בשעה 21:15 התקבל דיווח דרמטי במוקד 101 של מד"א במרחב לכיש על אירוע טביעה חמור של פעוט בבריכה ביתית באחד ממושבי המועצה האזורית לכיש. חובשים ופרמדיקים של מד"א הוזעקו למקום והחלו מיד בביצוע פעולות החייאה בפעוט, כבן שנתיים וחצי, שהוגדר במצב אנוש.
חובש מד"א, נתנאל כהן, שהיה מהראשונים בזירה, סיפר על הרגעים הדרמטיים: "הגענו לבית פרטי והובילו אותנו אל הפעוט שהיה מחוסר הכרה. אנשי רפואה שהיו במקרה במקום התחילו בפעולות החייאה בסיסיות ואנחנו הצטרפנו אליהם עם הציוד הרפואי. לאחר דקות ארוכות של ביצוע עיסוי לב, הנשמה מתקדמת ומתן טיפול תרופתי, חברנו למסוק שהוזנק מבעוד מועד ונחת בסמוך, שמפנה אותו לבית החולים תוך שצוות המסוק ממשיך להילחם על חייו."
מדוברות איחוד הצלה – מחוז דרום, נמסר כי צוותי הרפואה של הארגון הצטרפו אף הם למאמצי ההחייאה בזירה. הרופא ד"ר אבי בדיחי, הפראמדיק המחוזי רונן גיל והחובש אורי שלוה מאיחוד הצלה סיפרו: "שהגענו למקום הבחנו בילד כשהוא ללא הכרה ולא נושם. ביצענו בו פעולות החייאה ממושכות ולאחר מכן הוא פונה במסוק צבאי לבית החולים תוך כדי המשך פעולות החייאה כשמצבו מוגדר אנוש".
הפעוט פונה לבית החולים סורוקה בבאר שבע, תוך כדי המשך פעולות החייאה אינטנסיביות, במאבק נואש להציל את חייו. טרגדיה זו מדגישה שוב את הסכנות הטמונות בבריכות ביתיות ואת החשיבות הקריטית של השגחה צמודה ורציפה על ילדים בסביבת מים, במיוחד בחודשי הקיץ.
◼️ הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
◼️ הצטרפו לחדשות מועצות אזוריות ומקומיות בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








