מבזקים
בצל מזג האוויר הסוער: משטרת אילת נערכת ליום הבחירות ולחסימות כבישים מהצפון ועד באר שבע: הרכבות שיתוגברו בליל המרוץ בתל אביב לפני שנכנסים למים: אזהרת רחצה פורסמה בחוף בהרצליה אזהרת רחצה בחוף הכוכבים בהרצליה: תוצאות חריגות בבדיקות המים מופעים, אוכל מסורתי ואירוע מיוחד לנוער: חגיגות הסגד בראשון לציון מחפשים עבודה או רוצים להתקדם בקריירה? שבוע התעסוקה מגיע לראשון לציון 91.2% זכאות לבגרות ו־90.1% להסמכה טכנולוגית: ההישגים של בית הספר בבאר יעקב הכריך שהוביל לכתב אישום: פרץ לעסק סמוך לאשדוד, גנב רכב והותיר אחריו ראיית DNA מתכננים לנסוע לאילת בשלישי או ברביעי? זו אזהרת המשטרה מנדלבליט בראש הפקולטה החדשה: החידושים במכללה האקדמית רמת גן פיצה, גלידה או קורנפלקס? הבחירות המיוחדות של ילדי גן בגן יבנה באר שבע: החנייה בכחול־לבן תהיה בחינם ביום הבחירות מעל 500 דירות ישנות לשכונה חדשה: תוכנית הענק בבאר שבע הקלפי הגיעה לגן: ילדי גן דקל בגן יבנה יצאו לבחור אשקלון: בן 50 נפצע בתאונה ברחוב הרב שאול הכהן 17,500 מ״ר של מסחר ותעסוקה: שני מתחמי I-Solomon חדשים בדרך לגדרה מאזור הנוחות אל הים: תלמידי תיכון יובלים באור יהודה צוללים לעולם חדש אשקלון: סמים, סכינים, גרזן ורובה ציד נתפסו ברכב – חשוד נעצר גן יבנה חוזרת לרקוד: פסטיבל המחול השנתי חוזר עם 20 להקות מכל הארץ ראשוני: ראש העיר לשעבר של אור יהודה הורחק מבניין העירייה ומעובדים בכירים

ללמד את המוח להגיב אחרת: תקווה חדשה לנפגעי פוסט-טראומה ומלחמה באמצעות נוירופידבק

חודש יוני מצוין כחודש המודעות הבינלאומי להפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD), כאשר מחקרים אקדמיים עדכניים ומומחים בתחום בריאות הנפש מציגים פריצת דרך טיפולית המאפשרת לאמן את המוח מחדש, להפחית תסמינים קשים ולהחזיר את השליטה לחיים גם לאחר חוויות מלחמה וטרור קשות.

אירועים טראומטיים הם חלק בלתי נפרד מהחיים של רבים מאיתנו, אך בעוד שרוב האנשים מצליחים עם הזמן לעבד את החוויה ולשוב לשגרה, אצל אחרים הפצע הנפשי נותר פתוח. הפרעת דחק פוסט־טראומטית היא תגובה נפשית ממושכת שעלולה להתפתח בעקבות חשיפה לאירוע מסכן חיים או מטלטל במיוחד, ולהמשיך ללוות את האדם חודשים ואף שנים לאחר מכן. ההפרעה מתבטאת בזיכרונות חודרניים, סיוטים, תחושת דריכות מתמדת והימנעות ממצבים המזכירים את הטראומה – תסמינים שעלולים לפגוע באופן משמעותי בתפקוד, במערכות היחסים ובאיכות החיים הכוללת.

מחקר מקיף שפורסם בכתב העת האקדמי Journal of Counseling & Development מציג תמונה מעודדת במיוחד לגבי יעילות טיפולי נוירופידבק עבור הסובלים מהפרעת דחק פוסט-טראומטית. מדובר בסקירה שיטתית אשר בחנה שורה של מחקרים קליניים ומצאה כי הטיפול בנוירופידבק הוביל לירידה מובהקת בתסמינים המרכזיים של הטראומה, בהם חרדה, דיכאון, פלאשבקים ועוררות יתר. החוקרים ציינו כי הטיפול לא רק סייע בהפחתת הסימפטומים, אלא גם תרם לשינוי פיזיולוגי חיובי בפעילות המוחית הקשורה לעיבוד פחד, חרדה וזיכרונות טראומטיים. המחקרים שנבחנו כללו אוכלוסיות מגוונות – מלוחמים, נפגעי טרור ועד אזרחים שחוו טראומות אזרחיות, והוכיחו כי ההשפעה החיובית של הנוירופידבק חוצה מגזרים וסוגי טראומה. בישראל, שבה רבים נחשפים למצבי איום מתמשכים, מדובר בבשורה חשובה ומשמעותית במיוחד.

לצד האתגרים שמציבה ההתמודדות היומיומית עם הטראומה, הולכת ומתבססת כיום תחושת תקווה זהירה אך ממשית. ההתקדמות המחקרית והכלים הטיפוליים החדשים מצביעים על כך שגם מצבים מורכבים וכרוניים אינם גזירת גורל, וכי ניתן לשפר את איכות החיים באופן דרמטי. עבור מטופלים רבים, עצם ההבנה שהמוח מסוגל להשתנות מבחינה מבנית ופונקציונלית ושקיימות דרכי טיפול מגוונות ויעילות, פותחת פתח לאפשרות ממשית של הקלה, שליטה מחודשת ואף חזרה הדרגתית לתפקוד מלא ולרווחה נפשית. הטיפול החדשני מוצע בין היתר במרכז מליקוב לנוירולוגיה ורפואה מתקדמת, הממוקם ברחוב הנחושת 3 בתל אביב, אליו ניתן לפנות בטלפון 03-6140614 או דרך אתר האינטרנט הרשמי www.melikov.co.il.

לדברי ד"ר אירנה נתנאל, פסיכותרפיסטית מוסמכת לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי במרכז מליקוב לנוירולוגיה ורפואה מתקדמת, טראומה אינה רק זיכרון אלא שינוי עמוק באופן שבו המוח פועל: "במצבי פוסט-טראומה, מערכות הפחד והדריכות נשארות פעילות גם כשהסכנה כבר חלפה. נוירופידבק מאפשר ללמד את המוח להגיב אחרת. הטיפול, שאינו פולשני, מבוסס על ניטור גלי מוח ומתן משוב בזמן אמת כך שהמטופל לומד בהדרגה לווסת תגובות כמו חרדה, עוררות יתר וזיכרונות חודרניים. היכולת של המוח להשתנות היא הבסיס לתקווה. גם אחרי טראומה קשה, ניתן לבנות דפוסי תגובה חדשים ובריאים יותר".


◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: מרק מליקוב

דילוג לתוכן