מבזקים
תיעוד מהנגב: סיבובים, עשן ופלג גוף מחוץ לחלון – ליד בית ספר רצח אלדד פרי ברחובות: העליון דחה את ערעורו של דניאל קדר מראשון לציון עשן בחניון בבאר שבע: לוחמי האש פועלים לכיבוי שריפת רכב משרד הבריאות: אל תצטרכו את הגלידה הפופולרית בטעם הזה אחת מכל ארבע בנפת רחובות לא עומדת במדד הממוגרפיה – ובאירוע המרכזי של העיר לא נמסר על בדיקות החשד: מכרו נשק למחבל שביצע את הפיגוע בבאר שבע – שלושה נאשמים מ-06:00 בבוקר: החסימות שיסגרו את סביון לתנועת כלי רכב יש לכם חוב בדיור הציבורי? זה המתווה שיכול למחוק עד מחצית ממנו עבודות המטרונית ברחובות: אלה הרחובות שייחסמו לתנועה בשבוע הבא מה שלא רואים עדיין מרגישים: בגדרה מדברים עם תלמידים על בריאות הנפש החל מ-16:00: הצירים שעלולים להיחסם באזור בני ברק חשש כבד לחייה של בת 18 מחולון גשר שלישי לעיר היין: העבודות על החיבור החדש באשקלון יצאו לדרך "שכונת חיים" חוזרת לבמה: הקלאסיקה הישראלית מגיעה לנס ציונה ולגני תקווה בן 30 נפצע באורח בינוני באירוע אלימות בלוד חילופי הנהלה ב-HIT: פרופ' רפאל ברכאן ימונה לנשיא המכון הטכנולוגי חולון 737 דירות חדשות בדרך: הפרויקט הגדול שמתחיל להתממש בבאר שבע לעיני ילדיה ובהיריון מתקדם: 22, 17 ו – 15 שנות מאסר בפרשת רצח איה אבו חג׳אג׳ בלוד לקראת החורף: עיריית נתניה מנקה כ – 10,000 קולטנים ומתקינה 100 כלובי ניקוז יחידת אופנועים חמושה חדשה החלה לפעול בנתניה – גם סביב מוסדות החינוך

מה שלא רואים עדיין מרגישים: בגדרה מדברים עם תלמידים על בריאות הנפש

מה קורה כשילד מתמודד עם כאב שאי אפשר לראות? סביב השאלה הזו התקיימה בבתי הספר בגדרה פעילות חינוכית לציון יום בריאות הנפש העולמי, שנועדה לעודד תלמידים לדבר על רגשות, לזהות מצוקה ולדעת מתי ואיך לבקש עזרה.

מה קורה כשילד מתמודד עם כאב שאי אפשר לראות? סביב השאלה הזו התקיימה בבתי הספר בגדרה פעילות חינוכית לציון יום בריאות הנפש העולמי, שנועדה לעודד תלמידים לדבר על רגשות, לזהות מצוקה ולדעת מתי ואיך לבקש עזרה.

במסגרת הפעילות התקיימו מפגשים בין אנשי החינוך לתלמידים, שבמהלכם שוחחו על התמודדות עם עצב, מתח וחרדה, לצד החשיבות שבגילוי רגישות כלפי ילדים ובני נוער המתמודדים עם קושי רגשי.

הפעילות התמקדה בשלושה מסרים מרכזיים: רגשות קשים הם חלק מהחיים ואין להתבייש בהם, חשוב לשים לב לחבר או לחברה שמתמודדים עם קושי ולהושיט יד, ובמקרה של מצוקה ניתן ואף רצוי לפנות להורה, למורה או לאיש מקצוע. היוזמה הובלה על ידי צוות מתי"א במעג"ן, בהובלת מלי יצחק ורות דומב, בשיתוף מנהלת החינוך המיוחד במועצה המקומית גדרה, ברכי יעיש.

יעיש אמרה: "לא כל כאב ניתן לראות בעיניים, ולא כל ילד שמתמודד עם קושי יודע לבקש עזרה. דווקא משום כך, האחריות שלנו כאנשי חינוך היא ללמד את הילדים להקשיב לעצמם, לזהות את מי שזקוק ליד מושטת ולהבין שאין שום בושה בלבקש עזרה.

"תודה גדולה לצוות מתי"א במעג"ן על הטמעת הנושא והובלת יום משמעותי בכל האיזור. אנחנו רוצים לגדל כאן דור שלא חושש לדבר על רגשות, דור שרואה את האחר ויודע שאף אחד לא צריך להתמודד לבד".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית גדרה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גדרה

לחצו כאן
דילוג לתוכן