מבזקים
רכב התנגש בקיר בבת ים: הנהג איבד את הכרתו ונהרג טרגדיה בהרצליה: רוכב אופנוע בן 27 נהרג בתאונה בדרך יורדי הים הסתיר סכין במעיל וחיכה לחייל ליד שער הפרחים בירושלים: האישום נגד בן ה – 18 שנשבע אמונים לדאעש שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: אלפי רצים מילאו את השדות סביב קיבוץ בארי פותחים שנה בהרצליה: אלפי סטודנטים חוזרים לקמפוס – ואלה ההנחות שמחכות להם בעיר איבד את משפחתו בשואה והפך לאלוף בצה"ל: רמת גן נפרדת מאחד מיקירי העיר שתי בשורות בתמונה אחת: מעיין אדם ילדה בן – וקיבלה טבעת אירוסים מיובל צלנר צה״ל: חוסל ראש חוליית נוח׳בה שפשט על מחנה רעים ב־7 באוקטובר ברוכים הבאים הביתה: חיים ביבס נפגש עם עולים חדשים במודיעין שישה גביעים לאשדוד בספורטיאדה: אבי בן ארי סיים עם 3 גביעים בעקבות אירוע האלימות באמית בקריית מלאכי: ראש העיר הגיע לבתי הספר בת 76 מבאר שבע נאשמת שהגיעה לדלת שכן עם סכין ואיימה עליו ועל אשתו רחובות: פיצוץ מבוקר סמוך לבית העלמין בגורודסקי תאונה בין שתי משאיות בכביש 6: לכוד חולץ במצב אנוש סמוך למחלף שורק אשקלון: בן 34 נאשם שתקף את אשתו, איים להורגה וכלא אותה בבית נבדק במחסום בגן יבנה: צעיר מאשדוד נאשם בהחזקת סכין ובנהיגה בשכרות עקב סמים נוסעים ברכבת הקלה בפתח תקווה? מעבר הולכי הרגל ברחוב אורלוב ייסגר לסירוגין שבוע של חסימות בכביש 461: אלה הכבישים והצמתים שבהם צפויים שיבושי תנועה באזור יהוד מונוסון נער בן 16 נפצע בינוני מפגיעת רכב סמוך לעטרת; בתחקור ראשוני נשלל פיגוע מיירט שוגר הלילה לעבר מטרת שווא בדרום לבנון; לא הופעלו התרעות

מה נחשף בכנס האגודה לבריאות הציבור שנערך באסף הרופא?

רחלי שטרן ראש החטיבה למענים סוציאליים ופוסט טראומה באגף השיקום של משרד הביטחון סיפרה כי הצפי הוא שעד עד 2030 יהיו כ-100,000 פצועים המוכרים כנכי צה"ל במדינת ישראל, 50% מהם יתמודדו עם תגובות נפשיות.

בכנס של האגודה לבריאות הציבור בנושא חידושים בטיפול בפוסט טראומה שנערך השבוע במרכז הרפואי שמיר נחשף נתון שהותיר את הנוכחים פעורי פה.

רחלי שטרן ראש החטיבה למענים סוציאליים ופוסט טראומה באגף השיקום של משרד הביטחון סיפרה כי הצפי הוא שעד עד 2030 יהיו כ-100,000 פצועים המוכרים כנכי צה"ל במדינת ישראל, 50% מהם יתמודדו עם תגובות נפשיות. עוד ציינה כי במלחמת חרבות ברזל יש כ15000 פצועים נכי צהל, 7500 מכלל הפצועים מתמודדים עם תגובה נפשית ועבור כ4000 זוהי הפציעה העיקרית והם מתמודדים עם חרדות דיכאון, קשיי הסתגלות, פוסט טראומה ועוד.

מהמרכז הרפואי שמיר מסרו כי החל מתחילת מלחמת חרבות ברזל טופלו בתא לחץ של מרכז סגול לרפואה היפרברית בשמיר אסף הרופא – 650 תושבי העוטף ושורדי הנובה, 175 חיילים פצועים ומאות לוחמים פוסט טראומטיים.

בכנס השתתפו כ-300 איש, מטפלים, פסיכולוגים, פסיכיאטרים, פוסט טראומטיים ובני משפחותיהם. במסגרת הכנס נחשפו חונכים וחונכות של האגודה לבריאות הציבור לטיפול המשולב בפוסט טראומה עם דגש על הטיפול החדשני בתא לחץ שמיר ולמקרים מיוחדים של התמודדות מוצלחת עם פוסט טראומה.

את האירוע חתם אמיר דדון במופע מרגש שבתחילתו שיתף במעט מחוויותיו כפוסט טראומטי ואף ערך סיור בתאי הלחץ במרכז הרפואי שמיר.

◼️ הצטרפו לחדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אור גפן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר יעקב

לחצו כאן
דילוג לתוכן