מבזקים
עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה אשקלון: פועל נפצע בינוני במהלך עבודתו ברחוב צה"ל 47 דוחות בשבוע: המבצע הדרמטי של עיריית מודיעין נגד עבירות שמטרידות את התושבים כך נראית העיר של 2050: תלמידי מודיעין הפתיעו עם חזון עתידני בתוך מיינקראפט יהוד מונוסון: אחרי שנים של מצוקת קבורה, עשרות חלקות ייפתחו למכירה לתושבי העיר נס וסטילה יופיעו בירושלים לבני נוער ממשפחות מילואימניקים: “רגע של שמחה בתוך התקופה הקשה”
כלכלה

מהפכה בדרך: אושרה רפורמת ה- WiFi שתחסוך לצרכנים מאות מליוני ש"ח בשנה

כלכלה
וועדת הכלכלה. צילום: אתר הכנסת.

ועדת הכלכלה אישרה אתמול (ראשון) לקריאה שנייה ושלישית את הפרק העוסק בתיקונים לפקודת הטלגרף האלחוטי, או בשמו המקוצר – רפורמת ה-Wi-Fi, במסגרת חוק ההסדרים. מדובר בהסרת חסמי יבוא על מוצרים אלקטרוניים, שעשויה לחסוך לצרכנים כ- 350 מיליון שקל בשנה.

מטרת התיקון לפקודה המסדיר את השימוש במוצרי התקשורת, היא להקל על יבוא ציוד אלחוטי מסוגים מסוימים ולהסיר חסמי יבוא על מוצרי תקשורת אלחוטית (Wi-Fi): טלוויזיות חכמות, מחשבים ניידים, ראוטרים ועוד. במסגרת הרפורמה, היבואנים לא יצטרכו לקבל אישור מראש במוצרים שאינם מסוכנים, ומשרד התקשורת יבצע אכיפה בשווקים, מה שיפחית את עלויות ההתאמה והרישוי של המכשירים. בישיבה אתמול אישרה הוועדה כי ההקלה העיקרית על היבואנים – שתאפשר יבוא על סמך הצהרה – תיכנס לתוקף ב-1 אוגוסט השנה. עם זאת נקבע כי שר התקשורת יוכל לפנות לוועדה בצו ולבקש דחייה של 4 חודשים, כך שהרפורמה תיכנס לתוקף לכל המאוחר בתחילת השנה הבאה.

בוועדת הכלכלה דנו בהשלכות התיקונים והצעת החוק, אשר יסירו את ההגבלות על היבואנים ובכך יגרמו להפחתת הפיקוח על מוצרי תקשורת שונים. צעד זה טומן בחובו סיכונים הקיימים גם כיום בשוק התקשורת, אך הפיקוח שהיה נהוג עד היום הקטין אותם משמעותית, כגון: רחפנים בשימוש אזרחי, מצלמות אבטחה שעלולות להיפרץ ועוד. לאור הסכנות, סוכם כי יימשך הפיקוח על ייבוא מוצרי אלקטרוניקה העלולים לסכן את שלום הציבור.

יו"ר הוועדה, ח"כ איתן כבל אמר בתום הדיונים: "אין ספק שיש כאן מהפכה, אבל העולם החדש מייצר עבורנו אתגרים בלתי רגילים שצריך לתת עליהם את הדעת".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן