היום (רביעי) פרצה הפרת סדר סמוך ללשכת הגיוס בירושלים, כאשר עשרות מפגינים התקהלו באזור והחלו לחסום את הרחובות הסמוכים, תוך ניסיון לשבש את פעילות הלשכה ואת הליכי הגיוס המתקיימים במקום.
על פי הודעת משטרת ישראל, שוטרי מחוז ירושלים ולוחמי משמר הגבול נפרסו באזור כבר משעות הבוקר המוקדמות במטרה לאפשר את חופש המחאה, לצד שמירה על הסדר הציבורי ועל פעילותה התקינה של לשכת הגיוס.
בשלב מסוים, כך נמסר מהמשטרה, ההפגנה הפכה להפרת סדר. המפגינים חסמו את הרחובות הסמוכים, השתמשו בגדרות מתכת, ניסו לפרוץ את גידור המשטרה לעבר לשכת הגיוס ואף ניסו לחסום את רחוב יפו. במקום התפתחו עימותים בין המפגינים לכוחות המשטרה ומג"ב.
לאחר שקצין משטרה הכריז כי מדובר בהתקהלות בלתי חוקית בשל המעשים שבוצעו, החלו הכוחות להדוף את מפרי הסדר ולהרחיקם מהאזור, במטרה להשיב את הסדר הציבורי ולאפשר את המשך פעילות לשכת הגיוס.
במשטרה הדגישו כי לא יאפשרו הפרות סדר הפוגעות בציבור או משבשות את הליכי הגיוס, וכי הכוחות ימשיכו לפעול ככל שיידרש לשמירה על ביטחונם של המתגייסים, בני משפחותיהם והציבור באזור.
בשלב זה לא נמסר על מספר עצורים או על נפגעים באירוע, והמשטרה ממשיכה בפעילות במקום.
◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.












