשיך ולהאמין", משתפת יסמין את סיפורה.
"כשהצוות של מד"א הגיע אליי הביתה לא הבנתי את הסיטואציה, ביקשתי שניסע מהר לבית החולים ולא תיארתי לעצמי עד כמה הלידה באמת קרובה", משחזרת יסמין ומוסיפה, "המילים של אדל הפראמדיקית לא יוצאות לי מהראש עד עכשיו, 'לצאת לבית החולים זה סיכון גדול יותר עבור העובר שלך, מאשר ללדת בבית'. למרות הפחד הגדול שהייתי בו, באותו הרגע הבנתי שאני בידיים טובות".
צוות הפראמדיקים של מד"א מיד החל בהכנות לקבלת הלידה ולאחר מספר דקות שנראו כמו נצח, הגיח לאוויר העולם תינוק קטן וחמוד. "כבר כשהגענו ליסמין הבנו שלא נספיק להגיע לבית החולים לפני הלידה ולכן במהירות נערכנו לקבל את הלידה בבית. לאחר כמה דקות נולד התינוק המתוק, כשחבל הטבור כרוך סביב צווארו. הבנו שאנחנו צריכים לפעול מהר כדי למנוע אסון, שחררנו את חבל הטבור וחתכנו אותו. בצענו בדיקות רפואיות לרך הנולד ופינינו אותו ואת יסמין לבית החולים כשמצבם טוב. הלחץ שהציף את יסמין כשהודענו לה שהיא תלד בבית, הפך לחיוך רחב כשהיא ראתה את התינוק החמוד", סיפרה פראמדיקית מד"א אדל חמיאס.
שמונה ימים לאחר מכן, צוות מד"א שהוזמן על ידי יניב ויסמין הגיע לאירוע ברית המילה של התינוק הקטן שם נחשף שמו – ניתאי. "אחרי כל הניסיונות האלה שעברנו, אנחנו זוכים לקיים ברית מילה בשמחה והודיה גדולה על כל הניסים והאתגרים שעברנו בדרך אליו ומאחלים לו שיהפוך חולשה לעוצמה גדולה, ויהיה ילד עם עוצמות וחוזקות מיוחדות", נאם יניב מול הקהל והוסיף, "אני רוצה להגיד תודה לאורחים מיוחדים שנמצאים פה איתנו, לפראמדיקים במד"א היקרים אדל, ירין ודביר שהיו השליחים הכי טובים, מקצועיים ומדויקים בסיטואציה שנקלענו אליה. מי שלא יודע יסמין ילדה בבית על הרצפה בסלון והאמת שהרגשנו כאילו שיש איתנו צוות שלם של מילדות עם 20 שנות ניסיון, הכל נעשה ברוגע, בנחת ובדאגה. תמשיכו להציל חיים ולעזור בהבאת חיים לעולם. תמיד אומרים לזוגות – 'שתצאו בידיים מלאות', אז במקרה הזה שלנו, נכנסו לבית חולים בידיים מלאות ויצאנו בידיים מלאות".
◼️ חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן








