מבזקים
תל אביב חוזרת להתכנס: “שרים בכיכר” נפתח לציבור הרחב אחרי הזיהוי: הנער שנעדר בחוף צאנז מובא הערב למנוחות בירושלים שיבא: כך ייראה העתיד התחבורתי של “עיר הבריאות” נערכים לעצמאות: שינויים נרחבים בהסדרי התנועה בקריית גת ירושלים מצדיעה למיילי: גשר המיתרים נצבע בדגלי ישראל וארגנטינה חשש ממשי לשלומה של נערה בת 12 ממזכרת בתיה מהצפון עד הדרום: פוד טראק מיוחד מגיע לצוותי מד״א כ״ץ חוזר לשא – נור – ומכריז על שינוי אסטרטגי סוף טראגי לחיפושים: אותרה גופתו של הנער שנעדר בים בת-ים מתכוננת ליום העצמאות: אלו המוקדים היחידים בעיר למנגל שינויים בלוח הזמנים: כך תיראה תנועת הרכבות ביום הזיכרון וביום העצמאות ברחבי הארץ רמת-גן חוגגת עצמאות: עשרות מוקדי פעילות לכל המשפחה ברחבי העיר ראש העין שוברת שגרה: חגיגות העצמאות יתקיימו פעמיים – מהשכונות ועד מופעי ענק בעיר רמלה תציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בשורת טקסים מרגשים נס ציונה: נבחרו יקירי העיר לשנת 2026 – שלושה תושבים על עשייה קהילתית רבת שנים שדרות: שורת אירועי זיכרון ועצמאות – חסימות כבישים ושינויים בהסדרי התנועה גאווה לקריית מלאכי: להקת “תזוזה” תופיע בטקס הדלקת המשואות הממלכתי הפרקליטות עתרה נגד שחרור מוקדם: עיכוב שחרור הסייעת מ“משפחתון טולי” ברמלה אור יהודה: השנה לא יתקיימו אירועי הבמות ביום העצמאות – ראש העיר מסבירה את ההחלטה משאית עלתה באש סמוך לנווה אילן – עומסי תנועה כבדים בדרך לירושלים

מהי התמודדות עם קושי נפשי של בן משפחה? ואיך נראית שגרירה שבוחרת לפעול בשקט

לפני שהכירה את מרכזי יה"ל, עברה קלמר שנים ארוכות של בדידות והתמודדות בלתי נגמרת. ההיכרות עם יה"ל שינתה את חייה, וכשנפתחה האפשרות להפוך לשגרירה – היא ראתה בכך שליחות. "זו הדרך שלי להחזיר, ולהיות שם בשביל אחרים – כדי שלא יחוו את כל מה שאנחנו עברנו לבד."

דיקלה קלמר , תושבת רחובות, מונתה לשמש שגרירה של מרכזי יה"ל – מרכזי ייעוץ, הכוונה וליווי לבני משפחות של מתמודדי נפש לפני כשנה. עבור קלמר, המינוי אינו תפקיד סמלי. זהו חיבור עמוק ומשמעותי שמגיע מתוך סיפור חיים אישי, כאם לשני בנים שמתמודדים עם קשיים נפשיים.

"ההתמודדות של בן משפחה עם קושי נפשי היא לא רק שלו – היא שלנו, של הסובבים אותו. זה קושי יומיומי, לעיתים קרובות בשקט, בלי ידע, בלי תמיכה, ובלי שמישהו ישאל אותנו אם גם אנחנו צריכים עזרה", היא אומרת.

הסיפור שלה מתחיל כבר בילדות של בנה הבכור, שעבר התעללות קשה בגן בגיל חמש וחצי – חוויה שהשפיעה עליו לאורך כל חייו. בבית הספר החלו קשיים, ובגיל ההתבגרות אובחן בטעות עם סכיזופרניה. הוא קיבל טיפול, אך זה לא עזר. במשך שנים סבל מחרדות קשות, הסתגר בבית וחווה התקפי דיכאון וחרדה. רק בגיל 20 התברר כי הוא סובל מפוסט טראומה, חרדות ודיכאונות, גם בנה הצעיר חווה טראומה ומאז סובל מהתקפי חרדה המלווים אותו עד היום.

לפני שהכירה את מרכזי יה"ל, עברה קלמר שנים ארוכות של בדידות והתמודדות בלתי נגמרת. ההיכרות עם יה"ל שינתה את חייה, וכשנפתחה האפשרות להפוך לשגרירה – היא ראתה בכך שליחות. "זו הדרך שלי להחזיר, ולהיות שם בשביל אחרים – כדי שלא יחוו את כל מה שאנחנו עברנו לבד."

קלמר מספרת שהיא שמחה להרחיב את המעגלים בהם היא פוגשת אנשים שונים שהיא מחברת למרכזי יה"ל.   היא מספרת  : "לפני כחודשיים, בדרכי להרצאה באשדוד, ביקשתי עזרה בהכוונה למרכז יה"ל. אישה שהייתה באותו כיוון ליוותה אותי ושאלה: 'מה זה מרכז יה"ל?'

סיפרתי לה, והיא סיפרה לי שיש לה בן מתמודד – והם לא מקבלים שום עזרה. מתמודדים לבד.זה העלה בי דמעות. שלפתי פלאייר מהתיק ומסרתי לה. אמרתי לה: "תתקשרי לשם. תקבלי עזרה. אל תישארי לבד.". מאז אותה פגישה, קלמר מקפידה להחזיק עותקים של פלאיירים בתיק וברכב, לכל מקרה שיזדמן.

שבוע לאחר מכן, כשבסופרמרקט, בשיחה עם קופאית, עלה שוב אותו סיפור מוכר.גם לה יש בן מתמודד. גם היא לא שמעה על יה"ל. גם היא לבד. אמרתי לה את אותו משפט. תתקשרי. אל תישארי לבד."

המפגש האחרון התרחש רק לאחרונה – בבית חולים, בלילה. קלמר המתינה לבנה שסיים בדיקה רפואית, ולידה ישבה אישה חרדית צעירה. בשיחה שהתפתחה ביניהן, היא שיתפה שיש לה בן משפחה מתמודד. היא הכירה מרכז אחד – מילם – אך לא פנתה, כי חששה להיחשף בתוך הקהילה הסגורה שבה היא חיה. ספרתי לה על הסניף בראשון לציון, והיא אמרה שזה מספיק רחוק – כך שתוכל לפנות אליו בלי שיידעו. נפרדנו, ואני רק קיוויתי בלב שהיא באמת תעשה את זה."

בדרך חזרה לרכב, קלמר הרגישה עצב – אבל גם תקווה. "יש כל כך הרבה משפחות שזקוקות לעזרה ולא יודעות בכלל שיש להן לאן לפנות. אם אני יכולה להיות האדם שמספר להן, שמדליק את האור הזה – אז בשביל זה אני כאן." והיא מסיימת  "זו המשמעות האמיתית של להיות שגרירת יה"ל – להקשיב, לראות, ולזכור שאף אחד לא אמור להתמודד לבד.".

עמותת איכות בשיקום, מפעילה שבעה מרכזי ייעוץ ותמיכה לבני משפחה של מתמודדים בערים: ראשון לציון, חדרה, כפר סבא, ירושלים, אשקלון, חיפה ואשדוד. בנוסף, העמותה מפעילה מגוון מסגרות שיקום בקהילה, בהן הוסטלים, דיור מוגן ותעסוקה נתמכת, מתוך מטרה לאפשר לאנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית חיים משמעותיים, עצמאיים ומשולבים בקהילה.

הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: מרכזי יה"ל

דילוג לתוכן