מבזקים
ניסו לברוח – ונעצרו על הכביש: שוד באשדוד מהכאב לפעולה: כך נפתח השבוע בבתי הספר באור יהודה רמלה בדרך למהפכה: 1,700 דירות במתחם חדש בין זיכרון לרגע: תערוכת צילום חדשה נפתחה בגדרה פתח תקווה עולה שלב: אופנה, פסטיבלים וספורט בקיץ בדרך הביתה: בן 80 נפגע מרכב ברמת גן דרמה בארה"ב: טראמפ פונה מאירוע כתבים לאחר ירי לעברו סוף שבוע אלים גם בתל אביב: עוד קטינים נעצרו מודיעין עילית: שריפה בישיבה בליל שבת, נזק כבד תאונה קשה באזור: בן 17 פונה במצב קשה הוד מלכותה, סזאנקה: חוויה אסייאתית מעודנת ומדוייקת בביג פאשן אשדוד עוד אירוע אלימות באשקלון: גבר בן 40 נפצע באורח קשה הסדרי תנועה חדשים בכביש 461: הכניסה לרמת פנקס תיחסם ל-3 חודשים לזכרם: מאות תושבי גבעת שמואל השתתפו במרוץ הלפיד המסורתי אשקלון על הרגליים: כ-3,000 משתתפים במרוץ "אשקלון WINNER נתנאל" זהירות, אוכפים: עיריית אור יהודה מרחיבה את רשימת מוקדי האכיפה המוגברת טרגדיה בנתניה: צעירה כבת 26 נהרגה לאחר שנפלה מגובה פצוע בינוני באירוע אלימות בערד: גבר כבן 45 פונה לסורוקה תושב באר יעקב ושני קטינים נעצרו עם אמצעי לחימה בכניסה לאצטדיון סמי עופר אזעקת "צבע אדום" הופעלה באזור התעשייה הדרומי באשקלון; דובר צה"ל: "מדובר באזעקת שווא"

"במשמרת שלי החינוך ביבנה יהיה ראשון בסדר העדיפויות"

אלון רוזן המועמד לראשות העיר פרסם את תכנית החינוך שלו >>

המועמד לראשות העיר, אלון רוזן, פרסם את תכנית החינוך שלו המפרטת מצע מקיף הנוגע בנקודות המרכזיות של מערכת החינוך ביבנה. לדבריו, "אני מאמין בחינוך לפני הכל. עבורי זו לא רק סיסמה, זה המפתח ליבנה צומחת וחזקה. זה הבסיס עליו עומדת העיר ואם הוא לא יהיה יציב – לא נצליח לשנות שום דבר".

התכנית של רוזן מציבה חזון חינוכי לעיר, כמו גם יעדים מוגדרים, פיקוח, בקרה, תקצוב – "כל מה שדורשת מערכת שחייבת לעבור לשיטות ניהול מודרניות. כל אלה ימומשו תוך שמירה על הלב והנשמה של המערכת הזאת, החלק שרואה כל תלמיד ותלמידה ולא משאיר אף אחד מאחור", אמר רוזן.

התכנית עוסקת בין היתר ביישום תכנית מסודרת ליום לימודים ארוך שתכלול הטמעה של לימודים של כישורי חיים בסיסיים, הקניית ערכים, כישורי שפות, חינוך פיננסי, מחשוב ודיגיטציה תוך קידום תוכניות הצטיינות, תוכנית העיר הלומדת המשלבת חינוך פורמאלי ובלתי פורמאלי ומאחדת בין הגיל השלישי והגיל הרך, בניית מערכות חינוך אלטרנטיביות ומסלולים ייחודיים מגן ועד יב', הקמת מכללה ללימודים אקדמאיים, לימודי חובה מכיתה א' בעולמות השפות המחשוב והטכנולוגיה, לימודי מורשת יבנה כחובה ובסיס בכל מערכת החינוך.

בנוסף כוללת התכנית טיפול שורש והתאמה לצרכים של חינוך ביבנה לילדי החינוך המיוחד המתגוררים בעיר ומימוש יכולת אמיתית לכך שכל תלמיד או תלמידה בחינוך המיוחד ילמדו בעיר, מערך הסעות מקיף לילדי העיר, אפשרות בחירה באיזה בית ספר תיכון ילמד הילד, תוכנית "גן מוגן" כחובה בכל הגנים בעיר, הפעלת גנים נושאיים ותמיכה תקציבית משמעותית במערך הגנים בעיר, טיפול מעמיק והתאמה לצרכים של חינוך הממלכתי דתי (חמ"ד) ומימוש יכולת אמיתית לכך שכל תלמיד או תלמידה בחמ"ד ילמדו בעיר ועוד.

רוזן סיכם ואמר: "אני מאמין בכל לבי שיבנה צריכה ויכולה להפוך לעיר חינוך מובילה בישראל. אני מאמין בצוותי החינוך המופלאים והמסורים שיש לנו בעיר, אני מאמין בתלמידות ובתלמידים שלנו, אני מאמין בהנהגת ההורים העירונית ובכל ההורים המעורבים שתורמים ממרצם ומזמנם לשיפור המערכת. יותר מהכל, אני מאמין שאם נתגייס כולנו למאמץ הזה ונפעל בשיתוף פעולה מלא – התכנית הזאת תהפוך את מערכת החינוך העירונית למקור גאווה ולכזאת שכל המדינה תישא אליה עיניים".

◼️ לקבוצת החדשות ביבנה והסביבה לחצו כאן

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן